Drakens Dansskola är alltså ett program på Barnkanalen där Draken träffar olika melloartister och lär sig/lär dem olika danssteg (jag har inte riktigt fattat konceptet? draken lär artisterna deras egna danssteg?).

I alla fall: ARVINGARNA! Jag har aldrig sett något som värmer mitt hjärta så. Medan de två andra arvingarna verkligen *kn* kameran är han det mänskligaste jag sett.

Man kan inte bädda in videon, men här finns den.

35

Tänkte döpa det här inlägget till bold beauty moves, men det är tyvärr för töntigt. MEN! Nu ska jag berätta om vad jag har gjort idag, då jag läser en kurs som har ett rätt långsamt tempo. I urval. T ex har jag:

1. Beställt en ny foundation online utan att ha provat ut min nyans. : – ) : – )

2. Övertalat Josef att han ska klippa lugg på mig ikväll.

Det spelar ingen roll att jag har en mapp på min dator som heter såhär:

Där jag har sparat alla mina fulaste bilder på när jag har just lugg. Till exempel den här:

Tyvärr har jag även sparat alla bilder på när jag är snygg i lugg på samma ställe.

Andra saker på listan:

3. Börjat en kurs i japanska

4. Börjat en kurs i spanska

5. Börjat se Boardwalk Empire och spela Red Dead Redemption

6. Bakat chokladbollar

24
  • Just wanna view more of
  • Style

Jag fick en kommentar häromdagen:

Får man önska ett inlägg? Har för mig att du har massa fint på väggarna och att du nån gång har tipsat om fina bilder, konstnärer och sådant, men hittar inte riktigt nu. Ska snart flytta och vill köpa lite nytt, gärna av kvinnor. Har du något fint att tipsa om?

JA! Man får önska! Din önskan är min lag! Här kommer tips på några av mina favoritillustratörer och tillika bästa tips för prisvärd konst. Det är ju mitt nyårslöfte varje år: att jag ska köpa mer konst. Men man är ju inte miljonär direkt. Stöd din local kulturarbetare.

Nu kööör viiiiiiiiiiiii:

Min absoluta favorit är norska illustratören Marianne Gretteberg Engedal, kanske mer känd under namnet Skinkeape.

Just nu har hon inget i sin webshop, men håll ögonen öppna. Eller mejla kanske?! Några finns i alla fall i den här webshoppen.

The breakfast table av nederländska Milou Trouwborst. Den finns att köpa i hennes tictailbutik.

Sleep Love av franska Agathe Sorlet finns i 100 ex och alla är signerade och numrerade.

Eleonora Arosio från Italien är en frilansade illustratör som beskriver sin stil såhär:
”she mainly focuses her work on everyday life from a woman’s ironic point of view”

Jag vill ha häxskorna såklart, men det finns bara två kvar.

Klara Wikstens Kom Ihåg-Lapp med texten ”du behöver inte vara rädd” älskar vi ju alla. Det här är det andra motivet som finns i hennes webshop: Livet.

Av Stasele Jakunskaite från Irland.

Älskar de här i serietidningsstil, en blandning av Lilla Sportspegeln och Tintin liksom. Den här späckhuggaren är liksom ett A2 och kostar 52 kronor signerad och numrerad i 200 ex?! Såååå jag köpte den nu. Anna Haifisch är skaparen.
Den här av Elin Nilsson för Fine Little Day har jag redan, men det är en favvo. Upplaga på 200 ex. Sedan kan vi jämföra nummer som man gjorde med siffran i botten av mjölkglaset i lågstadiet.
Ett tips: flera av illustratörerna säljer sina original också.
19

Hej hallå! Här är jag i färgmatchad basker och blus. I måndags fyllde min nyfödling fyra år. Vilket är märkligt.

Gud, en grej som är så himla skönt är att jag äntligen har insett att DIY inte är något för mig. Färdiga delicatobollar och så får barnet välja mellan servetter som blivit överblivna från ett annat kalas: nyckelpigor eller spöken. Det blev båda. Och sugrör som blivit överblivna från ett annat kalas: rosa eller med apelsiner på. Det blev också båda.

Jag har börjat en ny kurs och har alldeles för mycket tid över den här veckan. Så nu har jag sett klart 14 säsonger Grey’s Anatomy. Inte allt exakt den här veckan, utan de senaste tre månaderna. Som jag har gråtit. Det kan jag berätta mer om i ett annat inlägg som jag sätter en *spoilervarning* på. Nu funderar jag på att köpa ett säsongskort (ni fattar vad jag menar) till säsong 15 för 400 kronor.

Tills dess:

 

10

Det är min birthdaymonth så här kommer min önskelista:

Jag önskar mig Nora eller Brinn Oslo Brinn av Johanna Frid.

Det här settet från Monki. Gud vad jag tänker att jag ska bli en sån person. Med ordning och reda.

Ett bäddset med persikor från Urban Outfitters.

En spark! Helt plötsligt igår slog det mig bara: jag har ett tomrum i mitt liv. Jag har ingen spark?! Mitt bästa fordon (…?).

Och den här klänningen från Shrimps. Om man får drömma.

