2018-10-23

Barkar Åt Skogen – möt Ida Eugenius

1. För de som inte känner dig sedan tidigare – berätta om dig själv!

Jag heter Ida, är 27 år och bor i Västernorrland, länet som jag försöker sälja in som Sveriges Norge. Jag har bloggat i mer än elva år nu, mest under namnet Idaekw och Iekw vilket är två jättedåliga namn som är svåra att säga. En gång googlade en person “cool ung mamma” och kom till min förra blogg. En annan gång presenterades jag som sundsvallsprofil side by side med Kjell Lönnå. Nu bloggar jag parallellt på true crime-bloggen Mörderier.com. Två liv har jag fört till denna jord också, ett för sex år sedan och det andra för snart fyra. Mitt elevhem på Hogwarts är tyvärr Slytherin.

2. Vad kommer vi kunna läsa om på din blogg?

Jag erbjuder ett brett spektrum: från att rädda världen till Paradise Hotel. Högt och lågt. Mest lågt kanske. Jag tänker att det blir mycket klimatångest i alla fall. Det är därför min blogg heter som den gör.

3. Vad är din drömbloggrubrik?

“Jag har skrivit klart en bok!!!”

Jag har börjat få en ålderskris. Kanske är det trettioårskrisen som nalkas. Därför har jag ägnat en hel del tid åt att fundera på vad som är viktigt i livet. Vilket resulterade i en bucketlist och gud jag mår ändå lite dåligt över att vara en person med en bucketlist. Jag är noll intresserad av att simma med delfiner och är rädd för allt. 100% out of character. MEN NU HAR JAG EN BUCKETLIST.

En punkt är att jag ska skriva en bok. Nu skriver jag på ett *stort projekt* för första gången och det känns som jag håller en barndomsdröm skör som porslin och fågelungar i mina händer. En annan sak är att jag ska hoppa från trean på Njurunda simhall.

4. En pinterest bild som symboliserar din blogg?

Källa: här

5. Nämn tre saker på din att-göra-lista?

Köp schampo och munskölj
Lämna tillbaka låneböcker
Lyssna klart sista avsnittet av podcasten Doctor Death

6. Det pratas ju en hel del om orimliga förväntning i bloggvärlden. Bloggaren ska kunna allt från bjuda på bra och personligt innehåll, tänkvärda texter och fina bilder. Hur hanterar du och tänker kring den pressen?

Mina tips är: va en underdog och spela efter dina egna regler. Ha en jävligt låg lägsta nivå, det är ok. Att ha distans till saker tror jag är viktigast. Backa och rannsaka vad som egentligen bara är galenskap. Och skit i den. Galenskapen. Känn vindens ömma smekning mot din kind och tänk att allt kommer bli bra. Typ så.

7. Vilka bloggar fastnar du för?

Bloggar som skrivs av personer som man vill vara kompis med och personer med lite knäppa idéer och skarpa spaningar om samtiden.

8. När gapskrattade du senast?

Igår! Jag skrattade så jag grät åt Bad Lip Reading.

9. Sist men inte minst, dina tre bästa lifehacks!

1. Gör “rubriker” i anteckningarna på telefonen genom att börja varje anteckning med versaler. Superlätt att använda och hitta igen när man behöver. Jag har t ex rubrikerna KOM IHÅG, OUTFITS JAG KÄNDE MIG SNYGG I, DAGBOKSANTECKNING OKTOBER och HALLOWEENUTKLÄDNAD. Den sista skapade jag i våras och innehåller följande tre förslag: sexy Bob i Stranger Things som vampyr, sexy Kristina Lugn och sexy den jättestora blå snoppen.

2. Höga trosor utanför strumpbyxorna så hasar de inte ner till ett 4 cm långt hålrum i skrevet.

3. Klipp pizza med sax. Och polarkakor bör också klippas med sax.

 

 

Du hittar Idas blogg här.

8

Kommentera

gud vad kul!! ser så fram emot detta, har saknat Idas blogg massor.

midis

Jaaaa! Vi med = väldigt glada att ha henne med oss!

Åhh ! Fint ju ♥️

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.