2018-05-22

Med en fot i Berlin och den andra i Sverige

Siglinchen Instagram

”Hur kom det sig egentligen att ni har två hem … ett i Sverige och ett i Berlin?“. Tanken ligger rätt nära att någon av oss har svenska rötter. Det är i alla fall det vad de flesta gissar när frågan kommer upp. Så är det dock inte. Maken och jag kommer från samma lilla stad någonstans mellan Ruhrområdet och holländska gränsen (Tyskland) och sanningen är att det var i första hand jobbet som var anledning till att vi hamnade uppe i Hudiksvall 2004 som nyblivna föräldrar. Norrland var kanske inte det bästa området att starta ett nytt liv för en person som verkligen gilla sol, värme och storstadspulsen (mig) däremot var det den perfekta platsen för en person som gilla kyla, skog och lantliv (maken).

Men det blev snabbt tydligt att det behövdes någon form av kompromiss. Tanken att ta med sig det bästa av två världar växte fram och verkade plötsligt inte så dumt. Efter många om och men slutade det till sist med ett litet hus på landet i Sverige och en hyresrätt lägenhet mitt i Berlin. Lyckat lösning tycker jag – inte minst eftersom jag har ett stort inredningsintresse .

Siglinchen Instagram Siglinchen Instagram

Då fick jag inte bara möjlighet att inreda en klassisk sekelskifteslägenhet med knarrande plankgolv och stuckatur utan även en nybyggt och arkitektritat villa med raka linjer och stora fönsterpartier. Det bästa av två världar, som sagt.  Men det är förstås inte bara på grund av inredningen som vi har satsat på ”två-länder-modellen”. Både jobbet och personliga anledningar tog oss hit vi är idag, vilket verkligen berikat vårt liv. Vi firar inte längre bara våra klassiska tyska fester utan även svenska högtider, vi njuter av att få titta på julkalendern (finns ju inte i Tyskland!) och när det gäller Eurovision song contest har vi nu alltid minst en favorit som har en rejäl chans att vinna! Såklart finns det massor av anledningar varför det här funkar så bra för oss, vilket jag ser framemot att dela med er.

Siglinchen Instagram Siglinchen Instagram

Om ni skulle fråga mina tre tjejer vart de känner sig hemma mest, så skulle de inte kunna ge er ett vettig svar. De skulle kanske säga att de ha två hem och känner sig hemma på båda ställen likadant. Men såklart har det inte alltid varit enkelt att få ihop vår livsstil med tre barn och jobb, men på något sätt har det ändå funkar för oss många år. Vi har verkligen format vårt liv efter hjärtat och vunnit mycket längs vägen. Jag ser så mycket framemot att dela små guldkorn från vår vardags med er, min passion kring färgglad inredning och mina bästa gömställen i Berlin.

Tills dess!

Nicki

P.s Ni hittar Nickis underbara instagramkonto här.

13
  • Just wanna view more of
  • Home

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.