2017-11-24

Tre favoritserier som andra (kanske) inte ens har hört talas om.

Jag vet ju inte vad ni har hört talas om eller inte, men jag tycker det låter bra och säljigt. Här får iaf ni tre tips på serier som inte är superkända, men rätt så bra.
tvser1
1. THE KNICK.
Jag tror inte ens jag överdriver en milimeter (med reservation för att jag inte vet i vilken enhet överdrift uppmäts) när jag hävdar att det här nog är min favoritserie. Det tog några försök att ta sig igenom första avsnitten, men nu har jag inte kunnat sluta tänka på den. Serien liksom drabbade mig. Främst säsong två är fem plus (och har fått högre betyg från kritiker än samtliga säsonger av Game of Thrones).
The Knick handlar om personalen på Knickerbocker Hospital i New York mellan åren 1900 och 1901 och särskilt stjärnläkaren John Thackery. En galen vetenskapsman med enormt ego och kokainberoende.
Serien behandlar väldigt 2000-taligt aktuella ämnen som rasism, klass, jämställdhet, korruption, sexualitet, stigma kring psykisk ohälsa och missbruk. Och rätt crazy medicinhistoria som är skriven efter riktiga fotografier och läkarböcker från perioden för att vara så autentisk som möjligt.
Obs innehåller massor med grafiska gory operationsscener samt knäppa ingrepp. Så ät kanske inte helst samtidigt, kan kännas som man helt plötsligt tuggar på en tarm eller annat organ.
tvser2
2. UnREAL 
Serien handlar om producenterna bakom en realityserie som påminner om IRL-världens Bachelor. Om hur saker klipps, vinklas och manipuleras för ”bra tv”.
Mycket starka och smarta kvinnor, men rätt mörk serie.
Jag och Josef älskar att se reality efter att ha sett den här serien och liksom leta tecken efter producenternas inblandning i dramaturgin. Lättast är det att hitta mean girls såklart. Men UnReal handlar också om att kompromissa med sina värderingar, Hannah & Amanda-business-feminism, rasism och white feminism.
Säsong tre kommer nästa år.
tvser3
3. MINDHUNTER
Okej jag antar att ni har hört talas om den, men eftersom den är relativt ny så kanske ni inte har sett den. Gör det är tipset alltså.
Serien handlar om två FBI-agenter som börjar med profilering under 70-talet. De börjar intervjua seriemördare för att förstå det psykologiska mönster som ligger bakom handlingarna hos män som hatar kvinnor. Manlig narcissism, hur seriemördares profil stämmer överens med mäktiga vita män och var gränsen mellan normalt och sjukligt går.
True crime fans kan dessutom gosa in sig i Ed Kemper och BTK. Om en nu skulle vilja det.
Vad har ni för tips?

0

Kommentera

Amanda

Fin layout!!! Lite ovanligt med färgad bakgrund, jag gillar det! Man ska inte göra som alla andra. Vet du var man kan se Unreal? Netflix?

Ida

Haha tack!!
Varken på Netflix, HBO eller Viaplay tyvärr. Det finns på Hulu men man kan inte bo i Sverige för att få vara medlem där. Amazon kanske? Verkar som det när jag googlar. Vet dock ej om man kan göra en gratis provmånad där from Sweden.

Gu va tuff din nya design är!! Känns som tjejtidningarna jag läste när jag var lite som mamma sparat. Starlet kanske? Hur najs som helst iallafall!
Vill tipsa om Zumbo’s Just Desserts och Zoo på netflix!

Ida

Haha åh! Typiskt bra stil!
Tack för tips! Ska kolla in, behöver fastna i någon serie nu.

Sara

Äskar, älskar, älskar Mindhunters!! Fast ibland är det en sån där ”pilla-på-sårskårpa-fast-man-inte-borde” typ av kärlek. Kul att bloggen är igång igen! Gillar designen, den känns supercool B-)

hahah men neeeej, jag som precis lovat mig själv att inte börja se fler serier pga kan uppenbarligen ej hantera det :((( MVH den som av någon oförklarlig anledning började se paradise hotel danmark, inte pluggade på en vecka och låg vaken till två på vardag pga *måste se finalen*

Sanna

Okej, här kommer ett hänsynslöst tips pga serie som jag inte ens sett (men boken var sjukt bra)! American Gods!

tove

Älskar Mindhunters, vill bara ha säsong 2 NU! The Knick verkar spännande 😀

Tusen tack för tips om The Knick. Fattar ej hur jag missat den förut. Har nu klämt mig genom halva första säsongen och är HELT FAST. <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.