2016-09-05

Recept: vegoburgare på halloumi och mangorajadressing. Utan halloumignissel!

Processed with VSCO with a6 preset
Okej sorry för sämsto bild, men blev stressad då vi hade gäster på middag och ville verka som en normal person. Som inte tar hundra bilder på en burgare. : – ) : – )
Här kommer en till barnvänlig maträtt!
Min kompis Hanna berättade att knepet på att få en bra halloumiburgare och ändå slippa gnisslet är genom att riva den. Osten alltså. Så jag gjorde en burgare såhär:
200 g halloumiost
1 morot
1 zucchini
några blad hackad mynta
lite ströbröd för att binda ihop
lite mer ströbröd för att panera
1. Riv allt grovt utom myntan som du hackar och ströbrödet som du låter va. :ppPPppPpp
2. Blanda allt i en bunke.
3. Forma burgare med händerna, pressa så överflödig grönsakssaft (ew) rinner ut
4. Vänd burgaren i ströbröd
5. Stek i olja tills den är lika gyllene som Queen Cerseis hår och osten har smält till en fast burgare
Dressingen gör en såhär:
Blanda 3 msk mangoraja med 1,5 dl havrefraich/matyoghurt/soyghurt
Vi åt tillsammans med bröd, sallad, gurka, tomat, rödlök och avokado.

0

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.