2019-01-16

40 punkter om ledtrådar i den nya Game of Thrones teasern.

Vad betyder den nya Game of Thrones teasern? Vilka ledtrådar finns det? Det tänkte jag att vi kunde kolla lite närmare på. Förutom det har vi fått ett datum för premiären: den 14 april. Det betyder också att vi vet när det är över. Den 20 maj. Det blir endast 6 avsnitt, men några kommer vara 90 minuter långa. Som en film??

Vi vet också att säsongen kommer regisseras av Daniel Nutter (som gjort The Rains of Castamere, Blackwater och Hardhome bland annat), Miguel Sapochnik (Battle of the Bastards, The Door, Winds of Winter) och det sista avsnittet av David Benioff & DB Weiss ofc (som skrivit manus).

Utöver det kan vi vänta oss en trailer med riktigt footage från serien i februari. Om trailern släpps som tidigare år. Kanske under Super Bowl?

Så SPOILERVARNING EVERYBODY!!!

1. Först av allt är det två uppenbara grejer som båda utgår ifrån stark starkism (hehe).

2. EN ÅTERFÖRENING! Mellan Arya och Jon. Som vi väntat, hörni. Så vajert!

3. Den andra grejen: winter is coming.

4. Tyvärr.

5. Men vinter är en tid för wolves. When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives.

6. VILKET KANSKE INTE BLIR FALLET.

7. För syskonen Stark möter statyer av sig själva i kryptan. Vilket är ett bad sign eftersom det tyder på en gravplats. Och om man ska begravas är man ofta död.

8. Meeeeen the big buzz handlar om att Jons staty ser mycket äldre ut än Sansa och Arya som verkar vara i ”nutid”.

9. Vilket kan tyda på att de kommer dö unga, medan Jon får leva och åldras.

10. Men vi kan väl också komma ihåg att skulptörerna of Winterfell inte är så himla bra på sitt jobb.

11. I förra säsongen sa Arya följande om Neds staty: It doesn’t look like him. Should have been carved by someone who knew his face. Sedan blir det lite sorgligt när Sansa svarar: Everyone who knew his face is dead.

12. Dåliga på sitt jobb alltså.

13. När Jon går förbi statyn på sin mor Lyanna Stark virvlar en ensam fjäder till golvet samtidigt som man hör hennes sista ord till Ned.

14. Fjädern är en symbol! Om Jons riktiga roots!

15. Redan i avsnitt 1 säsong 1 kom den första ledtråden. Robert Baratheon lägger fjädern i hennes hand. Samtidigt pratar han med Ned Stark om att han drömt om att döda Rhaegar Targaryen varje natt. Ned svarar ”it’s done your grace. The Targaryens are gone”. Robert svarar ”not all of them”. AHHHH!!!!!!!!!!

15.5 CHILLS!

16. Sedan får vi se den i säsong 5 avsnitt 4 när Sansa och Littlefinger är där och han berättar den där historien om våldtäkt och kidnappning.

17. Ned Starks staty säger ”You are a stark. You might not have my name, but you have my blood”. :’))))

18. Vi kanske kan enas kring att den sista säsongen kommer handla mycket om Jons riktiga föräldrar.

19. Och att Jon kan claima the iron throne. Han har mer rätt till den än vad Daenarys har till och med. Vilket förändrar en del.

20. Vi har ju märkt att Daenarys är crazy om tronen. Det är ju allt hon har haft i hela sitt liv då hennes familj mördades och tronen togs ifrån dem.

21. Alltså man fattar, det är en symbol för revenge och heder för sina släktingar. En tanke som växt hos henne i så många år.

22. SÅÅÅÅ hur det kommer gå när sanningen om Jon Targaryen kommer ut …… är tveksamt.

23. Tur att incest redan är en grej i Targaryensläkten i alla fall.

24. Samtidigt som Sansa går förbi Catelyns staty hör vi Catelyns ånger om hur hon aldrig kunde älska Jon då det påminde henne om Neds otrohet.

25. Sansa har dessutom en Catelyn-frisyr.

26. Kommer Sansa ha svårt att acceptera Jons targeryenroots? Särskilt när han redan bent the knee?? Kan hon stötta honom?

27. Låt oss prata mer om Sansas hår.

28. Först hade hon håret som Cersei. Sedan som Margaery. När hon lämnar Kings Landing och gömmer sig bakom en falsk identitet färgar hon det svart och när hon väl kommer till Winter Fell blir det åter rött.

29. Men i slutet av säsong 7 hade hon den här frisyren:

30. VAD BETYDER DET? Att hon kommer alliera sig med D? En vidare tolkning om att hon är en *stark drottning*? Något annat?

31. Also varför är inte Bran med?

32. Här är lite olika teorier:

33. En teori är att han är med. För att han är the Night King som kommer med dimman. Den teorin är rätt gammal och kommer från när Bran fick sitt märke.

34. Samt att de har lika facial construction.

35. En annan: han sitter i rullstol och kryptan är ej exakt tillgänglig.

36. En tredje teori är att Bran Stark inte längre är en Stark utan the artist formerly known as Bran Stark. Han sa även det till Meera när var på andra sidan muren.

37. Han är Three-Eyed Raven istället alltså.

38. Elden från söder och isen från norr känns ju som en tribute till the song of ice and fire.

39. Meeeen eftersom elden i den första teasertrailern liksom uppstår vid ett lejon, känns det ju som att det kan finnas ett hot därifrån mot familjen Stark. Från Cersei, hennes zombie, Euron och alla sellswords han ska köpa.

40. Vilket kanske är Daario Naharis aka kanske den snyggaste i GoT.

Okej, let’s go!

12

Kommentera

Elin

Älskar älskar älskar att dina GoT-spaningar är tillbaka. Håll i håll ut under säsongen, jag behöver de här inläggen för att själv fatta allt som händer….

Amanda

Säger samma som Elin, får aha-upplevelser varje gång jag läser dina GoT-inlägg. Hade knappt fattat hälften annars. Heja dig! ^^

Men ÅH!!!! Tar mig friheten att lägga till dig i vår GoT-fb-grupp nu bara så du vet, <3 hoppas du vill vara med 😍

Elin

Ååååh vad är det för grupp, får man vara med??

Cissi

Sååå kul att se lite härligt tv-serie nörderi här på JWHF, hade gärna sett mer!

Emma

Älskar, alltså ÄLSKAR det här inlägget!
Tusen hjärtligt tack! <3
Mvh got-fan men liksom för lat för att vara uppdaterad på sådant här, så superfint att få det serverat. Hoppas du har en fin kväll!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.