2018-04-15

Sy egna kuddar med bara två sömmar

Sy egna kuddar

Att sy egna kuddar är ett enkelt och billigt (nåja, beroende på vilket tyg man väljer såklart) sätt att få en personlig inredning. Men det bästa av allt måste nog ändå vara att det är mycket lättare än vad man tror.  Du behöver bara en symaskin, lite tråd och några favorittyger.

Sy egna kuddar

Kuddar är också ett utmärkt sätt att testa nya färger och mönster och hur de fungerar i kombination eftersom det är så enkelt att byta ut. Det är vårt bästa inredningstips – testa och strunta i alla regler.  Har man dessutom på kuppen blivit en fena på symaskinen kan man kanske sy ett par brallor till sina barn eller kusiner av samma tyg när man tröttnat.

Sy egna kuddar

Kuddfodralen är avtagbara och behöver bara två sömmar.

Sy egna kuddar

Men det avgörande är faktiskt – och varför man älskar detta knep – är att man måste vara villig att höfta. Se det fina i det operfekta och tycka att skavanker är charmigt. Här är ögonmåttet din bästa vän.

Sy egna kuddar

Lägg tyget ut och in och mät helt enkelt ut med kudden på ett ungefär hur stor kudden är. Glöm inte att vika in lite tyg så du får en snygg rygg. Här gäller det att tänka till ett ögonblick så det blir rätt. Kudden ska såklart inte ligga i när du syr i tyget, men kan vara bra för att få rätt på bak och fram i huvudet. Allt blir lite lättare om du stryker tyget och kanterna, men är inte ett måste. Good enough, var det som gällde, visst?

Sy egna kuddar

Man kan såklart så kanterna också, men då överskrider man två-sömmar regeln. Men går såklart bra om man har tid och lust. Men att spara tygets karaktär, som den vita kanten, kan också vara snyggt och tillföra något extra.

Sy egna kuddar

Sen är det bara att sy på ett ungefär. Två sömmar på varsin sida och sen är man klart!

Sy egna kuddar

Sen är det bara att vända rätt tyget!

Sy egna kuddar

Och till sist, kanske ett strykjärn kan vara en bra idé. Beroende på vilket tyg man använt. Till den stora kudden använde jag mig av ett tyg som man vanligtvis syr kläder av och som därför var lite tunnar och behövde lite hjälp på traven.

2
  • Just wanna view more of
  • DIY

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.