Fellow vad-blir-det-för-mat-ovänner! Vilsna själar i vareviga dags återkommande strid! Det här inlägget är till er.

Vegetarisk mat som ska imitera kött blir ju sällan särskilt bra, det är en rätt popular opinion. Men, här i det här inlägget presenterar jag undantagen. HÄNG MED!

3. ICA Gott liv – rökt chorizo

Ens lärare ville ofta att man skulle lära sig saker som ett rinnande vatten. De skulle kunna väcka en mitt i natten och så skulle man kunna svara på vad alltifrån 8 gånger 8 till vad täckningsbidrag är. Det kan jag inte. Det jag kan säga är vilken den bästa vegetariska korven är. Det är den här.

Jag har säkert smakat 20 olika vegetariska korvar i mitt liv och jag är 100% säker på min sak. Ät i bröd, grillad över en öppen eld i skogsbrynet eller gör en korvwok, vettja.

2. Anamma formbar färs

Denna lilla vän har revolutionerat livet för vegetarianer, det skulle jag våga påstå. Möjligheterna! Oändliga! Fetaostbiffar, köttbullar med gräddsås, cevapčići, rullader.

1. Fish-ish-pinnar, Ica

Att Ica skulle vara så bra på vegetariska halv(hel?)fabrikat! Att så få vegetariska fisksubstitut överhuvudtaget existerar!

Stek med lite citron och ät ungefär som serveringsförslaget: i bröd (kanske pita?), med tomater, bladspenat, rödlök, vitlökssås och feta. En gång tänkte jag att jag skulle göra ett Twitterkonto som bara postade bilder på olika serveringsförslag: srvringsforslg1. Fast dåliga då såklart. Rå kycklingfilé med lite smör på.

Det var det hela! HEJDÅ!

25

Det finns redan som det är en del som talar emot mig som bloggare när det kommer till förutsättningar. T ex: när jag har kul och intressanta saker väl händer glömmer jag alltid bort att fotografera. Jag känner mig *stressad* av att vara uppkopplad och det kan gå flera (åtminstone 2) dagar utan att jag kollar min tele (obs! det töntigaste som finns är att vara stolt över att man ej är en sk ”uppkopplad person”. #TBT 2008 carlingströjor med trycket Die Facebook Die – GUD när jag googlade detta hittade jag en carlingsblogg från Carlings Trollhättan år 2009, den är guld).

Jag tycker att det är pin att bli fotograferad och det slutar alltid med att Josef (som blivit övertalad att ta bilden) blir kränkt för att jag inte blir nöjd. Jag blir inte nöjd med mitt stela utseende alltså. Kompositionen och ljuset och allt sånt fotografigt är säkert perfekt. Han jobbar ju med sådant. Han har öga för det. Kompetent. Ändå är det ett återkommande tjafs i vårt förhållande. Tjejkultur är att när man fotar sina vänner så tar man ungefär 13 bilder på raken, inte bara 1. Ingen bryr sig om kompositionen om en samtidigt ser skitful ut. Also:

Bilden på mig här ovan är i alla fall tagen med självutlösare.

Utöver ovan beskrivna olägenheter bor jag dessutom i Västernorrland. Detta samtidigt som 50% av JWHF-bloggarna (fler??) bor i Malmö. Medan de har bara ben och blommande rabatter har jag 4 plus och en lukt av nyligen framtinad förruttnelse. Utklassad i content innan jag ens försökt. Häromdagen, när jag hade bestämt mig för att åter bli bloggare, gjorde jag dock ett försök ändå:

Öppen sko!

När jag har den här väskan tänker jag ofta att någon kanske blir kär i mig, så intellektuell och kulturell som jag är på ett lite blygsamt sätt. En blick på en buss. Sedan skriver hen en kärleksroman om mig. Särskilt efter jag läste den här artikeln känner jag så:

I alla fall. Dagen efter min öppna sko. Detta:

Detta är i förrgår?

Varje år i början av april vill Josef städa bort vinterjackorna. Varje år skrattar jag åt honom.

Ack du stockholmare, säger jag, you know nothing, Jon Snow. My sweet summer child. Det är inte klart förrän april är över.

Jag älskar egentligen att få känna mig norrländsk.

Slutligen: det här är en bild på *uppläggningen* från vår nionde årsdag.

Tillägg: Josef vill bestämt dementera att detta var vår årsdag, utan ”en vanlig fredag när vi åt ost”.

42

Hej kompisar!

Jag har haft prestationsångest för detta första inlägg ett tag nu. Men med tanke på att mitt sista inlägg innan ett år av tystnad handlade om att en i Arvingarna såg besvärad ut i Bolibompas dansskola kanske en inte kan förvänta sig så mycket? BRA.

Vad har hänt sedan senast?

