Sponsrat av Folkuniversitetet

2018-12-18

Folkuniversitetet, personliga varumärken och om att aldrig vilja sluta lära sig

Foto: Lina Arvidsson

Till alla er kreativa, smarta, drivna och passionerade personer där ute som är ivriga att komma igång med det ni drömmer om eller bara inte vet vad ni ska göra härnäst-  det här är till er. För den vanligaste frågan jag får av mina läsare; Hur gör man? Var börjar man? Hur ska man tänka? En del av mig har lust att stirra obekvämt in i luften och svara ”jag vet inte” men nu har jag bloggat i tio år, varit frilans ett par år och har grundat och driver en hel bloggportal. Så visst har jag lärt mig saker!  

Det finns tusen råd men något jag har lagt märke till som varit avgörande för mig: jag mår som sämst i mitt frilansliv eller företagande är när jag tror att jag är klar. Något jag trodde att jag behövde vara för att ens få vara med och spela. Som om allt jag gör blir misskrediterat om jag inte är färdig eller bäst (som om det är ett statiskt tillstånd). Varje gång jag hamnar i de tankebanorna så fastnar jag, blir ledsen och allt känns som en återvändsgränd. Till sist landande jag tryggt i: jag vill aldrig bli klar!! Jag vill aldrig sluta lära mig. Även om jag letar på andra ställen nu än för tre år sen, så vill jag fortsätta utvecklas, lära mig och röra mig framåt. 

En insikt som faktiskt fick min svacka i höstas att vända. Möjligheterna kändes igen oändliga, roliga och spännande. Jag började direkt leta efter kurser att läsa, ivrig att komma igång. Så tänk er mitt ansiktsuttryck när Folkuniversitetet hör av sig mitt i letandet och frågar: ”vill du hålla en kurs hos oss?”.  Jag tror inte på ödet nödvändigtvis, men ibland undrar man ju. 

Folkuniversitetet: kunskap förändrar

Folkuniversitetet är ett studieförbund som ska vara en naturlig mötesplats för lärande, kulturupplevelser och möjlighet till reflektion. För kunskap och skapande har ett värde i sig – både för den enskilde individen och samhällsutvecklingen i stort. Vägen till hur man lär sig är inte alltid linjär. Du pluggar lite där – du lär dig lite här. Folkuniversitetets drivkraft är att möjliggöra många olika utvecklingsvägar genom hela livet, till alla människor. De har ett oerhört brett kursutbud som är tillgängligt för många. Folkuniversitetet samarbetar tätt med universiteten och har ett vetenskapligt förhållningssätt, vilket gör att alla kurser håller en hög nivå.  Läs mer om olika kurser här.

Just wanna learn together: en kurs om personliga varumärken

Ett av mina mål inför 2019 är att fortsätta utbilda mig men också att jobba mindre ensam. Visst, man kan göra mycket själv. Men min erfarenhet är att det blir både roligare och bättre om tar hjälp av och lär varandra.

Under det senaste året har jag jobbat en del med Sanna Von Gertten, frilansande Art Director. Härligt sällskap förstås, men jag upptäckte snabbt att våra olika erfarenheter och vår olika kompetenser gör oss dubbelt så bra. Vi täcker helt enkelt ett stort område av expertis tillsammans. Så det var naturligt för mig att inför vårens kurser med Folkuniversitetet teama up mig med Sanna. Så nu rivstartar vi 2019 och lanserar en workshop och en djupgående 5-veckors kurs tillsammans med Folkuniversitetet med fokus på personligt varumärke och digital kommunikation! Det kommer bli så himla kul, intensivt och maffigt!

Workshop: skapa storyn om dig själv som varumärke

När? Det är den 6 april i Malmö.
Lär mer här.

KURS: Bygg ditt personliga varumärke online

När?  24 september – 22 oktober i Malmö.
Läs mer här. 

Bästa julklappen till dig själv eller någon du tycker om! 

Våra top 3  av kurser vi velat gå på Folkuniversitetet. För att kurser dessutom är SÅ bra tillfällen att hitta likasinnade och kanske, om man har tur, en ny parhäst i ditt hjärteprojek. Här kan man dessutom köpa presentkort!

Christin: 

1. Kreativt skrivande – för att ett levande och personlig språk är viktigt att bejaka oavsett om det är en bok, blogg, krönika eller en slogan.

2. Bildkommunikation – text och bild är liksom det som utgör en bra blogg och mycket kommunikation. Hur säger jag vad med vilken bild? Jag vill träna ögat!

3. Adobe Photoshop CC & Lightroom – teknik är ett nödvändigt ont i mitt jobb. Men sjukt viktigt för att kunna göra det jag gör. Lightroom har förenklat mitt bloggande med tusen procent! Jag vill lära mig mer finesser och funktioner!

Sanna: 

4.  Lettering med Julia Batista – vem vill inte skriva snyggt på riktigt?

5. Akvarell – skulle gärna lära mig från grunden hur man bemästrar akvarelltekniken. Älskar akvarell.

6. Bokföring – frågan är ju om jag någonsin skulle anmäla mig till denna men jag borde. Som frilans hade det varit skönt att inte vara livrädd för allt som har med bokföring att göra.

 

Längtar redan efter 2019! Det är så kul och härligt för själen att ha något att se framemot. Hoppas ni vill hänga med!

//Christin

5

Kommentera

Matilda

Heja er!!!! <3

midis

Tack Matilda! Det gör oss glada!

jasminjahja

ÄLSKAR detta ju! Vill gå kursen 😀

midis

Jaaaa!! Tänker att det kommer bli himla bra.

kajsamagdalena

Så himla spännande, jag vill gå och lära mig allt ni kan!

midis

Tack Kajsa!! All pepp uppskattas så mycket!!

pija

Wow! Vilken bra grej!

midis

Tack Pija! Vi är peppade!

Linnea

Låter spännande! Det är olika datum här och på Folkuniversitetets webb, vad gäller?

midis

Hej! Ah, ber om ursäkt för missen med datum, de är nu uppdaterade. Vi fick feedback om att skjuta fram utbildningarna till senare i år, så det gjorde vi. Hoppas vi ses då!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.