2018-09-03

Just wanna have a bloggmiddag

Vi har ju ett exceptionellt härligt gäng bloggare här hos oss på JWHF. Färgstarka, genuina och modiga – alla på sitt eget sätt. Det är väl just så man är allt det, genom att vara sig själv, visst? Anna Mariá som DIY:ar och blivit mamma, Linn som lagar mat, Kajsa som bor i en skola, Agnes som skapar och är finurlig och Lina som lifestylar, precis som Christin. Och så Emelie, som ritar och lever livet i Stockholm (men som var i Stockholm med en dags marginal).

För två veckor sen var vi nästan alla samlade för första gången! Sommaren förde oss samman, och i sann JWHF anda möttes vi upp för en enkel kväll av fun. Spontanitet måste ju vara en av sommarens bästa egenskaper!  Vi möttes upp på lika färgstarka MJs i Malmö där Anna María med familj bodde över natten. Härligt hotell, härlig mat, härlig miljö men framför allt – härligt sällskap. Klart festens roligaste bord!

Vad vi pratade om? En salig blandning!

Just wanna…

 

Foto: Agnes / Hej regina

Anna Maria / Dnilva 

1. Just Wanna Read…. Vad som helst egentligen. Med en 10 veckors bebis blir det inte många avslutade kapitel i någon bok.

2. Just Wanna Be A… Bra mamma till Edda. Det mesta kretsar kring min dotter just nu och jag har flera gånger känt mig otillräcklig. Vill göra allt och lite till för henne.

3. Just Wanna… att alla ska rösta för ett mer medmänskligt Sverige där vi tar miljön på allvar. Vi kan inte vänta!

4. Just Wanna Wear …. Barbent i minst en månad till! Jag vill absolut inte stänga in mina ben i trånga jeans än.

5. Just Wanna Listen To…. Frengers – Not Quite Friends, Not Quite Strangers med Mew. Mitt favoritalbum sen flera år tillbaka. Och när vädret blir kallare kan jag inte tänka mig ett bättre soundtrack.

6. Just Wanna Travel To… Island. Har alltid en längtan dit. Tur att jag har en resa bokad redan i oktober när morfar fyller 90 år!

7. Just Wanna Eat… Vattenmelon. Kan. Inte. Få. Nog. Söt, saftig och läskande ska den vara.

8. Just Wanna Say…. Var snäll, generös och hjälp människor i din omgivning.

 

Lina / En lång blondin

1. Just Wanna Read… Steglitsan av Donna Tartt. Den ligger på mitt nattduksbord men jag hinner somna varje kväll innan jag ens hunnit ta upp boken.

2. Just Wanna Be A… stark person. Har prioriterat bort träningen sista året. Inte alls bra. Måste hitta tillbaka till styrkan igen.

3. Just Wanna… have fun. Hehe. Precis så är det. Vad livet än innebär så strävar jag hela tiden efter att ha kul. Annars känns det ju liksom meningslöst.

4. Just Wanna Wear… power suits för hela slanten! Vill gå runt i vinter och känna mig cool i en snygg kostym.

5. Just Wanna Listen To… musik. Lyssnar alldeles för sällan på musik. Vill lyssna på musik, dricka vin och umgås med vänner när mörkret kommer.

6. Just Wanna Travel To… Istanbul. Över tre år sedan jag var där nu. Staden jag älskar att älska och älskar att hata saknas mig.

7. Just Wanna Eat… massa och långa frukostar. Ändå det bästa målet på dagen.

8. Just Wanna Say… gå och rösta för tusan! Så viktigt. Och det är ens förbannade skyldighet att läsa på innan man väljer parti

Foto: Anna María / Dnilva

Linn / Fröken Kräsen 

1. Just Wanna Read…. ’Alt må vige for natten’ av den franska författaren Delphine de Vigan. Den har helt säkert en svensk titel, men jag har just fått veta att vi ska läsa den i min danska bokklubb. Så nu ska jag ut och låna ett danskt exemplar.

2. Just Wanna Be A… Bättre Mario Kart-spelare. Morten har vunnit lite för många gånger på senaste tiden, så nu har jag fuskat och kollat på YouTube för att lära mig alla hemliga genvägar som finns på dom olika banorna.

