2018-08-12

Sensommar, dubbelliv och säsongsskarvar

Vi har knappt suckat oss in i augusti förrän det börjar. Det eviga blickandet mot höst. Prat om stickade tröjor, tända ljus, nystart och rutiner, ordning och reda. Som om vi skulle bli bättre människor bara vi la undan solkrämen, fällde ihop brassestolen och kurade ihop oss inomhus. Jag vägrar tro det. Jag vägrar gå på det allt mer tidiga tjatet om hösten.

Jag har egentligen inget emot den som säsong även om jag tycker långt mycket bättre om sommaren. Och kanske beror min skepsis till stor del på att samma människor som börjar längta efter hösten i slutet av juli inte sällan suktar efter vår i februari och jul i oktober. De är helt enkelt människor som alltid lever två månader i förtid.

Jag trodde aldrig jag skulle ta på mig rollen som mindfulness-kapten och leva i nuet-ambassadör, men nu händer det. Jag uppmanar er alla att stanna upp och faktiskt vara kvar i den säsong vi befinner oss i. Sommaren må ha varit lång och varm men låt oss konstatera att den inte är riktigt slut än.

Nu börjar nämligen den bästa av två världar. Sensommaren. Den underbara skarven där vi både kan äta kakan och ha den kvar samtidigt. Perioden med smygande rutiner men möjligheten att strunta i dem hur mycket vi vill. Kombinationen av dagar på kontoret och kvällar med varma dopp i en insjö. Långärmade tröjor till bara ben. Strukturerade matlådor på vardagarna och urspårade kräftskivor på helgerna. Det ljuva dubbellivet.

Min stora önskan är att vi kunde stanna lite till i sommarens avkoppling, njutande och umgänge innan vi kastar oss in i höstens självförverkligande och pånyttfödelse. Jag tror det skulle göra oss gott. Och tro mig, hösten kommer bli lång även i år och då har vi massor av tid att tända ljus, skärpa oss och bära stickade koftor.

 

 

 

 

P.s Ni hittar Julias blogg här.

11

Kommentera

Mamsen

Haha, suits me! Underbara bilder, underbar text (särskilt den om att äta kakan och ha den kvar – sånt gillar jag! 😍)

Hej, och TACK för att du lyfter detta fenomenet. Blir tokig på just detta. Och jag är definitivt ingen mindfulness person men att fortsätta njuta av den årstiden vi är, och som du säger inte vara två månader före. Tiden springer iväg fort nog ändå. Kram från mig som just älskar att ta på mig en långärmad tröja till mina shorts och bruna ben nu när kvällarna blir lite kyligare och gräset blir vått av dagg…

Mimmi

YES <3

Hear hear! Å

Ellie

Jag håller såå med!! Augusti är en sommarmånad, och jag vägrar prata en massa om hösten bara för att barnen börjar i skolan och kvällarna är liite mörkare. Jag njuter av att varva rutiner med kvällsdopp i havet. Etc.
Älskar att augusti är en sommarmånad som kommer med ett överflöd av närodlade färska frukter och grönsaker och bär.
Det kommer finnas otroligt mycket tid att tända ljus och kura skymning och allt det där sen. Men låt oss njuta av sommaren så länge den är här (vilket ofta är större delen av september också, här nere i Skåne).

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.