2018-04-15

Keukenhof Park i Amsterdam – tips och råd

Keukenhof Park i Amsterdam

Amsterdam i allmänhet och keukenhof i synnerhet är en tulpandröm och är verkligen helt enastående. Väl värt ett besök! Parken har bara öppet ca åtta veckor varje år och man brukar plantera runt sju miljoner tulpanlökar. Även om man inte nödvändigtvis är en tulpanälskare (fast det är man ju!) så är Keukenhof Park ändå en otroligt naturupplevelse. Det blir inte maffigare än såhär.

Parkens öppentider varierar lite beroende på hur säsongerna faller varje år, så det är bäst att hålla sig uppdaterad inför sin resa. I år, 2018, hade parken öppet mellan 22e mars och 13 maj. Och även om parken är stängd för i år, hoppas vi detta inlägg kan inspirera till en resa till Amsterdam någon gång. Snart! Vi kan verkligen, verkligen rekommendera ett besök till detta underbara tulpanland.

Så, några tips och tricks inför er resa är på sin plats som förhoppningsvis kan göra ert besök ännu bättre!

Köp biljett på förhand

Först och främst, köp er biljett online. Då kommer ni snabbt och smidigt in i parken. Det kan även vara värt att köpa en kombo-biljett där transporten ingår. Parken har ungefär 800.000 besökare på de åtta veckor som de har öppet, så det kommer vara mycket folk. Bra planering  är alltså viktigt. Och det är otroligt skönt att slippa huvudvärken kring logistiken och långa köer (det kommer det tyvärr finnas lite av ändå).

Åk tidigt på morgon

Det kommer vara mycket folk, så se till att vara där när parken öppnar. Helst lite innan. För upplevelsen i sig, men även bildmaterialet mår bättre med lite folk i parken. Vi tyckte det var mycket folk redan vid öppning, men det var ingenting mot vad det var när vi åkte. Parken blir proppfull, inte minst vid fint väder. Lite trist men tulpanerna talar ändå sitt tydliga språk. Oavsett så är det otroligt fint.

Tidigare på säsongen är bättre än senare

Den kan visserligen vara knepigt att pricka in blomningen perfekt men ett allmänt råd är ändå att åka tidigare på säsongen än senare. Färgerna och blommorna blir trötta ju längre du väntar. Så rekommenderar att försöka åka innan slutet av säsongen. Hyacinterna har exempelvis blommat över i mitten av säsongen, men det kan man ju leva med.

Ta en extra karta

Alla är turister här, så det är no shame in the game. Ha kartan nära till hands! Parken är extremt stor och det är väldigt lätt att gå vilse. Det kan även vara smart att sätta sig ner och göra upp en plan för vilka delar av parken man vill absolut inte vill missa. Den är så stor att det kan vara svårt att hinna med precis alla vrår på en dag.

Missa inte tulpanfälten utanför Keukenhof

Parken består ju av vackra och maffigt rabatter som man snällt får titta på men tyvärr inte röra. Därför är det väldigt fint att traska över parkeringen och vidare till tulpanfälten, i fall de blommar. Då kan man gå mitt bland alla tulpaner. Som om i en film. Otroligt fint.

 

Skippa utställningen inomhus

Parken är som sagt stor och de stora trummorna är verkligen planteringen utomhus. Det finns även fina utställningar inomhus, men ta dem till sist – i fall ni hinner. Eller om det regnar. Annars rekommenderas det verkligen att lägga allt krut på själv parken.

Man kan inte annat än bli inspirerad här. Det bokstavligt talat exploderar av färg överallt med otroligt fina och inspirerande färgkombinationer. Just den här blev snabbt en favorit med sin våriga färgskala och kombinationer av olika former och höjder på tulpanerna.

Leta dig in och ut i parken

Det är lätt att man fastnar i entrén för redan där är det otroligt fint. Keukenhof sparar inte på någonting så det är otroligt fint från start. Men där blir snabbt mycket folk. Därför kan det vara en bra idé att leta sin in och ut i parken. Promenera till utkanten av parken, där är otroligt fint och förhoppningsvis lite mindre folk och ett skönt ställe att vila på. Det finns matställen och naturliga fikaställen överallt i parken.

Och till sist, avsätt en hel dag till detta fantastiska, underbara ställe. Det är värt det.

1

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.