Sponsrat av Bonniers Bokklubb

2018-11-22

JWHF bokklubb: välj nästa bok tillsammans med oss!

Till vår stora förtjusning fortsätter JWHF Bokklubb tuffa vidare tillsammans med Bonniers Bokklubb! Efter två härliga – men helt olika – böcker börjar vi bli varma i kläderna. Sakta men säkert har läsandet blivit en naturlig del av vår vardag igen (bästa sortens resultat ju!) och vår värld växter i takt med varje ny bok vi läser. Denna gång vill vi välja bok tillsammans med er! Vi har tillsammans med Bonnier Bokklubb tagit fram fyra böcker som ni kan rösta på. Rösta göra man i vår Facebook grupp! Läs mer om varje bok längre ner!

Välj mellan de fyra nedanstående böcker och rösta fram nästa bok här. 

Bok 1: Skönhetens väg, Martha Hall Kelly (OBS. Ganska lång! Över 500 sidor)

I krig och kärlek

Caroline är volontär på franska ambassaden i New York och har precis mött mannen i sina drömmar. På andra sidan Atlanten tar den polska sextonåringen Kasia spionuppdrag för att imponera på pojken hon älskar. Samtidigt ser den unga tyska läkaren Herta inget annat val än att börja arbeta i ett koncentrationsläger för att försörja sig.

Efter att Kasia tillfångatagits av tyskarna möter hon Herta under omständigheter som saknar motstycke i vår historia. Men Carolines välgörenhetsarbete tar henne till Europa, där hennes och Kasias vägar möts.

Skönhetens väg bygger på en sann historia. Caroline Ferriday och Herta Oberheuser var verkliga personer. Den ena förärades två tapperhetsmedaljer för sina insatser under andra världskriget. Den andra dömdes i Nürnberg för fasansfulla brott mot mänskligheten. Romanen är en fängslande berättelse om deras drömmar, umbäranden och uthållighet – och det godas seger över ondskan.

Läs mer här. 

 

Bok 2: Bränn alla mina brev, Alex Schulman

Tre tidsperspektiv. Två generationer. En hemlighet.

Efter ett uppslitande gräl inser Alex att han bär på en vrede, ett odefinierbart mörker. Besatt av att ta reda på dess ursprung följer han ledtrådar som tar honom tillbaka till sommaren 1932 och vintern 1988, och de ödesdigra händelser som kom att förändra allt.

I BRÄNN ALLA MINA BREV väver Alex Schulman samman tre perspektiv till en berättelse som överskrider både tid och rum. Med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag avtäcker han inte bara århundradets kärlekshistoria, utan även dess tragiska konsekvenser. Det är en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, och hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvågor över årtionden.

Läs mer här.

Bok 3: De hemlösa katterna i Homs, Eva Nour

En omtalad roman som utspelar sig i dagens Syrien.

De hemlösa katterna i Homs utspelar sig i krigets Syrien. Trots sitt skakande ämne är det en varm roman som också handlar mycket om kärlek och hopp.

Sami växer upp i Homs i Syrien. Hans barndom är trygg, men som vuxen får han alltmer erfara regimens förtryck. Som kartritare i militären blir han mot sin vilja själv delaktig i övergreppen mot civilbefolkningen, samtidigt som demonstrationer börjar äga rum runt om i landet.

Samis flickvän Sarah är en av alla som deltar i protesterna. En dag får han ett sms från henne, som bara går att tolka på ett sätt: De skjuter mot oss.

De hemlösa katterna i Homs är en både varm och skakande roman om revolutionens hopp och krigets fasor, en unik inifrånskildring av en stad i ruiner i efterdyningarna av den arabiska våren. Det är en berättelse om död och lidande, men ännu mer om liv och kärlek.

Läs mer här. 

Bok 4: Innan ni tog oss, Lisa Wingate

Grym och fascinerande historia med verklighetsbakgrund.

Av en slump upptäcker politikerdottern Avery Stafford att en kvinna på ett ålderdomshem hon besöker har en slående likhet med hennes alzheimersjuka farmor. Avery börjar forska i sin farmors förflutna och en gripande historia uppdagas.

År 1939 kidnappas fem syskon och förs till ett ökänt barnhem, där de intagna misshandlas, vanvårdas och utsätts för svåra övergrepp.

Syskonens vägar skiljs brutalt åt, men 12-åriga Rill har turen att hamna i samma kärleksfulla familj som sin lillasyster. Det tar dock tid för de hårt prövade flickorna att börja lita på sina nya föräldrar.

Många år senare, efter mötet med farmoderns dubbelgångare, upptäcker Avery sin farmors mörka hemligheter. En gripande och häpnadsväckande historia rullas upp.

Läs mer här. 

Rösta fram vår nästa bok här. 

Omröstningen avslutas söndagen 25e november. Efter avslutad omröstning presenterar vi en exklusiv rabattkod till den aktuella boken måndagen den 26e november. 

 

2

Kommentera

Inger Ljungkvist

Bränn alla brev röstar jag på.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.