  1. Ett av mina recept från bloggen verkar ha hamnat på en matsida, för stup i kvarten får jag kommentarer som undrar om man byta ut sojamjöl mot ost eller från personer klagar på att det är för salt. Jag kanske har skrivit fel saltenhet, vem vet, men jag blir tyvärr lite kränkt. Och så är det lite kul? Att jag förväntas ha svar. Som en expert. Fast det är jag inte. För jag hatar egentligen att laga mat. Och att äta mat (JA! NI HÖRDE MIG!!!!!). Det vill jag bestämt klargöra. Att jag överhuvudtaget har recept på den här bloggen är för att jag försökte *inspirera* till vegetarisk mat för barnfamiljer (kanske en motsvarighet till Brita Zackaris bok Jag hatar att träna tänker jag nu? fast töntig). Jag vet inget om sojamjöl och ost. Jag är en bluff. Om jag fick välja hade jag injicerat mat om det gick.  Men det verkar inte som särskilt bra föräldraskap.
  2. Jag är snart klar med min utbildning till medicinsk sekreterare på Yrkeshögskolan Mitt. Endast ett examensarbete kvar. Sedan kommer jag direkt börja jobba som kirurgsekreterare, precis som jag gjorde under förra sommaren. Här är en bild från en dag då jag fick vara med på koloskopier (layman language = titta inuti tarmar, människokroppen ändå va!).
57

Drakens Dansskola är alltså ett program på Barnkanalen där Draken träffar olika melloartister och lär sig/lär dem olika danssteg (jag har inte riktigt fattat konceptet? draken lär artisterna deras egna danssteg?).

I alla fall: ARVINGARNA! Jag har aldrig sett något som värmer mitt hjärta så. Medan de två andra arvingarna verkligen *kn* kameran är han det mänskligaste jag sett.

Man kan inte bädda in videon, men här finns den.

36

Tänkte döpa det här inlägget till bold beauty moves, men det är tyvärr för töntigt. MEN! Nu ska jag berätta om vad jag har gjort idag, då jag läser en kurs som har ett rätt långsamt tempo. I urval. T ex har jag:

1. Beställt en ny foundation online utan att ha provat ut min nyans. : – ) : – )

2. Övertalat Josef att han ska klippa lugg på mig ikväll.

Det spelar ingen roll att jag har en mapp på min dator som heter såhär:

Där jag har sparat alla mina fulaste bilder på när jag har just lugg. Till exempel den här:

Tyvärr har jag även sparat alla bilder på när jag är snygg i lugg på samma ställe.

Andra saker på listan:

3. Börjat en kurs i japanska

4. Börjat en kurs i spanska

5. Börjat se Boardwalk Empire och spela Red Dead Redemption

6. Bakat chokladbollar

24
  • Just wanna view more of
  • Style

Jag fick en kommentar häromdagen:

Får man önska ett inlägg? Har för mig att du har massa fint på väggarna och att du nån gång har tipsat om fina bilder, konstnärer och sådant, men hittar inte riktigt nu. Ska snart flytta och vill köpa lite nytt, gärna av kvinnor. Har du något fint att tipsa om?

JA! Man får önska! Din önskan är min lag! Här kommer tips på några av mina favoritillustratörer och tillika bästa tips för prisvärd konst. Det är ju mitt nyårslöfte varje år: att jag ska köpa mer konst. Men man är ju inte miljonär direkt. Stöd din local kulturarbetare.

Nu kööör viiiiiiiiiiiii:

Min absoluta favorit är norska illustratören Marianne Gretteberg Engedal, kanske mer känd under namnet Skinkeape.

Just nu har hon inget i sin webshop, men håll ögonen öppna. Eller mejla kanske?! Några finns i alla fall i den här webshoppen.

The breakfast table av nederländska Milou Trouwborst. Den finns att köpa i hennes tictailbutik.

Sleep Love av franska Agathe Sorlet finns i 100 ex och alla är signerade och numrerade.

Eleonora Arosio från Italien är en frilansade illustratör som beskriver sin stil såhär:
”she mainly focuses her work on everyday life from a woman’s ironic point of view”

Jag vill ha häxskorna såklart, men det finns bara två kvar.

Klara Wikstens Kom Ihåg-Lapp med texten ”du behöver inte vara rädd” älskar vi ju alla. Det här är det andra motivet som finns i hennes webshop: Livet.

Av Stasele Jakunskaite från Irland.

Älskar de här i serietidningsstil, en blandning av Lilla Sportspegeln och Tintin liksom. Den här späckhuggaren är liksom ett A2 och kostar 52 kronor signerad och numrerad i 200 ex?! Såååå jag köpte den nu. Anna Haifisch är skaparen.
Den här av Elin Nilsson för Fine Little Day har jag redan, men det är en favvo. Upplaga på 200 ex. Sedan kan vi jämföra nummer som man gjorde med siffran i botten av mjölkglaset i lågstadiet.
Ett tips: flera av illustratörerna säljer sina original också.
19

Hej hallå! Här är jag i färgmatchad basker och blus. I måndags fyllde min nyfödling fyra år. Vilket är märkligt.

Gud, en grej som är så himla skönt är att jag äntligen har insett att DIY inte är något för mig. Färdiga delicatobollar och så får barnet välja mellan servetter som blivit överblivna från ett annat kalas: nyckelpigor eller spöken. Det blev båda. Och sugrör som blivit överblivna från ett annat kalas: rosa eller med apelsiner på. Det blev också båda.

