2018-06-17

Vilka ansiktsbehandlingar kan man göra på sommaren?

Visst känns det som om typ alla årets festligheter infaller under sommaren? Bröllop, midsommarfirande, semesterresor och inte för att tala om alla spontana AW och grillfester. Och med sommaren vill ju även vi slå ut i blom!

Vilka ansiktsbehandlingar kan man göra på sommaren?
Marie Thornberg, hudterapeut och klinkansvarig för Electa Malmö

Nu när man gått omkring och konstant småsvettats i vardagsmakeupen (tack månaden maj och starten av juni, jag vågar knappt klaga!) så kan man ju känna behovet av en rejäl portömning inte sant? Men i ärlighetens namn så är man kanske inte sitt vackraste jag 1-2 dagar efter en sådan omgång. Så låt oss kika på några alternativ som verkligen boostar sommarglowen, fräschar upp huden och ger den något på djupet utan att irritera.

Vilka ansiktsbehandlingar kan man göra på sommaren?

Så, vilka ansiktsbehandlingar kan man då göra inför sommarens inbokade festligheter? Vilket man dessutom oftast inser att man är i behov utav i sista sekund. De där behandlingarna där man bara blir sådär skitsnygg direkt.

Två suveräna ”softpeels”

Med fullgott solskydd och respekt för direkt solexponering så är det ingen fara att få en mildare kemisk peeling även under sommaren.

AHA-pensling

AHA står för Alpha Hydroxy Acid, där mjölk och glykolsyra är de vanligaste förekommande syrorna man applicerar vid en AHA-pensling på klinik eller salong.

De positiva egenskaperna med denna typ av behandling är bland annat att man startar hudens cellförnyelseprocess, exfolierar bort döda hudceller som annars kan få oss att se gråa och trötta ut i huden och kloggar igen porerna. Och istället då gör plats för nya friska celler så man får en fräschare hudyta.

”Alla gamla rynkor blir som nya”

 

Syrorna ökar även hudens förmåga att binda fukt, vilket också gör att vi plumpar huden, så att fina linjer och rynkor inte blir lika framträdande. För att använda ett uttryck från en av mina goaste kollegor på Electa Parfymeri i Helsingborg, Daisy. ”Alla gamla rynkor blir som nya!”. Love her!

Om man enbart gör en AHA-behandling brukar det ta ca 25-30 minuter. För att få ett mer hållbart och förnyande resultat rekommenderas oftast kurer på 4-6 behandlingar beroende på mål med kuren eller vilket märke man jobbar med.

Exuviance

Vilka ansiktsbehandlingar kan man göra på sommaren?
Exuvianceprodukter: Intensive Eye Treatment Masque, Bionic Oxygen Facial, SkinRise Bionic Tonic

Exuviance grundande läkare tog fram och patenterad alfahydroxidsyrateknologin. Så det är inte mer än rimligt att man vid en Exuviancebehandling, kombinerat med rekommenderad hudvård, får en synbar upplevelse i huden. Följande tre Exuvianceprodukter förstärker verkligen effekten efter din ansiktsbehandling när målet är en festfin. Intensive Eye Treatment Masque, ögonpass som ger en omedelbart uppstramande, avsvalande och återfuktande effekt (m.a.o även en riktigt bra idé dagen efter festligheterna…) Bionic Oxygen Facial, en självskummande, syresättande och riktigt lystergivande ansiktsmask som även bidrar till att efterföljande hudvård bättre tas upp utav huden.

SkinRise Bionic Tonic, pads dränkta i ungdomens källa? Nej, men detta är alltså en hybrid mellan ansiktsvatten och serum som innehåller godsaker som även går att finna i Exuviance hyllade guldmask (guldmasken går endast att upplevas hos Exuviancecertifierade hudterapeuter).

Vilka ansiktsbehandlingar kan man göra på sommaren?
Marie testar Exuviances ansikts- och ögonmasker

Enerpeel ® MA

Enerpeels är medicintekniskt klassade peels i klass II-III och regulatoriskt korrekta enligt läkemedelsverkets direktiv för medicintekniska produkter.

