2018-11-27

När en 6-åring och en 3-åring julpyntar.

Min främsta klimatfientliga synd är shopping. Det är där min påverkan på klimatet sticker ut. Jag har tillämpat en rätt bra strategi de senaste månaderna, nämligen: va pank.

Alla fattar ju att ett trendigt interiörreportagigt hem inte är viktigt i livet. Alls. Egentligen. Ändå känner jag starka känslor om mitt hem. Där jag vill göra om. Saker som jag vill byta ut. Värst är det när man inser att man har *gått på* en trend, blivit lurad att skaffa guldiga bestick eller så. Varför kunde jag inte bara ha vanliga?

I alla fall: det här ska jag KBTa. Så igår när barnen ville ta fram julsakerna satt jag bara där. Styrde inte, påverkade inte. Det är inte viktigt med snygga julpynt. Resultatet blev int exakt granitigt cleant om en säger så. Jag tänkte att vi kunde kolla på det:

Tomtehörna bland stearinstänk och kristaller. Hunden ser visserligen rätt ledsen ut, men jag okejar. Jag kommer inte plocka bort en endaste grej när de ligger och sover och inte märker.

En annan hörna: en rumsgran med ljusslinga som blinkar i olika färger. Det hängde en virkad lussebulle i granen också, men någon tog med sig den när hen skulle sova.

Vad jag behöver när jag ska sova: kudde + täcke.
Vad mitt barn behöver när hen ska sova: täcke, kudde, två tvättbjörnar, en ekorre, en katt, en yoshi och en lussebulle.

Notera särskilt julmoroten.

I lördags var jag på dejt med min man. Det här är en av de bästa sakerna jag vet: dricka bubbel och spana på folk. Mitt på dagen. Man känner sig så busig.

Sedan bar det av till Hotell Knausts spegelsal för afternoon tea.

Oerhört lyxigt! Sedan skulle vi köpa praliner. För cirka ett år sedan såg jag champagnepraliner nämligen och har tänkt på det sedan dess. Tyvärr fanns inga inne. Efter två glas bubbel lät det som en bra idé att köpa andra chokladpraliner på sprittema: baileys och tequila. Det var inte det. En bra idé. Varför tog jag inte bara något gott?

17

Kommentera

Man ska aldrig nöja sig med något annat när man egentligen var sugen på att köpa något specifikt! Speciellt när det gäller godsaker. Man blir bara besviken :/ mvh känner igen mig hehe

Tycker det blev hur fint som helst!!! Längtar till mina bebisar kan julpynta själva, då ska jag inte heller flytta på något alls (intalar jag mig iaf hehe) – det är väl precis såhär julpynt ska vara? De där röda ljusstakarna/lyktorna i ring runt granen var lite geni måste jag säga. Som små tomtar i ringdans. Fem plus.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.