2019-02-21

Carin Wester om Åhlens, inspiration och den nya satsningen med Minimarket

Visst har det knappast gått att missa Carin Westers strålande samarbete med Åhlens sen ett par år tillbaka? Visserligen skapade hon sitt eget märke redan 2004 och har sen dess vunnit både Guldknappen och hyllats av tidningen ELLE. Men omlanseringen tillsammans med Åhlens 2016 blev en riktigt succé och sen dess har Carins Westers design på allvar letat sig in i Sveriges garderober. Idag är är hon även ny designchef för Åhlens vilket innebär att Carin Wester nu har ett finger med i spelet i hela modesortimentet för Åhlens. Och de framgångsrika och roliga samarbetena med olika designerns fortsätter! Under våren har de lanserat ett samarbete med barnklädesmärket Minimarket där vi ser lekfulla och färgstarka plagg även för de små. Vi fick chansen att ställa några snabba frågor till Carin Wester om hennes roll hos Åhlens, hennes egna kollektion och den nya satsningen med omtyckta Minimarket. Häng med! 

Carin Wester kollektion SS 19

Hej Carin! Grattis till framgångarna tillsammans med Åhlens! Vad har varit det bästa hittills? 

Tack, det roligaste är naturligtvis att så många fler kunder blivit bekanta med varumärket Carin Wester, då Åhléns täcker en stor del av Sverige. Jag tycker att jag ser minst en ”Carin Wester-beanie” på tunnelbanan varje morgon. 

Vi tycker din design är cool och härlig! Var får du din inspiration ifrån? 

Inspirationen för denna säsong är ”En resa genom Sverige” där svenska konstnärinnor blivit musor för kollektionen. Jag har alltid blandat in konst på olika sätt i kollektionerna och denna gång kändes det kul att få inspireras av våra många svenska konstnärinnor.

Carin Wester kollektion SS19

Att vara entreprenör är inte alltid en picknick, vad är den bästa lärdomen du tar med dig efter alla år?

Att veta vad som är varumärkets DNA och vilka produkter som är varumärkets typiska ikonprodukter, som gör att kunderna alltid återkommer.

Carin Wester kollektion SS19

Vad är det roligaste med att jobba med Åhlens? 

Jag gillar verkligen att ha många bollar i luften samtidigt och att få vara med på den spännande förändringsresan Åhléns är mitt uppe i känns såklart extra kul.

Minimarket för Åhlens kollektion SS19

 

Nu har ni dessutom gått ihop med ännu ett kul och omtyckt varumärke, fast för kidsen. Berätta om er satsning med Minimarket!

Senaste åren har vi jobbat hårt på att erbjuda våra modekunder unika produkter och samma resa vill vi nu göra med barnsortimentet. Vi letade länge efter ett utryck som skulle falla både vuxna och barn i smaken. Till sist landade vi i Minimarket och deras lekfulla formspråk och alla bitarna förr på plats. Ett välkänt och omtyckt varumärke, fast i ny tappning – för barn!

Det är så himla roligt att få se en kollektion och styling med så mycket energi. Hur skulle du beskriva Minimarket?  

Det är en lekfull kollektion med mycket färg och mönster och tydliga referenser från streetwear. Kollektionen omfattar kläder, accessoarer och skor för nyfödda upp till barn i förskoleklass. Vi kommer erbjuda bad- och regnkläder och rejäla ytterplagg. Som vanligt har vi jobbat utifrån ett unisextänk där plaggen smidigt går att mixa och matcha med varandra.

Minimarket för Åhlens kollektion SS19
Minimarket för Åhlens kollektion SS19

Världen behöver mer färg. Go nuts, säger vi. Blanda hejvilt, ju mer desto bättre! Hur tänker du kring färg och mönster? Har du några favoriter?

Såklart blir det extra viktigt att jobba med härliga färger och mönster när man tar fram barnkläder och Minimarket har alltid varit duktiga på prints. De har ett färgfyllt och spännande printarkiv som kommer få ta plats i våra kollektioner. 

Vad kan vi förvänta oss av kommande Minimarket kollektioner?

Vi kommer ha ett kollektions släpp per månad med nya mönster, färger och aktuella plagg. För våren kommer vi bl a se en printad kollektion regnkläder, bad/strand plagg i kitchiga pasteller och till och skor med fina prints.

Carin Wester kollektion SS19

Och Carin Wester? Vad händer härnäst? 

Såklart händer det massor med spännande även på Carin Wester och nytt för våren är att varje kollektionsdrop också får en unik skomodell som passar in till temat. För badet har vi tagit fram en separat liten kapsel som innehåller baddräkter, bikinis, strandväskor, kaftaner, solglasögon och superfina badtofflor i härliga färger.

 

10
  • Just wanna view more of
  • Style

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.