2018-06-03

Ramsåsaskolan i världen – möt Kajsa Magdalena

1. För de som inte känner dig sedan tidigare – berätta om dig själv!

Kajsa heter jag och bor med man, barn och hund i ett impulsköp som senare kom att bli vår stora husdröm.

Vi bor i Ramsåsa skola och när vi inte renoverar så äter vi goda middagar med vänner, gosar med vår son Gottfrid eller letar loppisar på Österlen. Jag tycker om livets kontraster och älskar mitt liv ute på landet men bryter av med mitt arbete som inköpare där jag får resa, upptäcka och inspireras.

2. Vad kommer vi kunna läsa om på din blogg?

Jag har aldrig bloggat förut så jag vet inte riktigt vart vi kommer ta vägen men jag tänker mig att det blir en del renovering, inredning, vackra platser, roliga tillställningar, fina klänningar, någon inköpstur kanske.

3. Vad är din drömbloggrubrik?

”Min man har tagit körkort”

Han har varit på väg att ta körkort nu i några år. Ni kan ju bara tänka er min frustration när jag skulle föda och vi fick övningsköra till BB i Ystad från Malmö, fast han lovat att han absolut skulle ha körkort innan det kom en bebis. Sen skulle han abslout ha körkort innan vi flyttade ut på landet. Han skulle i alla fall absolut ha körkort innan han gick på pappaledighet. Än så länge inget körkort och jag lever på hoppet.

4. En pinterest bild som symboliserar din blogg?

Oj så svårt. Ska det vara en bild på en böljande klänning – min stora passion eller ska det vara en bild på ett hus och inredning – min senaste passion? Ska det vara på ett resmål eller ett härligt gäng som äter en härlig middag på en härlig plats? Det fick bli den här trappan i estetiskt vackra former. Den här trappan får representera ovanvåningen i den skola vi renoverar, den får representera att ständigt vara på väg, högt och lågt, eller bara att den är snygg.

5. Nämn tre saker på din att-göra-lista?

– Renovera ovanvåningen och byta fönster i skolan.

– Odla min egna potatis på vår åker och bli självförsörjande på grönsaker.

– Börja blogga

6. Det pratas ju en hel del om orimliga förväntning i bloggvärlden. Bloggaren ska kunna allt från bjuda på bra och personligt innehåll, tänkvärda texter och fina bilder, hur hanterar du och tänker kring den pressen? 

Allt vi vill är ju att ha kul. Har vi inte kul längre blir det ju inte bra ändå. Om eller när pressen blir för stor får jag tänka på att syftet med att blogga är ju att jag just wanna have fun.

7. Vilka bloggar fastnar du för? 

Mina favoritinspiratörer bloggar inte dumt nog, men Instagram däremot!

Johanna Ankelhed – för vackra kläder och skor

Niels Stroyer Christophersen – för inredning med det snyggaste hemmet och snyggaste jobbet jag vet

Sofia Wood – för mat och middagar

8. När gapskrattade du senast?

Åt min lillebror, alltid åt Joel, den roligaste människan jag känner.

9. Sist men inte minst, dina tre bästa lifehacks!

Gift dig rätt så blir livet lätt.

Du hittar Kajsas blogg här. 

10

Kommentera

Li

Väldigt vacker trappa i vackert hus!

Charlotte

Ohh så fin intervju bästa Kajsa ❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.