2018-05-27

Våren i mig

luktärtsfestival

Vaknar av koltrastens morgonserenad på verandaräcket. Ömsom irriterad, ömsom glad.
Vad är klockan egentligen? Det kommer att bli en riktigt fin dag!

Solen ligger morgontung och brandgul över havet.
Kära koltrast, kom vi inte överens om att inte sjunga tidigare än kl. 5?
Men den lyssnar inte – den har våren i sig.

Att få jobba med trädgård, vara på en plats som lever upp i maj. Som är ett gemensamt barn som vi när vid vår barm. För allt vi gör för den ger den tillbaka tusenfalt.

luktärtsfestival

För varje krokus, pärlhyacint och tulpan som kommer upp dansar mitt hjärta. Körsbärsträdens blom bäddar in mina stressade tankar och säger ”vila här en stund”. Så jag lägger mig ner, lyssnar till insektssurret och drar in doften av nyklippt gräs.

Lönnen slår ut. Björken slår ut. Hängboken slår ut. Allting slår ut och skapar ett potpurri av små pollenkorn. Livet vänder åter medan jag nyser, torkar mina rinnande ögon och jobbar vidare, leendes. Jag har våren i mig.

Planterar mer, vattnar, gräver, sår. Allt för att andra ska få uppleva det fantastiska som är trädgård. Ständigt iakttagen av koltrasten, rödhaken och bina.

Mellan hägg och syrén har aldrig gått så fort som i år – stackars skomakare! Våren fick eld i baken efter sista snön i april.

luktärtsfestival

Vi får eld i baken. Allt ska hinnas med som inte gjorts p.g.a. kylans hårda grepp. Då i början på april grusade dagarna sig likt en gammal lp-skiva som blivit alldeles för dammig. Men så hörs – en rytm som skapas av var dags arbetsuppgifter. Veckan bildar musikstycken, med inspiration från den förra. Det blir jazz i trädgården och dagarna, timmarna springer iväg i takt till musiken.

Vi springer med så gott vi kan. Omringade av färgglatt vårflor, ormbunkar som sträcker sig mot himlen och solens värmande strålar.

Vi har våren i oss.

Lite maj-love:

–  Än är det inte för sent att så! Direktså sommarblomsfrön och plocka in fredagsbuketten från dig egen trädgård eller balkong. Själv satsar jag på rosenskära ’Vega White’ och fjärilskrasse i mina krukor.

– Missa inte Cecilia Wingårdhs luktärtsfestival i sommar! Botanisera i luktärter så långt ögat kan nå i det Skåne-idylliska Rugerup. Har ni tur finns det en pluggplanta eller två att köpa. Mer info hittar ni på hennes hemsida.

– Stanna upp! Lukta på allt som blommar och dra in våren genom näsan. Maj är den mest hektiska tiden för oss som jobbar med trädgård (säkert alla andra också) och därför extra viktigt att ta en paus och lukta på blommorna eller iallafall njuta av dem i lugn och ro.

p.s ni hittar Sandras instagram här. 

8

Kommentera

Så fint skrivet. Gillar verkligen din överenskommelse med koltrasten, även om det inte riktigt verkar som att ni är överens. Och så kul tips om luktärtsfestival! Det ska jag fråga min mamma om vi inte ska gå på tillsammans.

Tack! Haha, ännu ett bevis på att naturen inte går att styra…
Gör det – det brukar vara magiskt fint!

Fantastiska bilder och text. Det är som att läsa en saga =)
Trevlig söndag.

Tusen tack, vad glad jag blir!

Önskar dig en fin söndagkväll.

Linnéa

Jättefint Sandra! Jag blir så stolt! ❤️

Tack finaste du! ❤️

Lisa Waadeland

Underbara bilder och så fin text! Härligt att få följa dig! Klem

Tack! Vad roligt att du vill följa!
Kram ✨

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.