2018-05-20

Vem är Crazyflowerlady?

Jag heter Erika och bor i vasastan, Göteborg tillsammans med min sambo Johan. Jag är akademiker och är utbildad inom ekonomi och marknadsföring och har arbetat inom dessa områden de senaste åren.

På frilansbasis arbetar jag även som stylist, främst med mode och blomsterstyling. Jag driver mitt egna varumärke och Instagramprofil under namnet ”crazyflowerlady”.

Crazyflowerlady

Jag ser fram emot att vara återkommande skribent här på JWHF och få synas vid sidan av så många andra coola och kreativa personer. Mode är ett av mina största intressen och det började tidigt, redan vid fyra års ålder då jag bytte kläder, ibland flera gånger om dagen och satte ihop olika outfits hemma i barndomshemmet i Göteborg. Klänning är ett favoritplagg och jag samlar på exklusiv vintage, då främst 60 och 70-tal. Vintage är något jag alltid är på jakt efter utomlands. Mitt finaste köp hittade jag i en butik i New York, i Greenwich villäge där jag och min sambo vandrade i Bob Dylans fotspår för att se var han bodde och hade sina första konserter under hans första år i New York i början av 60 talet. Det är en vit, drömmig spetsklänning med vida trumpetärmar från ca 1970 och den kanske har varit en bröllopsklänning en gång i tiden.

Som barn tillbringade jag mycket tid med min mormor och morfar och min mormor hade ett väldigt stort intresse för estetik, då främst mode, antikviteter och konst. Hon prenumererade på Vogue, tog med mig på många konstutställningar och teatrar. På helgerna var vi på auktioner och tittade på vackra möbler, konst och smycken. Jag insåg väldigt tidigt att all den här inspirationen, estetiken och skapandet var något som jag ville ta med mig vidare in i mitt egna vuxenliv och omfamna på olika sätt.

Crazyflowerlady

Jag inspireras väldigt mycket av naturen och våran lägenhet i Vasastan ligger mot innergården som varje sommarhalvår exploderar i grönska utanför våra fönster med stora Kastanjträd och syrenbuskar. Det bästa jag vet är att öppna fönstret och släppa in allt det härliga, ljuset och vinden.Då fyller jag på med energi och hämtar kraft från en periodvis stressig vardag. Naturen har en väldigt lugnande effekt på mig och eftersom jag är en ytterst kreativ person med en hjärna på högvarv, är det oftast dit jag söker mig när jag behöver koppla av och bli omgiven av tystnad. En träningsform som jag började med för fem år sedan är yoga och det har varit en konstant resa framåt, kunde aldrig föreställa mig vilken positiv inverkan den har gjort på mitt välmående.

Crazyflowerlady

Kärleken till snittblommor grundar sig egentligen i att få arbeta med levande material, färg och form. ofta köper jag snittblommor och sätter själv ihop buketter efter humör. Oftast kommer inspirationen till buketten från någonstans, det kan vara en bild jag sett från en catwalk, ett resereportage, en tavla eller något annat som har inspirerat mig till just den buketten och färgerna. Eller så går jag bara på känsla, dagsform och helt enkelt vad som finns hos blomsterhandlaren.

Crazyflowerlady

Jag och min sambo har ett musikintresse långt utöver det vanliga och vi missar sällan en potentiell konsert. Vi samlar på vinyl och jag älskar att ta mig tid att leta efter skivor i någon av Göteborgs skivbutiker eller på resor. Musiken har alltid funnits i mitt liv och min pappa var väldigt intresserad av det och spelade mycket musik hemma. Jag har många favoritband och artister och en artist som jag redan har nämnt är just Bod Dylan som har lämnat stora avtryck hos mig. Jag identifierar mig i hans musikaliska uttryck och tror att det är bilderna av en person som ständigt rör sig framåt mellan olika miljöer, stilar, uttryck och landskap som jag identifierar mig själv med. Känslan av att ständigt vara ”på väg” någonstans. 

Crazyflowerlady

De flesta möbler i mitt hem är arvegods och som har funnit i min familj länge, tycker verkligen om att omge mig med saker som känns levande och har en historia. Min bruna byrå är min favoritmöbel och stod i min morfars barndomshem på Lidingö. Det är ett svenskt Stockholmsarbete från sekelskiftet, sent 1800-tal. Det är en extremt klumpig möbel men valde ändå att ta med mig den till Oslo där jag bodde i över tio år. Där förvarar jag små föremål som följt mig genom livet. En slags förlängning av mitt hjärta, kan man säga.

Crazyflowerlady

Som en ”crazyflowerlady” skulle man kunna tro att mitt liv varit en dans på rosor. Så har det givetvis inte alltid varit. Jag har flera mörka perioder i mitt bagage, har haft ”utmattningssyndrom” en gång, jag kämpar konstant med att finna balansen i livet mellan aktivitet och vila. Mycket av min inspiration kommer också från de mörkare delarna av mitt liv, skrivandet till exempel.

Jag kommer skriva återkommande inlägg här på JWHF ett par gånger i månaden och detta var en liten försmak och presentation på vilka ämnen som ligger mig nära om hjärtat som jag kommer skriva mer om framöver. Hoppas du vill hänga på!

Vi hörs och syns,

Erika

 

Ps. Du hittar Erikas instragramkonto här.

16
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Ida D

Dette blir jo såå gøy. Alle mine favorittdamer fra instagram samlet i en blogg ??. Lykke til ! Jeg gleder meg. Ida

midis

Det här är bara början! Så mycket kul framför oss! Tack för du hänger med!

Hej Ida,

Så härligt att höra! Roligt att du följer med oss på resan. Kram Erika/crazyflowerlady

Rebecca

Fint, ärligt med ett djup. Det gillar jag! Kommer att följa!

midis

Hej! Det gillar vi också! Hoppas på en härlig mix här på JWHF och Erika!

Hej Rebecca,

Tack för dina ord, de gör mig väldigt glad. Varmt tack och roligt att du följer med på resan. Kram Erika/crazyflowerlady

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.