2018-09-20

Jimmy The Stylist; New York, mode och att vara sig själv

Han är definitivt en frisk fläkt i stela Sverige och pratar helst om allt annat än vädret. Han says it as it is och har inga problem att säga till när modevärlden blir för ängslig och trist. Med sin bas i New York tar han sig ann PR-uppdrag och Babba C Riveras garderob utan att tveka. Och vet precis vad ett par skor kan göra för en outfit. Vi har träffat Jimmy The Stylist!

Jimmy The Stylist
Foto: Christin Clausen-Bruun

Hej Jimmy, vem är du? 

Bra fråga! Skulle säga att jag är en introvert extrovert. Rak och bestämd med en känslig sida.

Kan du berätta lite om din bakgrund? 

Jag började jobba som hårassisten och gick vidare till att jobba med dammode inom retail både som butikschef och med inköp. När jag kom till NYC 2001 fick jag möjligheten att assistera modestylisterna Angelina Jolin och Suzannah Vanderbush.

Allt detta ledde mig in på banan som personlig stylist och det som föll mig naturligt, Public Relations och då inriktning på placement och celebs.

 

”Var trevlig mot alla och nyfiken”

 

Jimmy The Stylist
Foto: Christin Clausen-Bruun

Vad jobbar du med just nu? 

Idag jobbar jag med Celebrity PR för Gram Shoes och jag är Editor-at-Large för Odalisque Magazine. Jag jobbar även som stylist till entreprenören Babba C Rivera och sköter  PR för andra varumärken som b.la. House of Doyenne som har sin bas i NYC.

Hur får man sin fot in i modevärlden, några tips? 

Genom att vara orädd och att våga kontakta de personerna man vill jobba för. När du väljer praktikplats eller assistenjobb, välj rätt arbetsgivare som leder dig vidare och var trevlig mot alla och nyfiken.

 

”Energin är rak och öppen, in your face och allt kan hända där”

 

Jimmy The Stylist
Foto: Christin Clausen-Bruun
Jimmy The Stylist
Foto: Christin Clausen-Bruun

Varför New York? 

För att det är en melting pot, klyscha jag vet haha. Jag blev förälskad i NYC första gången jag kom dit 1992, jag visste att jag var hemma när dörrarna öppnades på JFK och den fuktiga värmen slog mig i ansiktet och då gillar jag inte ens värme! Energin är rak och öppen, in your face och allt kan hända där, därför älskar jag NYC!

Varför älskar du mode?

Gillar att träffa nya kreativa människor.

Blir du någonsin trött på det? 

Jag blir trött på mode hela tiden eftersom det finns så väldigt många osäkra människor, speciellt i Stockholm och inom PR. Personerna som jobbar inom bl.a. PR (mode) har ingen känsla för relationer och många är okunniga.

Jimmy The Stylist
Foto: Christin Clausen-Bruun

 

3 plagg man ska satsa på i höst? eller forever?  

Fantabulous shoes are a must, always! Det är så lätt att få en outfit att lyfta med skor, se skorna som vackra smycken. Jag har ju själv en fäblesse för både smycken och solglasögon. Man kan ha solglasögon året runt, välj själv hur mörka eller ljusa glas, lek med färgat glas också. Satsa på kvalité framför kvantitet när det gäller kläder.

 

”The eye has to travel som den legendariska Diana Vreeland sa”

 

Jimmy The Stylist
Foto: Christin Clausen-Bruun

Vad är personlig stil?

Personlig stil för mig är att göra ett statement utan att följa trender. Lär känna din kropp och vad som passar dig.

Hur vågar man vara sig själv även i mode? 

Genom att lära känna sig själv.

Jimmy The Stylist
Foto: Christin Clausen-Bruun

Vad inspireras du av? 

The eye has to travel som den legendariska Diana Vreeland sa. Det självklara som resor, konst, musik och god mat. Och av personer med stark energi och personlighet!

Du hittar mer av Jimmy här.

12

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.