2018-09-07

Mina Pre- & Weddingday-essentials!

I vanliga fall brukar jag ju befinna mig på åskådarsidan, och utföra behandlingar både på kropp som knopp, på förväntansfulla, fnittriga, nervösa och ibland känslosamma bride-to-be’s. Märklig känsla som infinner sig när man inser att (riktigt) snart är det ju Jag?! Så jag tänkte, varför inte dela med mig utav några av mina gunstlingar och tricks jag själv tar till inför bröllopet?

Detta hade egentligen varit ett ypperligt tillfälle att gå igenom varför det är så väsentligt med den grundläggande vardagliga hudvårdsrutinen. Kontinuerlig self-care 2.0.  But that’s a another story for another time…

Murad’s Hydro Glow Aqua Peel – för en lugn och balanserad dag. Jag menar hud. 

Inför bröllopet vill jag försöka hålla huden lugn och balanserad (Vilket garanterat är det sista jag själv kommer vara, men någonstans måste man ju börja!?), men ändå stimulera lystern och fuktproduktionen i huden samt få bort döda hudceller och motverka yttorrhet. Så jag tar till alla knep för att göra en så bra grund för makeupen som möjligt! Funkar såklart bra till kvällen innan men jag unnar mig faktiskt en 4 veckors kur, varav ett utav tillfällena kommer vara kvällen före bröllopet.

Precis som på Murads övriga produkter, så står det en väldigt pedagogisk beskrivning hur man ska gå tillväga på baksidan av förpackningen, förpackningen innehåller 4 st masker. På en rengjord hud masseras steg 1 in med hjälp utav en bomullspinne som bla. är fördränkt i glykol- och mjölksyra, jag applicerar även ner över hals och dekolletage då brudklänningen är utan ärm, med hjärtformat dekolletage. Detta ger en mild exfoliering, binder fukt och arbetar utjämnande på hudytan. Direkt därpå lägger man ansiktsmasken som innehåller bl.a hyaluronsyra, vitamin B3 och Aloe, och låter denna verka 15-20 minuter. Efteråt masserar man in resterna av serumet från masken innan det är dags för dag- eller nattcreme.

Murad Firm and Tone Serum & Body Firming Cream

Misstänker att det finns fler där ute som liksom jag samlar på sig vätska, blir torr och trött i huden när man exempelvis befinner sig i en viss period i månaden, har en stressig period, eller efter flygresor. Samt kanske börjat märka att huden inte ha riktigt samma stuns som tidigare. Förutom att jag gärna går på LPG-behandlingar (mer om denna underbara behandling i ett annat inlägg), för att minska dessa kroppsliga fenomen, så exfolierar jag kroppen 1-2 gånger/ vecka och smörjer in mig med Firm and Tone Serum & Murads Body Firning Cream dagligen direkt efter jag duschat, huden ska helst vara lätt fuktig och uppvärmd. Då tar den lättare till sig de aktiva ingredienserna från produkterna som innehåller bl.a c-vitamin, sheasmör, sojamjöl och havre som både ”piggar upp”, stimulerar och återfuktar huden på djupet. Masserar man in med cirkulära rörelser i lymfans riktning – mot hjärtat, så ökar vi även lymfcirkulationen vilket hjälper kroppen att bli av med överkottsvätska.

You know I´m all about that bas…

Sisley Double Tenseur instant & long-term

Denna applicerar jag efter min dagcreme och låter huden absorbera den innan jag applicerar min foundation. Jag som har en tendens att bli yttorr uppskattar att den både har en primereffekt och gör att min hud behåller fukten under makeupen, vilket även gör att makeupen binder sig bättre och inte krackelerar.

Nimue Pro Age Foundation

Okej, nu till sminket! Vem uppskattar inte makeup som även är hudvårdande?! Jag använder även Nimue Pro Age Foundation till vardags, då blandar jag den med Murad’s City Skin Age Defens för att få lite lägre täckgrad och lite mer skydd från den yttre stress huden utsätts för under vardagen.

Men som bas till brudmakeupen applicerar jag den med en foundationsvamp för en mer täckande effekt. Jag gillar Nimue extra eftersom de verkligen lyckats med här med ett unikt 3D-matrixkomplex som framhäver konturerna i ansiktet.  Nimue Pro Age Foundation är oljefri, så den passar alla hudtyper, verkar återuppbyggande (låter trevligare än ”anti-age” eller hur?), återfuktande och skyddande genom bl.a. peptider, ceramider och E-vitamin.

La Prairie Cellular Treatment Loose Powder.

