2018-06-28

Livet från den kreativa sidan

Det finns en sak som genomsyrar det mesta i mitt liv. Både mitt jobb och min vardag, som angränsar till i princip alla mina intressen och som tar upp det mesta av min vakna tid. Jag pratar om kreativitet. Eller, för att använda Nationalencyklopedins fina ord: förmåga till nyskapande, till frigörelse från etablerade perspektiv.

Om jag ombeds beskriva mig själv säger jag att jag är en kreativ person som gillar att ha roligt nästan jämt. Jag säger ”nästan jämt” för jag är också en ytterst rationell människa som vet att livet faktiskt inte alltid kan vara hundra procent kul, även om det är vad jag dagligen strävar efter. “Just wanna have fun” helt enkelt, svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

I mitt jobb som copywriter på en reklambyrå tillåts jag vara kreativ varje dag. Jag kommer på nya idéer, skriver filmmanus eller formulerar vassa kampanjslogans. Kreativiteten är mitt viktigaste verktyg och min ständiga följeslagare. Och det slutar inte när jag kommer hem. Jag tror nämligen att de flesta helt vanliga sysslorna kan bli roligare om man adderar lite kreativitet. Som att klä på sig, laga mat och ta hand om hemmet till exempel. Då går de från vanliga måsten till utrymmen för skapande och vanliga plagg blir till karaktärsbyggande outfits samtidigt som en enkel bokhylla förvandlas till ett iögonfallande stilleben.

I min drömvärld har kreativitet och kultur en stor plats i människors liv. Jag tror de är viktiga byggstenar som hjälper oss att forma ett bättre samhälle. För på samma sätt som vi uppmuntras att träna kroppen på gymmet behöver vi också träna hjärnan att hitta på nya saker, att tänka analytiskt och att se utanför det befintliga. En gång i tiden var faktiskt konst en OS-gren och kanske är det dags att vi höjer kulturens och kreativitetens status på nytt. Mina försök till att göra det kommer ni få ta del av här framöver. Förmodligen mest i textform men vem vet, kanske blir det på andra sätt också. Det är ju trots allt bara kreativiteten som sätter stopp.

Välkommen till livet från den kreativa sidan!
– Julia

 

Ni hittar Julias blogg här.

8

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.