Så ja, now we’re talking!

Just Enerpeels MA (mandelsyra) har multifunktionella egenskaper, den är både cellförnyande, antiinflammatorisk, rodnadsdämpade, renande, talgregulerande, fuktbindande, hämmar ojämn pigmentering, och den stärker vårt kollagen och elastina fibernät.

Och precis som AHA’n så arbetar Enerpeels MA bäst i kur på 4-6 behandlingar, men funkar onekligen som en quick-fix med WOW-effekt.

Oxygenbehandling med Diamantslipning eller AHA-pensling.

Vilka ansiktsbehandlingar kan man göra på sommaren?
Oxygenbehandling med Diamantslipning eller AHA-pensling

Under en Oxygenbehandling slussas ett serum med kombination av A-, C-, och E-vitaminer, hyaluronsyra och goda peptider ner i huden med hjälp av ett lufttryck med rent syre.

Beroende på hudtyp förbehandlas huden med en AHA-pensling eller Diamantslipning,

AHA-pensling

Med AHA’n ”borrar” syremolekylerna små öppningar ner i huden som, förutom bidrar med alla de positiva egenskaper som jag nämnt ovan, gör att serumet arbetar sig djupare ner i huden.

Diamantslipning

Diamantslipningen, a k a Microdermabrasion, rengör hudens yta effektivt genom att milt slipa strukturen med ett jämn vacumsug som även detoxar huden, ökar cirkulationen och ämnesupptaget inför själva Oxygenbehandlingen.

En riktig askungebehandling i o m att du får en direkt effekt på huden. Hyaluronsyran och peptiderna ökar volymen på huden, så att fastheten stärks och linjerna minskar, och den härliga vitamincocktailen ger lyster och energi till huden.

Och suprise! Oxygenbehandlingen kan också göras som en kurbehandling, på ca 4 behandlingar, för att få ett mer hållbart och korrigerande resultat.

Flärd med SISLEY’s De Lux ansiktsbehandling

Vilka ansiktsbehandlingar kan man göra på sommaren?

Och visst finns det tillfällen då man känner att man behöver nära både hud och själ för att kunna landa och njuta av livets inplanerade goda.

Jelena, representant och utbildare på SISLEY, trollband minst sagt mina sinnen under en 60 minuters behandling som jag anser mer en ritual för ansikte och dekolletage snarare än en klassisk ansiktsbehandling. Skomakarens barn ni vet, men här mår hon kan ni tro!

En specialframtagen massageteknik stimulerar microcirkulationen i huden, vilket ökar näringsupptaget av produkterna under behandlingen. Produkterna baseras på Phytoaromatique, en kombination av märkets egna laboratoriers framtagna eteriska oljor och naturliga växtextrakt.

Beröringen och doftupplevelsen får stå i centrum samtidigt som man känner huden aktiveras i de olika behandlingsstegen.

Resultat? En fuktplumpad och välmående hud och en än mer välmående Marie!

Multiprodukten du inte visste att du behövde förrän du provat den?

Vilka ansiktsbehandlingar kan man göra på sommaren?
SISLEY Double Tenseur Instant & Long-term

SISLEY Double Tenseur Instant & Long-term är en uppfräschade gelé som återfuktar, tighta till och ger en ”andra hud-känsla”, och med detta jämnar ut hudstrukturen omedelbart och ger en fin grund före makeupen! Kan användas som en primer, före din primer, för att bättra på makeupen under dagen/kvällen eller bara för en extra stödstrumpekänsla för huden.

Självfallet ska det tas i beaktning vilken behandling som gynnar dig bäst beroende på hudtyp och hudtillstånd och önskat resultat.

Tills vi ses igen, Just Have Fun!

– Marie

Beauty Food tips ”Eat that glow”

?? ”Ät ditt vatten” som Dr Murad säger. När vi äter mer vattenrik föda behåller kroppen vätskan bättre, våra hudceller får en bättre utfyllnad och vi hjälper kroppens avgiftningssystem att slussa ut toxinerna.

?? Flytande klorofyll. Syresätter huden och verkar avgiftande. Finns som kosttillskott.

10

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.