2018-06-26

Barnkalas, girlanger och andra tankar

Barnkalas och girlanger Barnkalas och girlanger

Barnkalas och girlanger

Häromdagen hittade jag gamla kort från mitt äldsta dotters första födelsedag. Jag måste erkänna att jag blev lite besviken. I mitt minne hade det varit en riktigt härlig, solig och färgglad dag, men på bilderna såg allt väldigt trist ut. Jag kan antar att det delvis berodde på att varenda bild var oskarpt och alldeles för mörk. Dessutom fanns det en ursel färgsättning (ni vet väl hur färgerna på kortet ser ut när man använder blixt inomhus … ) samt att viktiga detaljer (som t.ex . födelsedagskakan) var bortklippta …. Alltså jag kan lugnt påstå att det inte var något höjdare att titta på bilderna! Nu, 14 år senare, skulle det kännas bra om minnen och bildbevis skulle stämma någorlunda bra överens. Jag kom på mig att tänka om jag kunde dra tillbaka tiden och bli en nybliven mamma igen, då skulle jag skaffa mig en ordentligt kamera direkt … och inte nog med det … jag skulle även se till att kunna använda kameran.

Barnkalas och girlanger

Barnkalaspynt

Det var en annan sak som slog mig när jag tittade på bilderna. Pyntet! Förutom ett enda levande ljus (i vitt!) och några omotiverat uppsatta ballonger i hörnet kunde jag inte hitta något annat roligt pynt på bilderna. De första åren med mina små barn brydde jag mig tydligen inte om att dekorera natten innan födelsedagen. Jag kan inte riktigt säga hur och när jag började med den traditionen. Den kom smygande. En girlang här, nästa födelsedagen två girlanger där … några honeycombs, pomponger, ballonger till … Nu 33 barnkalas senare (om man räkna ihop alla födelsedagen av mina tre döttrar) har jag en sedlig blandning av olika slags girlanger från trassel- till tyggirlanger från runda till triangulära girlanger och annat pynt, som jag kombinerar nytt vid varje födelsedag.

Barnkalas och girlanger Barnkalas och girlanger Barnkalas och girlanger

Det har blivit en väldigt omtyckt tradition hos oss att ha en ordentligt partydekoration hängande på födelsedagarna. Då alla barn fyller år mellan slutet av mars och början av juni finns det knappast någon tid utan dekoration i den perioden. Men jag ser till att det packas ihop åtminstone någon vecka innan nästa barn fyller år, så att det blir en ny överraskning på fördelsedags-morgonen.

Barnkalas och girlanger Barnkalas och girlanger

Jag förstår att pynt till barnkalasen är inte det första man tänka på som nybliven förälder och att kanske inte alla vuxna trivs med att bo i ett färgglad kalas-miljö (som min make – han är mer än glad när den tiden av året är över), dock känner jag inget barn som inte blir glad öven en sådant form av uppvaktning! Så jag har börjat med ett att ge bort ett litet ”kalasket” med olika girlanger, några honeycombs och washi tapp för att sätta fast allt vid väggen som present till mina vänner som har fått barn. Väldigt roligt och uppskattad present! Hittills har alla blivit glada och jag kommer att fortsätta utföra mitt ”uppdrag girlangning“!

Barnkalas och girlanger Barnkalas och girlanger Barnkalas och girlanger

Till nästa gång!

– Nicki

Du hittar Nickis instagram här.

Fler inlägg av Nicki finns här. 

5
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Lisa Waadeland

Underbara bilder, vilken färgglädje och så stimulerande!,

midis

Så kul att höra! Nicki är så bra!

en-lang-blondin

Perfekt inspo till nästa veckas tre-årskalas! TACK!

midis

Tjoho!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.