2018-10-04

Mal_Insta: en digital värld full av humor, allvar och kärlek

Hon får oss att fnissa åt sociala mediers baksidor. För elegant in humor och självdistans i en värld som annars kan vara väldigt ängslig. Vi har träffat Malin och hennes lilla Doris som fått hela Instagram att skratta kärleksfullt med varandra. Att belysa baksidorna är behövligt såklart, men finast av allt är att hennes Instagram också är ens symbol för alla fördelar med sociala medier, nämligen; igenkänning, kärlek och glädje.

 

 ”Det är vår samtids förbannelse jag syftar på.”

 

Foto: Christin Clausen-Bruun

För dem som inte känner till dig sen tidigare. Vem är du?

M odig
A rbetsam
L urig
I vrig
N oggrann

Alltså skoja verkligen med ovan hur SJUKT hade det vart om man ba beskrev sig med en namndikt. Typ på Cv:t ba A- lltid i tid! Osv hahahhaha

Jag bor i Alingsås med min lille familj Daniel och Doris. Kommer ursprungligen från Tjörn (kön hehe) och har bott flera år i Stockholm och Göteborg. Jag har fyra bröder och är mellanbarn. Gillar att fika och att vila.

Humor är en stor del av ditt konto. Du sätter tonen redan i din profilbeskrivning. ”Hjälp mig nå 500k följare. Hjälp mig gärna också med min självkänsla”? Vad är det du syftar på där?

Jag syftar på det absurda i att jag på riktigt vill ha 500k följare och ifrågasätter det. Varför vill jag det? Räknas jag lite mer då? Skulle jag känna mig mer värd då? Förmodligen. Det är vår samtids förbannelse jag syftar på.

 

”Hon är en fri själ som jag hoppas aldrig kommer bli bromsad”

 

Vad är det du håller på med på internet egentligen?

Lägger saker i kundkorgar på olika sajter och dagdrömmer om att jag ska kunna lösa ut dem. Skoja! (inte) Nää, men jag har nästan hela tiden ett parallellt universum som pågår i mitt huvud. Jag får utlopp för det litegrann på internet.

Vem är Doris?

Doris är vårt gulliga lilla barn. Hon är en fri själ som jag hoppas aldrig kommer bli bromsad. Hon älskar teater och är en omtänksam kompis.

Foto: Christin Clausen-Bruun
Foto: Christin Clausen-Bruun

 

Med humorn både lyfter du och ifrågasätter en hel del fenomen som genomsyrar den digitala kulturen just nu. Var det meningen från början? Hur blev det så?

Jag är en kicktorsk och när jag får människor att skratta blir jag nästan hög och känner att jag har en superkraft, ett vapen, som ingen kan ta ifrån mig. Därav humorvinkeln. Jag konsumerar väldigt mycket sociala medier och älskar mode, inredning och internet. Det är dock OMÖJLIGT för mig att inte skruva på det.

 

”Plus att alla är så snälla och ba peppar så man slipper känna sig som ett UFO hela tiden.”

 

Foto: Christin Clausen-Bruun

 

Varför tror du ditt Instagramkonto blivit så populärt?

Det är för att folk är så jävla goa och liksom tipsar sina kollegor, mormödrar och pojkvänner om mitt konto.

Vad jobbar du med till vardags?

Jag jobbar som ”Social Media and Content Manager” på en kommunikationsbyrå. Alltså med Sociala Medier, PR och kommunikation. 

 

 

”Sociala medier har fått mig att kunna välja när jag vill vara social och det passar mig perfekt.”

 

 

Har du själv lika kul när du gör innehållet till din Instagram som vi har när vi tittar på det?

Ja! Plus att alla är så snälla och ba peppar så man slipper känna sig som ett UFO hela tiden.

Foto: Christin Clausen-Bruun

Vi älskar ditt konto och många med oss. Vi fnissar igenkännande till dina inlägg medans du driver med bloggfenomen och samhällsstrukturer. Hur lyckas du få oss att skratta istället för att ta illa vid oss?

Jag TROR det är för att bloggisarna känner att jag har liksom noll baktankar och att jag tycker att de (ehh ni) är sjukt kompetenta. Det är snarare min och andras ängsliga och outtröttliga strävan att efterlikna jag driver med. Jag konsumerar ju själv innehållet och skulle aldrig ta billiga poäng på en (internet-) syster.  Men det ÄR roligt hur vissa saker ter sig och det TÅLS att fnissas åt. 

Finns det något du försöker dölja med din humor?

Inte dölja men ibland kanske lindra. I perioder då jag har svårt att bryta ett mönster av ångest kan exempelvis en situation sett ur ett annat, alternativt perspektiv hjälpa mig att göra det. Jag är också introvert som person och jag behöver mycket tid för återhämtning och reflektion när livet genom mina ögon ibland kan kännas överväldigande. Sociala medier har fått mig att kunna välja när jag vill vara social och det passar mig perfekt. Jag flyttar fokus, dribblar bort mig själv och mina tankar.

Ibland blir det också ett självskadebeteende. Som när jag postar mina periodvis kanske lite vrickade tankar på stories för att se hur det tas emot samtidigt som jag är rädd att folk ska avslöja mig som knäpp och kufig. Eller kanske ännu värre, helt vanlig- inte skön alls. Hjälp mig gärna med min självkänsla som sagt.

Vad skulle du vilja se mer av, generellt, i sociala medier?

Jag vill se ännu mer vackert, ännu mer fult, mer politik, mer nerv. Mer livesändningar! 

Foto: Christin Clausen-Bruun

När är sociala medier som roligast?

När vi möts i ett skratt, ett ångest-skov eller en dagens outfit. När vi pratar med varandra och när vi förstår eller försöker att förstå.

Vad visar du inte på sociala medier?

Som alla andra föräldrar så är jag noggrann med vad jag visar av mitt barn. Tråkigt svar, för det är ju givet. Hm , något mer jag inte visar- min frukost uppifrån kanske. Tycker energidrycken gör sig bättre i grodperspektiv.

 

Följ med i Malin och Doris härliga värld här. 

19

Kommentera

Underbar intervju. Slutet. Wow. Heja Malin och er!

Älsk på DIG MÄLIN och din gullia och rolia onge!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.