2018-06-11

Marina Andersson ger sina bästa sminktips inför sommaren

sminktips inför sommaren Marina Andersson / the beauty edit
The Beauty Edit by Marina Andersson

JWHF undrade om jag hade lust att bidra med mitt bästa sminktips i värmen? Klart jag har! Personligen gillar jag inte att ha makeup i värmen alls. Endast det mest nödvändiga som concealer och mascara. Men allas behov är såklart olika och jag delar gärna med mig av några tips för din sommarhud och makeup här nedan.

sminktips inför sommaren
The Beauty Edit by Marina Andersson

Bästa sminktips inför sommaren

1. Solskydd

Högst på sommarbeauty listan är Solskydd! Jag vet att du är smart och inte ens lämnar huset utan att ha minst SPF 30 på näsan i sommarvärmen, men tänk på att använda ett solskydd som andas och inte täpper till porerna. Gärna en tunn fluid som absolut inte efterlämnar vita eller blå nyanser. . Jag ser till att ha min vanliga ansiktskräm under solskyddet så huden håller sig extra återfuktad. Glöm inte att skydda läpparna. Jag gillar att ha ett separat cerat för läpparna med hög SPF för mig och barnen.

2. Fake sun

Våga testa en fejkad bränna. Så snyggt med lite färg på benen , när man har shorts och kjol i sommar. Testa dig fram vilken nyans som ligger närmast din egen, så du undviker en för orange ton och kom ihåg att exfoliera benen innan. Smörj sen in ordentligt, så du slipper kamouflage-färgade ben. Jag föredrar en hudlotion med self-tan ingredienser som bygger upp en naturlig bränna under några dagar.

sminktips inför sommaren Foto Haitem
Fotograf: Haitem

3 . Rätt nyans på din sommarfoundation?

Nu märker du säkert att hudtonen i ansiktet får en något mer gyllene nyans, och att vi kanske inte behöver lika mycket foundation/ mineralpuder eller vad du brukar använda under vintermånaderna. Var noga med att kolla så att den bas-produkt du använder matchar din lite mörkare sommar-hy. Klart värt att investera i en sommarfoundation som passar dig under sommarmånaderna. Du kan sen blanda den med din vanliga nyans tills den är perfekt. Hur man vet när nyansen är perfekt tänker du?? Testa att stryka ett tunt lager foundation på käkbenet och runt näsan. Smälter färgen in i din egna hudton är det en perfekt nyans! Känns den däremot för ljus eller mörk, så blanda tills den blir perfekt. Applicera gärna foundation med fingrarna eller en mjuk makeupsvamp på sommaren. (Jag kan inte leva utan min Beautyblender.) Använder du foundationpensel är risken att du kan se randig ut om du råkar svettas i värmen. Ett tips är att testa en tunt flytande CC eller BB cream under sommarmånaderna. Maxad fukt men minimalt täckande. Helst innehållande SPF.

MAKEUP-TIPS I SOMMARVÄRMEN

sminktips inför sommaren
The Beauty Edit by Marina Andersson

På afterbeachen eller sommardrinken med vännerna vill du kanske ändå lägga lite makeup? Testa då att använda en tunn primer innan du använder foundation för att makeupen ska hålla lite längre och för att den sitter även om du svettas. håll dig till flytande eller åtminstone krämiga produkter. Funkar bättre i värmen och du slipper att makeupen ”kakar sig” i soilen.

1. Använd vattenfast mascara!

Då vet du att du slipper pandaögon om det råkar bli ett kvällsdopp eller om solen gassar på uteserveringen.

2. Testa en eyeliner!

Hoppa över den pudriga ögonskuggan och testa en eyeliner istället! Finns även vattenfasta varianter av eyeliners ifall samma scenario som ovan upprepas. Det ger en instant pick-me-up med intensiv blick och minimal effort. Tips på hur du gör en enkel eyeliner hittar du på bloggen.

3. Brukar du fylla i dina ögonbryn?

Testa att färga bryn och fransar på en salong under sommarmånaderna, så har du ett moment mindre att tänka på på beachen!

4. Våga färg!

Finns det någon säsong på året då det känns extra kul med färger, så är det på sommaren! Våga testa dig fram! Ett korallfärgat läppstift är supersnyggt mot din lite mörkare sommarhud. Orange , Cerise, illröd och Rosa är andra sommarläppstifts favoriter hos mig.

5. Glöm inte fötterna!

En snygg pedikyr är A och O i sommarsandaler. Jag filar mina fötter regelbundet med världens smidigaste fotfils apparat (scholl velvet smooth diamond crystals) och smörjer in mig med en kräm som lagar mina torra flip-flop hälar efteråt. Jag har även hört mycket gott om den här produkten, men inte hunnit testa ännu.

Lycka till och, framför allt, ha kul!

Marinas blogg hittar du här för fler tips.

4

Kommentera

Test

Test

Ang tips 1, har du tips på bra solkräm som är en ”tunn fluid”? Tusen tack!

Hej Linn, Jag är väldigt förtjust i La Roche Posays solkrämer och använder oftast dem både personligen men även på modeller under makeup. De ger en fräsch lyster utan att täppa till porer. Testa om det kan vara något för dig! / Marina

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.