2015-03-18

Ett vardagsinlägg

IMG_3439.JPG
Något som får mig att älska honom extra mycket är när jag tänker på hur hjälplös han egentligen är. Hur beroende han är av mig (eller någon annan ansvarsfull person med matnings- och blöjbytarkompetens, men låt oss fokusera på mig här). Tänk om han skulle vara ensam ute i skogen, så sårbar och liten. Det får mig att vilja krama honom och aldrig släppa taget. Viska ”inget ont ska någonsin hända dig” i hans lilla bebiöra. Ha honom boendes i barnkammaren tills han är typ 43 (jaja, om han betalar en del av hyran).
Sedan tänker jag på att om han nu faktiskt är så mån om att jag ska vilja ta hand om honom så borde han sluta störa mig hela nätterna. Borde han inte ställa sig in lite mer? Fjäska lite? Ge mig en sovmorgon och lite olika spaprodukter från Body Shop istället för att hacka upp min nattsömn i atomer? Hur länge har han tänkt leva på sitt utseende?!?!
IMG_3437.JPG
Efter en särskilt sömnlös natt är jag extra glad att vi har så många fina personer i vår närhet som vill hjälpa till och ställer upp och stöttar. Och som till exempel ser till att S inte ruttnar av tristess när hennes mor (alltså jag) är en maratonammande zombie i ett soffhörn.
Häromdagen kom Frida (aka S godmother) hit med hembakade bullar och presenter och lånade med sig ungen på skogsäventyr. Och lämnade tillbaka mitt barn nån timme senare, då med ett strålande humör och två små tussilagosar i sin tvååringshand (S hand alltså, Fridas hand är äldre än så <– lika gammal som Frida själv alltså).
IMG_3438.JPG
Jag fick frågan i kommentarsfältet om vi är nöjd med vår vagn (Brio Wave). Mja. Det fanns nog en anledning till att inte en enda person har tipsat oss om den här modellen när vi funderat på syskonvagn alltså. Den är nog rätt klumpig och tung att svänga med för en (relativt) nyförlöst kropp och den kommer knappt in genom vår dörr, samtidigt som den är trång i sitt/liggdelen (hur nu den ekvationen går ihop, ungefär som motsatsen till narniagarderoben) (Bullen tar dock mest plats så antar att det blir bättre när han kan variera sin kropp i andra positioner än följande: lealös spagetti). Meeeeen de kan i alla fall hålla varandras händer när vi är ute på promenad.

0

Kommentera

ISA

haha du är rolig, gillar ditt sätt att skriva! 😉

M

Råkade snubbla in på din blogg när jag googlade ”rs-virus 2015” och kunde inte sluta läsa. Jag läser annars sällan bloggar, men din fastnade jag för. Du skriver bra OCH jag har en bebis som är nästan på pricken lika gammal som din yngsta OCH jag hade också en svår förlossning OCH min bebis vägde också över fyra kilo! Fyra anledningar till att jag kommer att fortsätta läsa din blogg. Ha en fin helg och hoppas du får sova något 🙂

Zanna - mamma till Levis

Åh så söt S är som håller sin lillebror i handen *dör söthetsdöden*

Eva

Sömnen. You are not alone. Man vet det, men behöver får höra det. Lilla S, snart 10 månader, sover större delen av natten i min makes famn medan han sitter i sängen. Annars ej sömn. Före denna fas låg han vid min barm, ständigt snuttande, nätterna igenom. Men, ungefär såhär var det även med stora A. Och nu sover han hela nätter i sitt eget rum, snart fyra år gammal. Vi kommer att få sova igen. Det kommer att hände. Och tills vidare, kaffe.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.