2018-11-28

Tre barnböcker att ge bort i julklapp.

Barnböcker är bra! Och viktigt! Kolla bara här på barns litteracitetsutveckling ålder för ålder, en poster som Bokunge har gjort:

Därför är det också en bra julklapp tänker jag, därför kommer förslag på tre fantastiska:

Isbjönskalsonger
Av Tupera Tupera

En isbjörn har tappat bort sina kalsonger och vi måste hjälpa honom att leta efter dem. Egentligen är det nog mest en pekbok, men eftersom den är fyndig och rolig passar den äldre ungar med + inspirerar dem att göra egna fyndiga berättelser.

Halsen rapar, hjärtat slår
Av Emma och Lisen Adbåge

En hel bok med roliga och smarta rim om saker som är viktiga i barns liv. Som att shoppa en hel dag med sina föräldrar, om vänskap, saknad och om att bli stor. Sorry för töntigaste ordet, men rim brukar fungera sjukt bra för barns *språkglädje*.

Gropen
Av Emma Adbåge (igen!)

Foto från bloggen köngliga bokbloggen Romeoandjuliet

Gropen är årets Augustprisvinnare! Såhär står det om bokens handling på en internetbokhandel (minns ej vilken) (obs ett urval av beskrivningen): Dom vuxna hatar Gropen. Dom tycker inte att barnen ska vara där och leka för man kan dö. Den handlar om fantasins och lekens kraft. Om fega vuxna och om att aldrig ge sig. För hur skulle det bli om de vuxna bestämde allt?

10

Kommentera

Nu önskar man ändå att man hade barn i sin närhet att köpa böcker till?! Tur ändå att man jobbar i bokhandel och åtminstone kan rekommendera till andra <3<3

Jonna

Böcker är livet! Bästa empatiträningen. Och jag ÄLSKAR boktips. Helt oombedd slänger jag själv in några tips: ”Loranga” av Barbro Lindgren, monstret-trilogin av Mats Strandberg, ”hemma hos Harald Henriksson” av Uje Brandelius och ”fågeln i mig flyger vart den vill” av Sara Lundberg. Varsågoda att köpa bara hårda klappar!

enprunkandemorsa

Gud va bra tips – ska undersöka pronto!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.