2019-04-20

Crazyflowerlady: en liten påskhälsning

Med påsken kommer den efterlängtade våren och därför har det alltid varit en av mina favorithögtider. Så magisk tid nu med alla knoppar och solen som värmer. Jag tänkte dela med mig av vad som inspirerar mig just nu inför påsk, glimtar från hur det ser ut hemma samt dela mina planer med er inför kommande högtid.

En maffig påskbukett att glädjas åt är ett måste under en långhelg tycker jag. Här med bla Japansk ranunkel, solboll, Viburnum samt lite knoppande körsbärsblom. Jag fördrar stora och yviga buketter. Den gula klänningen är en favorit från en tidigare säsong och är en av dem jag fått mest komplimanger för. Den tänkte jag ha på påskafton med knallgula skor till.

I mitt påskägg hade jag gärna hittat fler härspännen från danska Pico, som jag stylar på lite olika sätt i vår. Som godis för ögonen och räddningen på en dålig hårdag.

Dessa två gula par med skor är precis vad jag behöver i min vårgarderob och de kommer användas flitigt. Har lite problem med ryggen för tillfället men båda paren är otroligt sköna, trivs ju helst i klackar men lutar åt sneakers i en period framöver nu.

Det har blivit dags för balkongpremiär och jag har velat lite fram och tillbaka med hur jag vill ha det härute och om jag skulle köra på dessa vita balkongmöbler eller ej. Denna outfit passade himla bra in just här dock och ger en hint om vilka färger jag kommer ha härute i år. Nu väntar jag bara på att björken på gården ska slå ut, så blir det mer ombonat och mysigare.

Jag bestämde jag mig för att ta upp rottingmöblerna från källaren och njuta av dem i påsk, då sol utlovas. Rotting är så fint men inte så praktiskt i regn tyvärr. En matta på balkongen blir väldigt ombonat och mysigt att sätta fötterna på. Färgskalan härute blev så fin tycker jag.

Från Rodebjers vårkollektion kommer detta set som jag kommer använda flitigt i vår och sommar. Sådana här set är så fina och användbara då de kan matchas på olika sätt. Toppen blir fin till blå jeans och kjolen har jag redan haft till min röda tröja från Ganni men har redan många ideer på hur jag ska styla dessa plagg.

En klänning jag drömmer om är en från Cecilie Bahnsen, med mycket volym och rejäl puffärm. Den här i gult hade jag inte tackat nej till.

Jag är inte så mycket för fjädrar och ägg som pynt men dessa pappersägg  från H&M Home var ju väldigt söta och hänger nu i ett av mina fönster i en vas med körsbärsblom.

Ett nytt nagellack är perfekt att uppdatera vårgarderoben med, detta från Essie ”Too Too Hot” är en favorit just nu. Varken för röd, rosa eller orange. Dessutom så fin till påskens och vårens gula outfits!

”Hildas Ost” i Saluhallen har så mycket fin ost och tillbehör. Så vackert inpackat också. Marmelad med tomat och lagerblad, Sicialianska ”Noccellara” oliver, fin frukt samt surdegsbröd är goda tillbehör som jag har hemma i påsk och njuter till ostbrickan.

Ska bli rolig att duka fint med påskliljor, linneservetter, linneduk och porslinet jag samlar på som kommer ifrån italienska ”Spruzzi”. Kan hända att jag unnar mig något nytt från den kollektionen i påsk. Artilleriet har fått in en ny färgställning och tycker detta porslin är så fint, året runt.

Ett dukat bord med goda ostar och tillbehör! I påsk ska jag köpa löjrom, sparris och skaldjur i Saluhallen. Är dessutom väldigt sugen på att göra en marängtårta eller pavlova med lemoncurd och grädde. Påsken handlar ju mycket om att umgås och äta gott.

Ser fram emot lata dagar på en solig balkong med en kaffekopp och påskbukett att vila ögonen på.

Mer Påskgodis i en bukett! Jag inspireras mycket av dessa färger nu och denna bukett som jag haft hemma nyligen med Ranunkel, Anemoner, Mimosa och Vallmo.Vill blanda massor av färger i vår och sommar, både hemma och i min garderob.

I Påsk hoppas jag på en hel del vila, tempot har varit stressigt sedan jul och ser fram emot att bara vara. Dessa underbara lakan i färgen ”Pink Terracotta” kommer från Göteborgsbaserade ”Alva”, som har en tydlig miljöprofil. Tycker du ska kolla in det, inbillar mig att jag sover bättre i deras produkter.

Ha en ljuvlig påsk och kika gärna in hos mig på Instagram.

Vi hörs och syns,
Kram Erika

 

 

 

14
  • Just wanna view more of
  • Style

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.