2018-05-23

Creative living by Anna María – möt Dnilva

Creative living by Anna María
1. För de som inte känner dig sedan tidigare – berätta om dig själv!
Jag heter Anna María, är 31 år bor i Stockholm och har ständigt flera projekt på gång. Jag har bloggat sen 2005 och vet ärligt talat inte hur det skulle vara att inte blogga. Det är perfekt att kunna kika tillbaka i arkivet och veta exakt vad jag gjorde för ett, två och åtta år sedan. Jag jobbar som lite allt möjligt, men det skulle nog kunna gå under samlingsnamnet kreatör. Jag skapar prylar, saker, grejer till mig själv och andra. Både digitalt och analogt. För drygt ett år sedan sa jag upp mig från mitt jobb som digital Art Director på en byrå som jag var med och startade upp 2014. Så i drygt ett år har jag jobbat med mitt egna företag. Det är superkul att kunna forma min egen tillvaro, men det är också slitigt som tusan och jag jobbar nog mer än jag någonsin har gjort. Tur att det är kul!
2. Vad kommer vi kunna läsa om på din blogg?
På min blogg kommer ni kunna läsa om mina DIY-projekt, sånt jag inspireras av, mitt liv där allt från frukostar jag äter, mat jag lagar och resor jag gör får ta plats. Mitt mål är att inspirera mina läsare till att göra saker själv, våga prova och visa att det faktiskt inte behöver vara så svårt. Framöver kommer jag också skriva om livet med en ny familjemedlem eftersom jag och min pojkvän Philip väntar vårt första barn som föds i mitten av juni.
Creative living by Anna María Creative living by Anna María
3. Vad är din drömbloggrubrik?
”När jag lärde mig binda korgar på Bali”
Det här med drömbloggrubrik känns så svårt! Finns så mycket jag skulle vilja blogga om. Men att få resa till en ny plats och se och lära mig ett hantverk är en dröm. Så egentligen funkar det att byta ut både typ av hantverk och ställe mot lite vad som helst.
4. En pinterest bild som symboliserar din blogg?
Creative living by Anna María

Så lurigt! Men den här bilden tycker jag ändå symboliserar bloggen ganska bra. Den är färgglad, innehåller något som går att göra själv och är dessutom lite kul. Plus en känsla av utomlands och en gullig bil och frukt och grönsaker. Haha! Oklar blandning, men jag fastnade för den här bilden.

5. Nämn tre saker på din att-göra-lista
– Skicka brev till försäkringskassan
– Fota pappersballong
– Göra om IVAR-skåpet till sovrummet
6. Det pratas ju en hel del om orimliga förväntning i bloggvärlden. Bloggaren ska kunna allt från bjuda på bra och personligt innehåll, tänkvärda texter och fina bilder. Hur hanterar du och tänker kring den pressen?
Det går verkligen upp och ner, jag försöker att tänka bort pressen och fokusera på det som ger mig glädje och att dela med mig av sånt som jag mår bra av. Men självklart lider jag av prestationsångest när det kommer till det jag skapar och delar med mig av. Det är sjukt blottande egentligen att blogga och dela med sig av sitt liv på alla möjliga plan. Jag som egentligen inte ens gillar att prata om mig själv. Ironin i det alltså. Sen bloggen blev en del av mitt heltidsjobb har jag naturligtvis större press på mig att ha bra siffror, skapa bra innehåll och hitta företag som vill samarbeta med mig. Det är tufft och en känslomässig berg- och dalbana.
7. Vilka bloggar fastnar du för?
Jag kan verkligen fastna för lite vad som helst. Vackra bilder, folk som lever liv som jag bara kan drömma om, folk med liknande liv som mig, men en gemensam nämnare är att det är vackra och inspirerande bilder. Jag är väl medveten om att det oftast bara är en yta och att det finns både stök och mörker bakom bilderna. Men jag gillar att mata mig själv med det som är fint när välden och så mycket annat inte är det.
Creative living by Anna María
8. När gapskrattade du senast?
Jag gapskrattar rätt ofta faktiskt. Allra mest när jag är med min pojkvän Philip. Vi har sjukt kul ihop och kan skratta åt det mesta egentligen. Åt gamla minnen eller roliga filmklipp. Eller bara när någon av oss spexar. Jag älskar att spexa! Och ordvitsar.
9. Sist men inte minst, dina tre bästa lifehacks!
– Kortkommandot ⌘+shift+T i Chrome för att öppna flikar som jag råkat stänga (MAC)
– Att boka bord tidigt på en restaurang och gå dit direkt efter att jobbet slutar. Äta riktigt god mat med ett eller två glas vin till. Sen åka hem och vara hemma runt 20 = det bästa av två världar! Får väl se hur mycket det blir av den varan framöver med en bebis…
– Hyra hus utomlands! Det är bästa sättet att semestra på! Låtsas att du bor där (om än bara för någon/några veckor) och njut av allt ”vanligt” men att få göra det på en ny plats.
Du hittar Anna Marías blogg här.
7

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.