2018-06-21

Färger som inspirerar

Vet inte om det är de senaste veckornas soliga högtryck eller sommarens trendfärg som gjort stort intryck på mig denna gång men jag dras för tillfället mot allting som är gult. Gult är förövrigt en färg jag aldrig blivit så förtjust i tidigare, även om det varit en ”trendfärg”. Jag är oftast inte så mottaglig för alla trender, även om jag inspireras av dem. Tycker att gult, rosa och vitt är så fint ihop och det har varit ett återkommande tema hos mig senaste tiden. Häng med för att se hur inspirationen yttrar sig!

Färger som inspirerar

De senaste veckorna har jag kombinerat buketter med inslag av gult. Härligt att frossa i sommarens blommor och pionsäsongen lider mot sitt slut. Tror aldrig jag har haft Dahlia och pioner i samma bukett. Dahlia är ju väldigt förknippad med tidig höst för mig men pga av värmen så blommar blommorna tidigare än vanligt och hoppas verkligen det finns några kvar i Augusti/september. Så fint och levande med Schersmin i en sommarbukett tycker jag. Gillar ju när det vilda utseendet får fäste i en bukett såhär.

Färger som inspirerar

Den här kjolen gav jag mig själv i sommarpresent, tycker hela Rodebjers Pre fall-18 kollektion är helt underbar, till skillnad mot deras vårkollektion som jag faktiskt inte alls blev så förtjust i. (Ganska skönt ibland också) Den lyxiga bohemstilen älskar jag ju och Carin Rodebjer är duktig på att gestalta den i sin design med alla återkommande kaftaner och luftiga plagg i fantastiska mönster som jag alltid suktar efter inför just sommaren. Dessutom har Rodebjerplagg ett väldigt bra andrahandsvärde, vilket är en investering för min garderob. När jag känner att jag vill sälja på Tradera, så är det alltid lätt att finna en köpare som kan få glädje av plagget.

Färger som inspirerar

Denna kjol klär jag upp eller ner efter humör. Här gestaltas den innan en middagsdejt med min sambo som skulle hjälpa mig fota ett stylingsamarbete jag har haft nyligen. Så fint att få med de blommande honungsrosorna här i bilden tycker jag.

Färger som inspirerar

Efter plåtningen blev det en fördrink på Bar Normal, innan vi beställde in lite smårätter. Trevligt ställe som är väldigt avslappnat på Prinsgatan, god mat har de också. Eftersom både jag och Johan är livsnjutare så är vi ofta ute och äter. Speciellt på helgerna.

Färger som inspirerar Färger som inspirerar

Till hösten får kjolen stanna kvar, då matchar jag den med den här gula mohairtröjan. Måste erkänna att lång kjol, stor bylsig tröja och kanske en stor sjal eller halsduk, är nåt av det finaste jag vet på hösten. Ett enkelt sätt att förlänga sommaren men samtidigt ta in lite av hösten i sin garderob. När jag köper nya plagg ,så har jag oftast en plan för hur de ska matchas med andra plagg i min garderob samt ser flera möjligheter, på det viset är det enkelt att hela tiden ha en hållbar garderob och ingen känsla av ”jag har inget att ha på mig”. Jag vill känna att jag får en stor annvänding av mina plagg, gärna i olika konstellationer, annars blir det inget köp. Eter jag börjat tänka såhär så har jag lyckats bygga upp min garderob på ett mycket hållbarare sätt, där jag blandar vintage med nya investeringar som kan bäras på flera olika sätt genom säsongerna.

Färger som inspirerar

Att jag tycker om Patti Smith är ingen underdrift. Hon är en bohem och konstnärssjäl ut i fingerspetsarna och hennes poesi, både i dikter och låttexter har gjort stora avtryck på mig. Ibland när jag har varit i NY har jag hoppats så mycket på att få stöta på henne där i Greenwich Village på något kafé, där hon troligtvis sitter i en sliten rock, nerdragen mössa, dricker kaffe och skriver på nästa alster. Ett boktips är hennes självbiografi ”Just kids”, vilket handlar mest om hennes tid i New York på slutet av sextiotalet och hur hon hankade sig fram som poet och hennes kärleksfulla relation till fotografen och vännen Robert Mapplethorpe. Den boken är så fruktansvärt äkta och myten om ”Rock n roll drömmen” som ibland kan kännas lite överdriven och glorifierad är inte gestaltad så i hennes bok utan hon skriver på ett jordnära sätt hur det faktiskt var och hur hon fick slita för bröd på sitt bord. Boken är även en spännande skildring av kulturlivet som växte fram i New York på sjuttiotalet och inkluderar många av hennes bekanta som Jimi Hendrix, Janis Joplin, William Burroughs, Andy Warhol och Bob Dylan. Nu I sommar får jag chans att återigen se henne på Way Out West. Har dessutom ett väldigt roligt samarbete under WOW i år, så häng med. Det blir minst sagt färgrikt.

Färger som inspirerar

Nu börjar semestern närma sig och det känns i kroppen att jag behöver det. Jag försöker som vanligt att inte ha för höga förväntningar inför semestern, ett tips är att skriva ner några saker som du vill uppnå under semestern. Jag väljer oftast ut mindre kravlösa och realistiska saker som tex: läsa en bra bok, vara ute i naturen så mycket jag kan, fika på ett mysigt ställe, ta sovmorgon osv, läsa dagstidning i pappersformat osv. Sedan åker vi utomlands någon vecka varjer år samt går på Way out west- och då blir det mer action. Det har hänt att det har varit full fart under hela semestern och jag kommer tillbaka till jobbet och inte känner mig utvilad. Det har också hänt att förväntningarna varit så himla stora och känslan av tomhet infinner sig när vardagen börjar. Den fällan vill jag inte fastna i. Viktigt att verkligen koppla ur från sociala medier periodvis under semestern för att annars får inte hjärnan den återhämtningen som den behöver. Jag vet personligen att det finns ett stort sammanhang mellan utmattning och sociala medier men jag pratar gärna mer om det en annan gång. Vktigt att vara medveten om det så vill ändå lyfta det såhär inför semestertider.

Färger som inspirerar

Eftersom det snart är midsommar har jag tjuvstartat och bundit en krans på lite överblivna blommor. Kransbinderi har något meditativt över sig, en rejäl stund blir jag fast i hantverket och lyckas stänga ute allt annat. Jag binder gärna kransar året runt. Underbart att få arbeta med vackert och levande material på det här viset, därför älskar jag blommor.

Glad midsommar, hoppas att du får en härlig dag.

Kram, Erika

Du hittar Erikas Instagramkonto här. 

16
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Lyxiga bilder!.. En stämning av förväntan och harmoni 🙂 Mycket inspirerande! Tack!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.