2017-05-16

Den ultimata krog- och restaurangguiden för Sundsvall.

HALLÅ! Sundsvalls krogliv kokar. Så sägs det! Så pass att det är den enda småstaden att få en Nöjesguidenguide (det här vet jag inte om det är sant dock – jag bara säger det utan att kolla några som helst fakta, men det låter ju rätt säljigt i alla fall??) (eller så beror det på att Pelle Tamleht kommer härifrån).
Och som den största (och cirka enda) sundsvallsbloggaren är det mitt uppdrag att guida er ytterligare. Härmed presenterar jag: den ultimata krog- och restaurangguiden för Sundsvall.
Vilken restaurang i Sundsvall ska man besöka när? Var finns den bästa lunchen? Baren? Brunchen? HÄR FÅR NI ALLA SVAR:
Processed with VSCO with a6 preset
verket
(understa bilden från min vän + grymma bloggaren Emmelie Berkö)
Bästa brunch: Verket! En hel brunchbuffé med både klassiska grejer (äggröra, bacon, våfflor) och mer spännande och roliga grejer. Det ingår hur mycket juice, smoothie och kaffe som helst. De kan även sno ihop något veganskt om man vill, utöver det i buffén som redan är det. OCH LYSSNA: efterrättsbuffé! WADDUP!
Bäst lunch: Tant Anci & Fröken Sara. Ett riktigt sundsvallshjärta som är framåt när det kommer till veganskt och klimatsmart. Älskar dom! Här finns både lunch, fika och middag. Och vintillstånd!
Bäst vinlunch: Invito! Känns lyxigt, överdriver jag om jag säger Sönnsvalls Riche?? Okej låter som William i Ung & Bortskämd, tänkte kanske mest på de där runda sittgrejerna för större sällskap. : – ) : – ) : – )
invito
(bild från Bengtsdotters Inredningar som har gjort inredningen alltså, finns fler bilder att skåda i portfolion)
Bäst på sommaren/uteservering: Takterassen på Udda Tapas.
Bäst trängas på bar: Undervåningen på Rå.
Bäst spana på folk och *puls*: Löjligt goda hamburgare på Apa (jag är ju vegetarian men äter kött under vissa omständigheter: 1. mammas köttbullar på julafton 2. cheeseburgare på Apa) med en efterföljande drink (or whatever floats your boat) vägg i vägg på Menageriet. På Menageriet har de ofta rätt hög musik (mvh pensionären) men roliga drinkar med olika teman varje vecka. En gång när jag var där var temat olika lokala platser med bland annat timrådrinken med hockeypulver.
restu4
restu2
Bäst asiatiskt: Chaow Praya River! Knäpp inredning med ljusslingor och vattenfall. Bäst när man får en egen liten hytt med akvarium.
Bäst vegan: Tant Anci! Fleeeera alternativ och absolut inga proteinlösa stekta grönsaker är man inte helt bortskämd med i halvstora städer.
Bäst ta en fika: Afternoon tea på Café Charm. Fikabuffé med te eller kaffe, scones och annat nybakat bröd, pålägg och olika bakverk, chokladbollar och tårtor för typ samma pris som en vanlig kladdkaka + kaffe-fika.
Bäst lugnt kunna konversera över ett glas vin och höra hela sällskapet: Vinbaren! Så underskattat ställe?! Mitt stammishak! I direktanslutning finns 1891 med mysiga soffgrupper som nästan alltid är lediga. Eller så sätter man sig i fönstret och ba blickar ut över Storgatan och Stora torget (ni hör ju: centralare ställe att speja från finns inte).
vinbaren
Bäst dejt: Tycker att de bästa dejterna (i alla fall om man träffas för första gången typ) (inte för att jag gjort det på cirka 7 år meneeee) är vin/öldejter. Och då är Vinbaren bäst. Anonym, mysig och med massa tvåbord. För mat: En Liten Krog (dock rätt köttig restu, varning!)
Mest barnvänligt: Tant Anci & Fröken Sara. Massa plats med barnvagnar och avslappnad miljö så det gör inget om någon berättar ashögt att hen är bajsnödig eller nåt.
Bäst ställe Elijah Wood var på en gång: Tuppen. Så konstigt. Har dock aldrig varit där själv?
Bäst rätt på meny atm: Risotto på Rå! På Rå beställer man två medelstora rätter, varav en man kan välja är denna favvo: Risotto!
Processed with VSCO with a6 preset

0

Kommentera

älskar verket! hade min allra första dejt någonsin där.

Emma

OBS! En liten krog fixar veganskt om man ber snällt!
Och sen får man ju inte glömma Stenstans!! Dom har ju bästa fikat!! Mycket att välja på + billigt! Och jättegoda tårtor om man ska ha kalas!!

Malin

Och bästa sushin: ESA!

Hej,
Tanken är att åka nedåt landet för ett besök i Sundsvall. Vad rekommenderar du för mysig restaurang som vi bara måste besöka? Har läst både om Saffran och Opus, har du någon uppfattning om dessa?

Ida

Hej! Jag har inte besökt dom, men känns som de har en ganska ”vuxen” (typ femtioåringar tänker jag) besökartyp. Typiskt ställe ens föräldrar bjuder en på ”finmiddag” typ. Jag gillar stökiga middagar och titta på roligt folk och rekommenderar Apa, Rå och Udda.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.