2018-06-04

Sommardagar som passerat

Vintage chanel och färgstarkt mode

Jag tänkte dela med mig av lite återblickar över vad som hänt i min vardag sedan vi gick live här på JWHF för över en vecka sedan. Ni får följa med och se var jag hittat min inspiration någonstans. Sommaren har exploderat och allting är så övermäktigt vackert. Jag har vistats utomhus så mycket jag bara kan i värmen, stannar och luktat på syrener och rhododendron i varje hörn, vilket gör att jag blir lite sen till de flesta av mina möten. Jag har naturpsykos som vanligt under denna tiden och naturen inspirerar mig nåt enormt just nu.

Vintage chanel och färgstarkt mode

En eftermiddag var jag och spanade in nyheter (Pre fall) som börjar droppa in hos min favoritbutik @missragtime på Magasinsgatan. Denna tunikan fick bland annat följa med hem. Älskar den varma korallfärgen och leopard är ett återkommande favoritmönster. Tunikan är från danska Rabens Saloner, ett favoritmärke hos mig och jag fullkomligt älskar den bohemiska och lyxiga stilen, speciellt på sommaren. Birgitte Raben –  grundare och creative director på Rabens saloner har ett underbart och exotiskt hem på Bali som jag sett bilder ifrån, förstår att mycket av hennes inspiration kommer därifrån.

Vintage chanel och färgstarkt mode
Foto: Hanna Skoog

Vilken festlig kväll det blev när denna sajten, JWHF hade sin lanseringsfest i Malmö. Jag var ganska pirrig eftersom jag inte träffat någon av dessa kvinnor tidigare. Jag trivs väldigt bra i kreativa miljöer och det blev så naturliga möten och inspirerande samtalsämnen. En himla fin sommarkväll att få dela tillsammans med mina kollegor här på JWHF och andra kreativa influencers och bloggare från området. Självklart stannade jag upp vid blomsterarrangemangen flera gånger. Så härlig blomsterstyling av Florista. Väldigt roligt att äntligen få träffa Sophie som driver butiken. Nästa gång jag är i Malmö ska jag besöka butiken, har tyvärr ej hunnits med ännu.

Vintage chanel och färgstarkt mode
Foto: Hanna Skoog

Här ser ni mig tillsammans med @Karolinedelaconcha, jag har följt Karoline länge och handlat av henne då hon driver en egen webshop med stilsäkert och handplockat sortiment. Hon är precis lika färgstark och härlig som hennes shop kan jag lova.

Vintage chanel och färgstarkt mode
Foto: Hanna Skoog

Jag hade mitt set från stine goya på mig och det var första gången jag använde byxan och kimonon tillsammans. Hade egentligen tänkt använda det till ett bröllop men tyckte att denna färgglada outfit med ett unikt mönster på handtryckt siden passade så himla bra in färgmässigt till JWHF.

Vintage chanel och färgstarkt mode

Jag hade även min chanelväska denna festliga kväll, jag är lite rädd om den och använder den bara under speciella tillfällen. Den unnade jag mig efter min mormor gick bort, då jag mitt i sorgen och chocken ville köpa något unikt som ett minne av henne. Jag vet att hon hade uppskattat det! Henne kunde ni läsa en del om i mitt förra inlägg. Så fin och inspirerande kvinna- precis som Coco Chanel. Väskan utkom i den första utgåvan redan 1955. Coco Chanel tyckte en kvinna skulle ha en rejäl handväska på femtiotalet. (Det tycker jag och min mormor också!)  Sedan dess har väskan tillverkats och sålts i olika färger och material. Min är vintage, från början av 80-talet. Den är köpt i butiken ”vintage Paris” som ligger i Paris för ca 8 år sedan och den butiken är specialiserad på exklusiv vintage. Kan inte förstå att en väska efter nästan 40 år (!) fortfarande kan se helt ny ut. Helt fantastisk kvalitet och den bär jag med mig resten av livet.

Vintage chanel och färgstarkt mode
Foto: Hanna Skoog

Den här bilden är min absoluta favorit från kvällens fest. Denna bild skulle kunna vara från ett editorial i Vogue och jag blir så inspirerad av den här bilden! Tack Hanna för bilderna från eventet och till @linaandersson och @midiss för att ni ordnat så fin fest.

