2014-10-10

Barnrummet.

Hej hörni! Tänkte att vi kunde kolla lite hur S rum ser ut nu för tiden. Såhär såg det ut innan vi började göra om:
F1
Eller nä, det gjorde det ju inte. Det var ett vanligt rum som hade tapet på väggen. Men vi kom på halvvägs att vi inte tagit någon före-bild och utan före-bild kan ingen beundra vårt arbete. Så vi tog en och tänkte att om alla tror att det såg ut såhär med halvavslitna tapeter så kommer de tycka att vi gjort en klar förbättring – oavsett slutresultat.
Ovanför garderoben kan en se lite hur tapeten såg ut innan vi slet ner den: ljusbeige och mörkbeige med glansiga linjer och struktur.
Sen blev det såhär:
s1_koll
S har varit petnoga med färgval. Både sängen och fondväggstapeten har hon valt helt själv, fastän vi liksom hade en annan plan ursprungligen. Garderoben fick skoltavelfärg och nya knoppar i form av omålade träkulor på rep som är fästa med knut på insidan.
s4
Vem som tycker det är minst lika kul med griffelkritor?
Jag.
s5
Hyllorna ovanför sängen är kryddhyllor från IKEA som vi målade i vitt. 19 kronor styck!
En bra sak med att känna smarta queens är att en kan bli inspirerad. Och tjuva åt sig smurtiga idéer. Den här idén kommer från en i vår föräldragrupp.
s7
Tills vidare har vi två expedithyllor för alla leksaker (hade helst velat ha något med dörrar så en kan stänga in stöket, t ex IKEAs Stuva, men vi ska åtminstone köpa lådor till expon i helgen). Ovanpå ser det ut lite såhär: väskorna är loppade, affischen från Littlephant, babushkadjuren från Ingela P Arrhenius och apan från Maileg.
s8
Om vi är färdiga? Redo att pusta ut? NEJ.
Vi ska fixa hyllor att ha ovanför leksaksspisen så en kan leka affär. Och så behöver vi förvaring till Duplo och tågbanan. Funderar på dom här resväskorna från IKEA. Föreställer mig också burkar/korgar/lådor att hänga på väggen så en kan nå sina kritor och pennor. Och så ska vi sätta upp tavlor och vimplar och lampor.
Så än är det inte riktigt klart, men S är så himla himla nöjd. Leker hela dagarna och ser på film i sin fåtölj och läser Pippi i den gula sängen. Helst vill hon äta varenda måltid vid sitt lilla skrivbord och bjuder in på fika tusen gånger om dagen. När hon inte motar ut en i dörren under parollen ”gå ut mitt rum”.

1

Kommentera

Farmor

Så underbart fint! Vad duktiga ni är ♡

J

Så megamegasnyggt! Och vad snabba ni är! Vi blir kanske kanske klara med B:s rum i helgen- bara tagit oss sisådär 8 mån, hehe.

Anna

Så himla int! Som jag önskar att vi bodde i typ Sundsvall lr. dylikt, då hade vi kunnat köpa radhus kontant liksom. Nu bor vi i Stockholm, där kan en inte köpa någon form av bostad kontant. Surt.

Älskar den gula färgen! Exakt samma som jag målat mina köksstolar med! 😀

Men va mysigt det ser ut! Tycker att S har bra stil ändå!

Menåååååå S kan få inreda min nästa lägenhet också om hon ska hålla på och ha sådär bra smak.

sanna

Men asså snacka om drömrummet för en dagisperson! JÄTTEFINT! Mer sånthär! I mån av tid dvs! Inte stressa pga kraviga läsare.

Ellen

Men expedithyllorna kan man ju köpa insatsdörrar till, gjorde jag igår 😉 4 st för att stänga in diverse stök!

Megafint rum ju!

Carro

Ok, nu har jag googlat på allt jag kan tänka mig men har ännu inte hittat vad det är för tapet ni har??? Vet bara att den är underbar och att dom har den på alfons åberg-utställningen på technichus. Please tell me??????? 🙂

Ida

Eco happy!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.