2019-04-01

Christins lägenhet i Malmö – @midiss

 

Hej Christin, läget?

Hej! Ganska bra. Jag är en ”ganska” – person. Lägger till det till allt av någon anledning. Kanske för att man alltid är lite av allt varje dag? Lite bra, lite dåligt = ganska.

Berätta, var är vi någonstans?

Hemma i vår lägenhet i centrala Malmö. Här har vi bott i 9 år och har inga planer på att flytta.

 

”Det är lätt att försöka kompensera
jobbiga känslor med saker”

 

Vad gör du mest här?

Kollar tv och scrollar på telefonen = alltså vilar. Soffan är både min och min sons Algots favoritplats. ”Ska vi gå hem och mysa i soffan”, brukar han säga. 

Livet är ju mer än bara grejer, men vi älskar fina miljöer. Hur tänker du kring det?

Såklart, men jag älskar grejer. ”Onödigt skit som jag älskar” sa jag en gång och det stämmer verkligen. Precis som min devis ”piffa stöket”. Jag är en sjukt stökig person men eftersom jag gillar och prioriterar fina grejer leder det till ganska tjusigt stök. Win win Fina grejer är inte meningen med livet men fina grejer gör mig glad = hjälper mig må bra. Men det är en fin balansgång såklart. En gång för längesen, när vi var 19år, sa en kompis till mig ”Christin, du köper saker hela tiden, som om du försöker fylla något annat än rummet”. Jag blev spontant skitsur, men den tanken fastande hos mig, för hon hade nog en poäng. Det är lätt att försöka kompensera jobbiga känslor med saker. Men det är något annat än när man njuter av det ljuva i livet. För det gör jag det också. 

 

”Jag älskar och ser nog
denna lägenhet som
en egen person”

 

Matcha tre färger, vilka väljer du?

Just nu är det syrenlila, rosa och gult. Jag svalde den trenden med hull och hår. Men jag har alltid älskat färg så jag vältrar nu när det är typ trendigt och därför lätt att få tag på. Jag passar på och unnar mig vältringen.

Hur får det här stället dig att känna?

Jag älskar den här lägenheten så sjukt mycket. När jag väntade Algot hade jag mest ångest för att vi kanske skulle växa ur lägenheten och behöva flytta. Hade djup separationsångest. Jag älskar och ser nog denna lägenhet som en egen person. Jag älskar golvet, väggarna, dörrarna. Alla våra grejer och möbler. När jag kommer hem så känns det som jag kommer hem till mina bästa vänner, haha.  Mitt främsta mål med lägenheten var att få känna mig trygg. Och att den skulle vara fin. Som en kärleksfull puss på kinden. Och så känns den verkligen. Sen Jenny tog dessa fina bilder har vi dessutom byggt om vår tvåa till en trea. Det enorma sovrummet är nu två små, så nu kan vi bo här 4-ever.

”Ibland ser jag lägenheten
som ett slags konstprojekt”

 

 

”Olika saker symboliserar
olika saker i mitt liv”

 

Hur blir man inspirerad?

Man vilar och skapar utan någon värdering i det. Sjukt svårt men sant. Prestationsångest är mitt värsta, även om jag behöver lite lite tidspress för att få tummen ur. Blir alltid superinspirerad när jag är sjuk och inte KAN göra saker. Eller när jag ska sova. Se, vila. It’s the trick.

Vad är inredning?

Inredning är konst och personlighet. Jag är ingen konstnär men ibland ser jag lägenheten som ett slags konstprojekt ändå. Olika saker symboliserar olika saker i mitt liv genom hela lägenheten. När något stort har hänt i mitt liv manifesterar jag gärna det genom att ändra inredningen. Jag vill att förändringen, känslan i kroppen, ska synas. Men ibland är också inredning köphets, statusmarkering och skryt.

Vad rekommenderar du?

– Real Housewife of New York för avslappning
– Lyssna på ”Snooza” med Säkert! varje morgon
– Gör tvärtom

Bästa med stället?

Malmö? Att det är en liten stad i en stor stad. Hav, stadspuls och falafel.
Att det känns tryggt men ändå spännande. Lägenheten? Att den är hemma, omhändertagande och snäll.

Fotona är tagna av Jenny Brandt Grönberg
Du hittar mer av Christin här och här. 

25

Kommentera

Så fantastiskt fint!!! Älskar allt! Lika mycket det inre som det du står för. Allt är ganska och det är så fint att det just kan få vara GANSKA.
Kram på dig!

Annika

Så lekfullt & fint. 🙂 Härlig stadstapet också!

kajsamagdalena

Så himla snyggt!

SÅ FINT <3 Vill också bo där!

Ida

Vilket härligt hem! Blir glad av bilderna och förstår att du älskar det. Så kul och fint att våga strunta i symmetri och ”rum med fyra väggar”-tänket och i stället skapa många blickfång och funktioner i varje rum! Och färg! Spanar extra på sänggaveln/-hyllan. Skulle behöva något liknande. Har ni byggt själva?

midis

Hej! Tusen tack, blir så himla glad. Ja precis den har vi byggt själva av björkplaywood 🙂

SÅ FINT <3

Tiina Heiskanen

Denna lägenhet gör mig svimfärdig av glädje. Punkt, slut!

Tiina Heiskanen

Hej, Christin den rosa fina bordslampan du har i vardagsrummet. Tycker du att den passar som skrivbordslampa?
Så himla mysig är den. Och den gröna korgen från Muuto är toppen snygg. Svara gärna, när du har tid och möjlighet.
Hälsning
Tiina

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.