Vintage chanel och färgstarkt mode

Sista helgen i Maj, närmare bestämt förra lördagen var det dags för min kompis Anna att fylla år. Ute på landet hade hon styrt upp en cowboyfest på en gammal scoutgård. En varm och solig eftermiddag startade det med en somrig drink, burgare på grillen, countrymusik, putsade boots, fladdrande kjoltyg och luftgevär som smällde. Kvällen övergick till dans och fest inne i ladan till sent på natten. Många övernattade och morgonen därpå, vaknade jag lagom myggbiten till frukost och bad nere vid sjön.

Vintage chanel och färgstarkt mode

Jag hade på mig en av mina vintageklänningar från sjuttiotalet i spets, med vida trumpetarmar. Älskar cowgirl looken och speciellt den glammigare varianten med klänning och boots. Det funkar alltid och är en look jag återkommer till och det vet alla som känner mig. Kan lätt ha det en utekväll, inga konstigheter. Tycker om att klä upp mig! Roligt att mina gamla cowboyboots som är vintage och köpta i USA får komma till användning igen. Just nu är cowgirl looken en trend som hoppat rakt in i den rådande populärkulturen och den har förstärkts med många musikaliska stjärnor från Nashville som tex @NikkiLane77 (så cool kvinna!)  och inte minst på catwalken där stora namn som Saint Laurent och Isabel Marant (Återkommande favoriter hos mig) har visat upp looken både i deras vårkollektion SS-18 och Höstkollektion AW-18. En ”trend” som alltså fortsätter in i höst. Vilken tur jag har då, som redan har så många passande kjoltyg och boots som flyger runt i garderoben. Påsväskan har även gjort comeback i vår, älskar denna modell! (Väska från @ganni)

Vintage chanel och färgstarkt mode

Musik ligger mig nära om hjärtat och en kvinnlig artist som inspirerar mig och har spelats mycket hemma senaste tiden är Stevie Nicks. Jag är en extremt ”periodare” när det kommer till musik, kan lyssna väldigt intensivt på en artist i en månad för att det sedan kan dröja ett år till nästa gång. Stevie Nicks är en av mina absoluta favoriter och hennes första album ”Bella Donna” samt de skivorna med Fleetwood Mac som hon medverkar på ligger högt upp på min topplista över bästa album. Stevie satte verkligen trenden för de vida trumpetärmarna på modehimlen under 70-talet och är en stilikon.  Jag har inspirerats av henne otaliga gånger, både i jobb och i privata sammanhang, inte minst när det gäller min egna garderob.

Vintage chanel och färgstarkt mode

Slutligen har jag packat min nätväska och cyklat ut till havet flera gånger senaste veckan. Min baddräkt som har en väldigt smickrande modell har fått följa med till stranden. Skönt att den ”håller formen” istället för att ”tappa formen” som badplagg har en tendens till. Är på jakt efter en lyxig stråhatt nu, gärna vintage, för den perfekta semesterlooken. Att åka ut till havet är lyx för min stundvis överkokta hjärna och huvudvärk som ibland kommer som ett åskmoln. Det bullriga ljudet i staden byts ut mot lugnare toner och det är då jag kan koppla av och ladda batterierna. Varje sommar som barn tillbringade jag i södra skärgården utanför Göteborg med min familj. Jag tror att den tillvaron formade mig på ett väldigt positivt sätt och jag känner mig tom inombords och instängd, både kreativt och mentalt när jag inte får vara nära havet.

Njut av sommaren, det ska jag göra. Vi hörs och syns. Kram Erika

 

Du hittar Erikas Instagram här.

24
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Alltså Erika, dina texter är så ljuvliga att läsa, det blir magi och inspiration ända ut i fingertopparna. Ha en underbar sommar.

Tack fina du för den kommentaren! Det värmer ska du veta. Ha en superfin helg. Kram Erika

Anna

Så himla bra start på dagen, att ramla in och läsa detta underbara blogginlägg!
Färg, form och musik i ett – bästa kombon!

Hej Anna! Roligta att du trillade in här och läste min text. Tack för grym feedback och ha en underbar helg! Kram Erika

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.