2019-01-11

Jag spår trender of 2019.

Vad kan vi förvänta oss för trender 2019? A new year, new me kanske man tänker. Sååå jag läste en artikel på Expressens Leva & Bo som hette 12 saker vi måste sluta inreda med i år. Såhär alltså:

Posters från Fotografiska ska vi sluta inreda med till exempel.

Andra grejer är runda speglar med läderhandtag, läderhandtag i allmänhet, sammetspuffen och satsbord som soffbord. OCH JAG HAR ALDRIG SETT NÅGOT SÅ UTE I HELA MITT LIV.

Som listan alltså.

Det fanns en tid då vi skrattade åt mässingsdetaljer och marmor. Då en sådan lista som denna hade varit lite småkul och igenkännande. Det var innan vi visste bättre. För få saker har känts mer ute än att år 2019 tycka att man ska byta ut sitt soffbord eller sin spegel till en annan form för att ”sticka ut”.

Lite som den här intervjun med Elin Kling från 2008 som ej har åldrats så bra:

Därför tänkte jag prata om de riktiga trenderna för 2019. Om ni lovar att inte skjuta budbäraren. Det är ju inte jag som bestämmer liksom. Då hade jag bestämt andra saker. Det är blott en observation av vår samtid.

Trender 2019

Inne: 

Köpstopp, cykelhjälm, att vara stolt för att man ej ”följer med” i den tekniska utvecklingen, zero waste, celibat, dahlior, att planka, bonnig dialekt, tågluffa i Östeuropa, att inte jobba på produktionsbolag, renässansmålningar, lokaltidning, ultra vänster, simning, urladdad telefon, kalla träning för motion, självförsörjning, att välja deltid framför lön, ABC-stad, att vara pryd och Della Q.

Ute:

Bitcoins, Instagram, smala brillor, åsikter, palettblad, jobba med media, Lana del Rey, hudvårsrutin, sexpositivism, 90-tal, uttrycket ”det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra”, skandinavisk inredning, att hata influencers, att inte ha sett Game of Thrones och vara stolt över det, att kalla saker för häxjakt, karriärfeminister, att renovera, gym, Skåne, uttrycket ”No more fucks to give”, makramé, driva bolag, internetaktivism inkl drev, att älska frukost, sci-fi, färgen grå, Beyonce + Jay Z, prosecco, the Color Run, att ha Astrid Lindgren som favoritförfattare, homestyling och grönkål.

 

Såhär vill vi se ut:

Inspirationskälla #1 våren 2019: skräckfilmer från 70-talet aesthetic.

The Love Witch (2016)

Och slutligen, såhär vill vi att vårt hem ser ut:

Inredning *med saker framme*, funktion liksom. Inte så urrensat och cleant och minimalistiskt. Det ska kännas som i en amerikansk familjesitcom som sändes på eftermiddagarna på TV3 och Kanal5 tidigt 00-tal. Eller förmiddags-tv. Sabrina tonårshäxan. Days of our Lives. Och maximalism ba!
21

Kommentera

en-lang-blondin

Underbart!

Mmmm ja!!! Jag tror starkt på detta.

”att inte ha sett Game of Thrones och vara stolt över det” hehehe jag var en sådan fram till december 2018 och nu är jag snart klar med säsong två och är bEsaTt.

J

Åh hujedamej för intervjun.. Jag ba: ”nej, nej, NEJ!?”.

Hurra för Sabrina! (obs inte nyproduktionen #aldrigmernyproducerat)

Lovisa

Cykelhjälm trendigt och inne, det tror jag nog inte.
Dock är man rädd för huvudet, då har man hjälm även på cykeln.

Cajsa

Själv spår jag kålroten som den nya inne grönsaken. Annars tror jag du är spot on på alla spaningar. Det pågår ju någon slags workweartrend tydligen. På den kommer det. Bonnig dialekt, typ ha olja i porerna och en vävstol på köksbordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.