2018-08-15

Vykort från Gardasjön

Jag har precis kommit hem ifrån Italien och har kameran full med härliga bilder från Gardasjön. Jag och Johan bodde på ett hotell i Malcesine, vid norra Gardasjön som var helt fantastiskt. Efter några dagars letande efter ett genuint och lyxigt hotell med fina vyer så ramlade jag över detta ca en vecka innan vi skulle åka och vilken tur att det fanns ett ledigt rum kvar. Fastnade direkt för bilderna på hotellet och tänkte att där kommer vi att trivas. Det såg så rofyllt ut, vilket det verkligen var.

Hotellet ligger på en klippsats ca 20 minuters gång från centrum och har stor, delvis lummig trädgård och en härlig pool. Ljuvliga vyer åt alla håll och fin inredning. Mycket rottingmöbler som jag är löjligt förtjust i.

Detta var vår vy från rummet och på verandan åt vi vår frukost varje morgon. Finaste stunderna på hela dagen är ”The golden hour” som jag kallar det för. Jag tänker alltså på ljuset under tidig kväll eller morgon.

Mest har jag såsat omkring i min kaftan från Stine Goya`s vårkollektion. Helt perfekt plagg att ha med sig på en varm semesterort, när man helst vill slappa men ändå känna sig ”klädd” mellan doppen i poolen.

När jag var i New York för två år sedan drack jag fläderlikören ”St germain” för första gången på The standard hotels takterass. Blev helt frälst över likören och den är god i olika drinkar men här i Italien är det vanlig att toppa med ”spritz”, då helst Prosecco.

Klänningen från Stine Goyas höstkollektion har blivit en solklar favorit och Goya’s unika handtryckta mönster är jag svag för. Höskollektionen är inspirerad av den belgiska konstnären Jean Brusselmans, som var relativt okänd för mig men tycker verkligen om hans verk. Fantastiska färger. Googla, så får du se själv. Till hösten bär jag gärna en stor kofta över klänningen.

Har letat efter en solfjäder i någon glad färg och denna i rosa plus några andra färger var mina bästa köp i Malcesine för totalt 10 EUR. Så tacksamt med solfjäder i värmen, de har legat i väskan konstant och använts flitigt.

Italiensk glass är ju verkligen en klass för sig och choklad och pistage är mina favoriter. Kunde dock inte låta bli att knäppa en bild på färgerna här.

Vem blir inte glad av lila Bougainvillea? (Dessutom superbra wi-fi när kortet togs…) Helt otroligt hur den där busken kan klättra på husfasader och växa till sig. Hade önskat det var en vanlig syn även här i Sverige.

Jag älskar ost! Burrata är inget undantag. Burratan i Italien var så krämig och något av det bästa jag åt på hela veckan. Italienarna är ju sparsmakade med tillbehör men jag gillar det, såhär bra råvaror kan stå för sig själva. Lite god olivolja, salt och peppar bara.

Vi gjorde flera utflykter under tiden därnere. De flesta byar runt Gardasjön påminner om varandra men i norr, där vi bodde kommer man närmare bergen och vyerna är mer dramatiska. En favorit blev Riva, som ligger längst norrut. Färglada byggnader i hamnen och ett mer genuint intryck även om turisterna finns här också.

Wrapkjolen är ju kanske ett av mina signaturplagg. Så användbart. Även denna kommer från Goyas höstkollektion och till hösten så stylar jag den med en färgglad, tight polo (helst i en varm färg) samt höga stövlar. Så glad över att Miss Ragtime, min favoritbutik i Göteborg (som jag nämnt tidigare) har börjat sälja Stine Goya, tidigare har jag alltid handlat det under mina årliga besök i Köpenhamn.

Hotellet vi bodde på är en gammal herrgård och jag har drömt mig bort otaliga gånger under vår vistelse. Jag har funderat på vem som har bott där och haft det som en privat bostad. Jag har även kunnat slappna av under vår vecka och helt ärligt så har jag knappt tänkt på jobbet under dessa tre semesterveckor som redan har passerat utan har verkligen kunnat landa och vara i nuet. Jag skrev upp realistiska mål innan semestern började, vad jag vill göra under dessa veckor och lägga min energi på. Jag har snart prickat av min lista. På så sätt har jag haft en skön semester och den har blivit som jag förväntade mig. Troligtvis ännu bättre, den är inte slut än.

Jag tar med mig alla intryck, ljuset, färger och rogivande stunder (både på egen hand och med Johan) med mig hem och detta kommer ge mig energi långt in i höst och vinter.

Hoppas att du har en fin sommar och har landat var du än befinner dig. Vi syns och hörs.

Kram Erika

 

Du hittar Erikas Instagram här.

24

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.