3. Just Wanna… Sova, haha! Jag undervisar amerikanska studenter i matlagning og den här helgen har vi hängt dygnet runt för att lära känna varandra. Det har varit toppenkul, men nu är jag verkligen helt färdig. Det tar mer på krafterna än man tror att försöka lära en hel klass 20-åringar att vispa ihop en sås!

4. Just Wanna Wear …. Min nya blommiga byxdress som jag köpte i Berlin i somras. Den har samma mönster som en engelsk tapet från 1880-talet och jag önskar så att jag en dag står framför en vägg i England och bara matchar.

5. Just Wanna Listen To…. Taylor Swift! Hon är mitt guilty-pleasure som jag lyssnar sönder och samman ett par gånger varje år. Nu är det minst ett halvår sedan jag sist spelade ’1989’ på repeat, så det börjar bli dags igen.

6. Just Wanna Travel To… Ett ställe där man kan lära sig att surfa. Har en hemlig dröm om att en dag kunna stå på en surfbräda.

7. Just Wanna Eat… Kräftor! Jag brukar hålla kräftskiva för mina danska kompisar varje år men har helt glömt att planera något i år. Men förra året fyndade jag massor av nice kräft-accessoarer(!) på en loppis som väntar på att användas igen. Så får nog få in det i kalendern snarast!

8. Just Wanna Say…. Kom till Köpenhamn! Just nu är stan så himla härlig och sensommarfin. Perfekt om du ska på helgutflykt i september ju.

Foto: Anna María / Dnilva

Christin / Midis

1. Just Wanna Read… vad som helst. Måste bli bättre på att sluta scrolla och börjar läsa vad som helst. Minns min lågstadielärare som entusiastiskt ropade ”baksidan på mjölkpaketet räknas också”.

2. Just Wanna Be A… lone. Jag kämpar på med balansen. Men har fått inse att även om jag älskar pompa å ståt, så måste jag bryta av med några dagar helt själv. Det är så jag återhämtar mig.

3. Just Wanna… dance with somebody. Har alltid älskat Whitney Houston i hemlis, hehe.

4. Just Wanna Wear…  tjusigt och bekvämt. För små kläder går bort sen länge bort men tjusigt består.  Kläder kan verkligen hjälpa mig ta mig ann dagar på olika sätt.

5. Just Wanna Listen To… Algots historier. För ett år sen oroade vi oss så över hans hörsel och språkutveckling. Nu är han som ett annat vattenfall och vi får äntligen ta del av hans nyanser av världen (och eviga och gnisslande tjat).

6. Just Wanna Travel To… Portugal! Vi struntar i långresan i vinter (långresa som i mest flygmil) och funderar istället på att hyra en lägenhet i Portugal ett par veckor i februari. Hoppas!

7. Just Wanna Eat… sås. Om sommaren är sallad och lemonad så är hösten sås och potatis.

8. Just Wanna Say… things take time. Och det är okej!

Foto: Anna María / Dnilva

Agnes / Hej regina 

1. Just wanna read… factualness av Hans Rosling

2. Just wanna be a… nice person 🙂

3. Just wanna… vara här och nu. Klyschigt MEN SANT.

4. Just sanna wear… stora, fladdriga kläder som nästan inte känns. och roliga strukturer, alltid.

5. Just wanna listen to… dokumentärer.

6. Just wanna travel to… island! var där för 15 år sedan och vill så gärna tillbaka till allt det vackra. eller till fjällen och lära brita och bodil åka skidor!

7. Just wanna eat...färdiglagad mat som står på bordet. det är det lyxigaste jag vet, att skippa laga. sen kan jag inte sluta äta satsumas när jag börjat.

8. Just wanna say… summer will be back.

Foto: Anna María / Dnilva

Kajsa Magdalena

1. Just wanna read… Skuggserien av Maria Gripe igen med lite vuxnare ögon.

2. Just sanna be…. a kind one, även mot den som inte är kind mot mig.

3. Just wanna…. våga

4. Just wanna wear... ullbyxa från Toteme, en bare leather sandal från The Row, vit krispig safariskjorta från Celine och en Marni Trunk.

5. Just wanna listen to... fler bra sommarprat.

6. Just wanna travel to… South Africa to visit family.

7. Just wanna eat… clean.

8. Just wanna say… LOVE more

9

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.