La Prairie är ju kända för att leverera mer än bara innehållet i deras hudvård och makeup. Jag får erkänna att denna puderdosa även fungerar som en inredningsdetalj i mitt badrumsskåp. Detta är ett silkeslent och lätt fixeringspuder som helt enkelt gör att makeupen sitter bättre samt ger en fin reflektionseffekt när ljuset faller mot ansikte och dekolletage. Man får dessutom en necessärvänlig variant med på köpet, perfekt för ha med och pudra näsan med. Lyxigt! Låt inte prislappen avskräcka dig. Om man ser till pris per gram är detta en otroligt prisvärd produkt.

Love you: ögonskugga, eyeliner och ögonbrynspenna 4-ever.

 

Då min brudklänning är väldigt klassisk i sin enkelhet och håret kommer vara uppsatt i en romantisk neutral stil, så ger jag mig själv tillåtelse att gå lite ”bling” på andra detaljer som brudskorna, örhängena samt ögonmakeupen. NYX ”Love You so Mochi” ögonskuggepalette nr2 är med skimrande jordiga, kryddiga nyanser rika på pigment (vilket jag och mina rödlätta pigment stormtrivs med), samtidigt som skuggorna är mjuka och lättarbetade.

Ett tips är att applicera rejält med fixeringspuder under ögonen före du lägger din ögonskugga. ”Slå av” lite från borsten före applicering. Skulle det ändå drössla lite och lägga sig under ögonen, så är det bara till att borsta bort då pudret fångat upp överskottet.

 Maybelline Hyper Precise Allday flytande eyeliner använder jag när jag vill ha en mer distinkt tydlig eyeliner, när jag helt enkelt vill få lite Adele-vibe, annars är jag en slav under Chanel’s Stylo. Jag tillhör skaran som har svårt att få till den perfekta eyelinervingen, med dessa två liners så får jag i alla fall nästan till det. Tur att en kollega som är makeupartist ansvarar för denna biten före bröllopet!

Sisley’s Phyto-sourcils Design är en ögonbrynspenna som har hela paketet enligt mig! Det vill säga, en mjuk och lättapplicerad penna, en ögonbrynsborste, och en highlighter som kan läggas under brynet, i inre ögonvrån, under ögat på kindbenets högsta kant, eller ovan på amourbågen.

Jo! Ett litet obs på att ej boka in vaxning och brynplock för nära inpå ett stort event. Minst ett par dagar innan så ev rodnad hinner lägga sig. Och se till att få återhämtning -sov! Huden tillgodoser sig av mer näring både från kost och hudvård när du vilar/sover. They don’t call it beautysleep for nothing.

Kyssvänliga läppar med SISLEY’s Photo-Lip Twist. Med tanke på att jag kommer ha en ganska markerad ögonmakeup vill jag behålla läpparna lite neutrala. SISLEY’s Phyto-Lip Twist nr 16 ger fukt och fyllighet till läpparna och en lätt nude/rosa ton. Då jag planerar att pussas en hel del så känner jag mig väldigt trygg med att kunna återapplicera produkten under hela dagen utan att riskera att kladda ner brudgummen, mina tänder eller gästernas festkläder.

Sensai Total Finish Foundation. En gammal kärlek som nyligen fått en ny och – om möjligt – bättre formula. Detta är även en vardagshjälte för mig då jag gärna bättrar på, a.k.a pudrar näsan, under arbetsdagen. Sensai Total Finish (puder)foundation har många fina egenskaper; skyddar mot svett och fukt, ger en fin reflekterande finish, hjälper huden att bevara fukten. Så efter glädjetårar, svenskt höstväder och efter att ha burit en ovanligt tung och åtsittande kreation flera timmar så hör ni ju själva, bra grejor!

En trevlig bonus är att själva pudret finns att köpa som refill. Trevlig både för miljö och för plånbok.

Kronan på verket, körsbäret på toppen av den lättvispade grädden – CASAMORATI’s LIRA

(Varning för känsliga läsare! Nu blir det smörigt värre…) I flera år har jag varit förförd av denna orientaliska femme fatale! Casamorati är ett exklusivt italienska dofthus som andas Art Noveau och antikt italienskt parfymeri i både kartonnage, flakong och i själva doftupplevelsen. Och just doften Lira är något helt utöver det vanliga. Doften går från mjuk karamell, kanel, lakrits och vanilj, lugnande blodgrape och jasmine. När jag bär den så känner jag mig både lugn, stilig, sensuell och kraftfull. En känsla jag vill bära med mig på bröllopsdagen.

That’s it for me denna gång, hederligt skönhetsprepp inför en stor dag. Men kom ihåg; skulle regnet ösa ner, du skulle fulgråta floder ner till knäskålarna eller spilla rödvin över hela gräddbakelsen eller inte blivit av med de löjliga kilona du inbillat dig att du tvunget skulle gå ner (whats up with that) så är du himla grann ändå på ren skånska.

Håll nu tummarna för oss i helgen kära ni. Nästa gång vi hörs är jag en gift kvinna!

– Marie

6

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.