Sponsrat av Bonniers Bokklubb

2018-09-04

Just Wanna Read More Books and keep talking about it

Good News! JWHF Bokklubb tillsammans med Bonniers Bokklubbar fortsätter! I somras läste vi Nej och åter Nej av Nina Lykke som var nominerad till ”Årets bok” (vinnarens avslöjas på bokmässan den 28 september!). Det var så kul och lyckat att vi även fyller hösten med böcker!

JWHF’s digitala bokklubb

JWHF bokklubb är en underbar mashup mellan IRL och det digitala. Vi läser boken var för sig och möts sedan i vår digitala bokklubb på Facebook. En härlig kombination av lugn och ro, avkoppling och nedvarvning och sen; stöta och blåta, gestikulera med händerna (nåja, skriva intensivt på tangentbordet i alla fall) och givande diskussioner. Det är ju fördelen med internet – det går snabbt, är livligt och fullt av olika perspektiv. Att få höra era funderingar, iakttagelser och reflektioner av boken gav verkligen en extra dimension till upplevelsen. Fick oss att vända och vrida på boken, tänka om och tänka till långt efter sista sidan var läst. Så roligt!

För att alla ska ha en chans att hinna läsa nästa bok börjar vi diskutera boken den torsdagen den 1 november i sin helhet i vår Facebookgrupp. Men tills dess kan man heja på varandra, länka till relaterade artiklar, uppmana till egentid, ställa frågor eller kanske bara dela en spellista som passar läsningen.

 

 

Nästa bok vi läser: Folkets skönhet av Merete Pryds Helle

Nästa bok på tur är Folkets Skönhet av Merete Pryds Helle. Dansk skönlitteratur som redan har vunnit flera litteraturpriser utomlands och som nämnts som årets bästa bok både en och två gånger.

”En oförglömlig familjesaga! Från fattigstuga till folkhemsidyll!

De satans getingarna, väser Maries mor. Bara någon minut senare har Marie funnit på råd. Den dagen räddar hon livet på sin bror. Något som hon ofta kommer att ångra.

Efter maten, och sedan Kaj fått en rejäl örfil för att ha ställt till med besvär, händer det oerhörda. Far tar fram en tavla ur det inslagna paketet. Målningen med ett lantligt landskap heter Folkets skönhet. När bilden hänger på väggen känns det som om ett fönster öppnats i den mörka stugan.

Kanske är detta ett av Maries få verkligt lyckliga ögonblick? För henne, som växer upp invid havet på det lantliga Langeland på 1930-talet, i ett hem där barnen är många, slantarna få och våldet är vardag, är ljuspunkterna glesa. De kommer dock glimtvis in i hennes liv genom Otto – en elektrikerlärling från grannbyn. Tillsammans lyckas de ta sig till Köpenhamn där de tänker skapa en bättre framtid. Men mörkret från det hårda livet följer med in i folkhemmet – på både gott och ont …”

Läs mer här. 

Rabattkod

För att så många som möjligt ska få möjlighet att kunna vara med och läsa med oss i höst erbjuder vi en rabattkod tillsammans med Bonniers Bokklubbar.

Beställ boken här och ange koden ”JWHFHELLE” vid kassan, så kan man köpa boken för 150kr (221kr ordinarie pris). Rabattkoden gäller t.o.m 14 oktober!

Happy reading!

4

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.