Jag har börjat en ny kurs och har alldeles för mycket tid över den här veckan. Så nu har jag sett klart 14 säsonger Grey’s Anatomy. Inte allt exakt den här veckan, utan de senaste tre månaderna. Som jag har gråtit. Det kan jag berätta mer om i ett annat inlägg som jag sätter en *spoilervarning* på. Nu funderar jag på att köpa ett säsongskort (ni fattar vad jag menar) till säsong 15 för 400 kronor.

Tills dess:

 

10

Det är min birthdaymonth så här kommer min önskelista:

Jag önskar mig Nora eller Brinn Oslo Brinn av Johanna Frid.

Det här settet från Monki. Gud vad jag tänker att jag ska bli en sån person. Med ordning och reda.

Ett bäddset med persikor från Urban Outfitters.

En spark! Helt plötsligt igår slog det mig bara: jag har ett tomrum i mitt liv. Jag har ingen spark?! Mitt bästa fordon (…?).

Och den här klänningen från Shrimps. Om man får drömma.

11

Mer accurate än det gamla färgtestet från Omgiven av Idioter. Horoskop för pk-generationen.

Jag såg den här tråden i min twitterfeed imorse och tänkte att ni kanske också skulle tycka att den är kul. Fast först tänkte jag att det kanske är töntigt att dela den. Jag känner inte att jag vill att min personlighet ska vara vuxen myndig Em*an*l K*rlst*n. Seeeen gjorde jag det ändå. Delade alltså. Det gick sämst att bädda in den, så ni får bear with printscreens. Mork heter personen som gjort den alltså, all cred till hen.

I alla fall: tråden är ju skriven för amerikansk kultur. Därför stämmer inte allt. Jag tänker att det saknas vissa  svenska personligheter, som:
– haft ett instagramnamn som innehållit orden klitta eller glitter (100% färgen purple)
– palettgäri (plum)
– lägger ut bilder utan filter men med blixt (orange)
– har koll på merkurius retrograd (acorn)
– vill vara med i den hemliga Blondinbellagruppen ironiskt fast egentligen oironiskt och är ledsen för att den är full (sky blue)
– favoritdjur: räv (ochre)
– Arvida Byström-stan (orchid)
– Em*an*l K*rlst*n-stan (navy/warm yellow)
– tar med sina barn på Urkult (green – folk)
– engagerat sig i ungdomsförbund på lokal nivå (warm yellow) (air blue om det var LUF dock)
– person som har ett konstigt twitternamn, har 3000 följare och twittrar halvanonymt men vill verkligen inte att ens arbetskompisar ska se (ox red)

Sååååå: vilken färg är ni?

 

11
  • Just wanna view more of
  • Style

De senaste tre veckorna har jag haft tenta varje torsdag. Och nu är jag through!

Jag tänkte att det skulle innebära att jag nu ska bli en närvarande person. Vad jag gjorde? Pratade med en vän som hade varit ute på promenad och lyssnat på simsmusik (som man är, ni vet). Vilket ledde till att jag köpte ett expansionspaket till The Sims och har blivit simsifierad. På ett sätt som jag inte varit sedan jag gick i gymnasiet och spelade Sims 2 år 2008 (en kväll i mitt liv hade jag och en kompis en acapellagrupp som bara sjöng simslåtar). Min sims heter Betty Cortez och hon ska bli kändis. Just nu har hon 800 följare på sin youtubekanal. Så BRB.

Tyckte det här var gulligt bara: snöflingor i pälsen och tassavtryck.

Förraförra julen fick jag den här postern i present. Jag vill kalla den för självporträtt, men det är inte alls jag som har gjort den utan Ana Frois. Den med lådan alltså, identifierar mig inte med en lång pruttande apa. : – ) : – ) : – )

Jag har ett problem: den är liksom i amerikanskt (<— gisning) format. Jag vill helst ha en stor pampig guldram och brukar vanligtvis bara köpa en på Erikshjälpen. Men nu passar ju ingen?? Har ni ett smart tips?

Min mamma kom förbi med en servis häromdagen som är arvegods efter min gammelmormor Kakan. Tur att vi har kalas i helgen.

Igår gick jag och barnen och Josef ut och åt. På Pinchos. Inget ställe har så okittlande meny. Förutom för barn. Som älskar dricka som är based on godis!!!!1 Ändå är det typ omöjligt att få bord där?!?! Kanske det mest uppbokade stället i stan och då är Sundsvall cirka den enda staden (källa: magkänsla, jag påstår det här utan grund) som inte tillhör utgivningsorterna som varit med i Nöjesguiden. Och det under rubriken Sundsvalls krogliv kokar (och har säkert inget med Pelle Ts roots att göra) (och inte heller något med Pinchos att göra).

Det kändes i alla fall som att bartendern förstod att jag haft tre tentaveckor i rad, för jag fick ett cavaglas med ytspänning.

19