2018-07-15

Länge leve den osäkra stilen

Det är tisdag kväll och jag står i tvättstugan. På betonggolvet ligger tappra försök till färgenliga högar men mest ser det ut som en brokig utklädningslåda, en kladdig konstnärspalett. Det är svårt att sortera tvätt med gulrandiga tröjor, rödprickiga kjolar och blåblommiga klänningar, men det är så min garderob ser ut.

Länge leve den osäkra stilen

Jag handlar nämligen kläder på magkänsla. Oftast får jag syn på något, håller upp det framför mig och tänker ”var inte den här lite kul…?”. Och då vet jag att det är rätt. Alla mina bästa köp har varit ögonblickliga förälskelser, svårmotiverade inför andra men självklara för mig. Många gånger har jag hittat dem ratade i något sorgligt rea-hörn, längst ner på en sida på någon e-handel eller gömda bland trånga galgar i vintagebutiker. Med dessa fynd som utgångspunkt har jag sedan byggt upp en garderob som är långt ifrån minimalistisk och traditionell.

Länge leve den osäkra stilen

När andra mantrar om säker stil vill jag slå ett slag för den osäkra stilen. Den lekfulla, känslosamma, personliga och vågade. Den som bara är din egen. Visst händer det att jag ser bilder på stilrena outfits och tänker att det är jättefint, enkelt och sobert, men varje gång jag står där själv i ett par ljusa jeans och en vit t-shirt så känner jag mig så… tråkig. Det som ser så snyggt ut på andra blir bara till vanliga plagg på mig.

Jag tänker att när vanliga människor klär på sig så klär jag ut mig. Varje morgon när jag vaknar bestämmer jag vem jag vill vara eller vad jag vill utstråla. Ena dagen kanske det är en 50-talsinspirerad tennisspelare, nästa gång en glassförsäljare på ett litet torg i Bologna eller varför inte Beyoncé och Solanges okända lillasyster på väg till ett viktigt möte på Grand Hotel?

Länge leve den osäkra stilen

Kanske kommer jag se tillbaka på min stil om fem år och skämmas. Mumla något om vad var det jag egentligen hade på mig och hur kunde jag gå ut sådär? Men sedan kommer jag kunna luta mig tillbaka i tanken på att jag i alla fall vågade ta ut svängarna och göra hela klädgrejen till något kul istället för ett dagligt måste. Och dessutom kände jag mig oftast väldigt fin, det måste jag ändå erkänna.

I morgon vill jag vara en fransk trädgårdsmästare på Rivieran. Vem klär du ut dig till?

 

 

 

Ni hittar Julias blogg här.

17
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Li

Cool stil!

Verkligen! SÅ sant ??

en-lang-blondin

Älskar din inställning!

Linn

Så himla härlig inställning!

Alex

Älskar din stil!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.