11

Mer accurate än det gamla färgtestet från Omgiven av Idioter. Horoskop för pk-generationen.

Jag såg den här tråden i min twitterfeed imorse och tänkte att ni kanske också skulle tycka att den är kul. Fast först tänkte jag att det kanske är töntigt att dela den. Jag känner inte att jag vill att min personlighet ska vara vuxen myndig Em*an*l K*rlst*n. Seeeen gjorde jag det ändå. Delade alltså. Det gick sämst att bädda in den, så ni får bear with printscreens. Mork heter personen som gjort den alltså, all cred till hen.

I alla fall: tråden är ju skriven för amerikansk kultur. Därför stämmer inte allt. Jag tänker att det saknas vissa  svenska personligheter, som:
– haft ett instagramnamn som innehållit orden klitta eller glitter (100% färgen purple)
– palettgäri (plum)
– lägger ut bilder utan filter men med blixt (orange)
– har koll på merkurius retrograd (acorn)
– vill vara med i den hemliga Blondinbellagruppen ironiskt fast egentligen oironiskt och är ledsen för att den är full (sky blue)
– favoritdjur: räv (ochre)
– Arvida Byström-stan (orchid)
– Em*an*l K*rlst*n-stan (navy/warm yellow)
– tar med sina barn på Urkult (green – folk)
– engagerat sig i ungdomsförbund på lokal nivå (warm yellow) (air blue om det var LUF dock)
– person som har ett konstigt twitternamn, har 3000 följare och twittrar halvanonymt men vill verkligen inte att ens arbetskompisar ska se (ox red)

Sååååå: vilken färg är ni?

 

11
  • Just wanna view more of
  • Style

De senaste tre veckorna har jag haft tenta varje torsdag. Och nu är jag through!

Jag tänkte att det skulle innebära att jag nu ska bli en närvarande person. Vad jag gjorde? Pratade med en vän som hade varit ute på promenad och lyssnat på simsmusik (som man är, ni vet). Vilket ledde till att jag köpte ett expansionspaket till The Sims och har blivit simsifierad. På ett sätt som jag inte varit sedan jag gick i gymnasiet och spelade Sims 2 år 2008 (en kväll i mitt liv hade jag och en kompis en acapellagrupp som bara sjöng simslåtar). Min sims heter Betty Cortez och hon ska bli kändis. Just nu har hon 800 följare på sin youtubekanal. Så BRB.

Tyckte det här var gulligt bara: snöflingor i pälsen och tassavtryck.

Förraförra julen fick jag den här postern i present. Jag vill kalla den för självporträtt, men det är inte alls jag som har gjort den utan Ana Frois. Den med lådan alltså, identifierar mig inte med en lång pruttande apa. : – ) : – ) : – )

Jag har ett problem: den är liksom i amerikanskt (<— gisning) format. Jag vill helst ha en stor pampig guldram och brukar vanligtvis bara köpa en på Erikshjälpen. Men nu passar ju ingen?? Har ni ett smart tips?

Min mamma kom förbi med en servis häromdagen som är arvegods efter min gammelmormor Kakan. Tur att vi har kalas i helgen.

Igår gick jag och barnen och Josef ut och åt. På Pinchos. Inget ställe har så okittlande meny. Förutom för barn. Som älskar dricka som är based on godis!!!!1 Ändå är det typ omöjligt att få bord där?!?! Kanske det mest uppbokade stället i stan och då är Sundsvall cirka den enda staden (källa: magkänsla, jag påstår det här utan grund) som inte tillhör utgivningsorterna som varit med i Nöjesguiden. Och det under rubriken Sundsvalls krogliv kokar (och har säkert inget med Pelle Ts roots att göra) (och inte heller något med Pinchos att göra).

Det kändes i alla fall som att bartendern förstod att jag haft tre tentaveckor i rad, för jag fick ett cavaglas med ytspänning.

19

I vår vill jag bära prärieklänning och sånt som en suburban mom från 70/80-talet hade haft. Och syrénlila. En känsla av lite sunday bible school chic.

Efter att den prunkande morsan slutat blogga här på JWHF lånar jag hennes geniidé och tipsar om begagnade saker som man kan köpa nu. På ovanstående tema. Prärie och suburban mom.

En orange-röd-gul jacka i ull.
Ett par rosa utsvängda byxor.
En knytblus med färgglatt band och en rosa blus med puffiga ärmar.
En lila basker som varit oanvänd sedan 60-talet.
Hårspänne med solrosor och hårkam med pärlor.
En lampa som ser ut som en snäcka och en lampa som ser ut som ett hjortron.
En fyrkantig väska.
En blå fuskpäls, och en till likadan finns här.
En knytblus i 100% siden.
En blus med krus och sammetsdetaljer.
En randig klänning.
En blå sko och en blommig långklänning.

11
  • Just wanna view more of
  • Style

I måndags var jag med i P3 och pratade om mooOoooOoord nu igen. Eller ja, särskilt om Ted Bundy den här gången eftersom det i torsdags var prick 30 år sedan han avrättades och Netflix släppte därför en dokumentärserie med tidigare ohörda inspelningar: The Ted Tapes. Min kille är lite besviken att den inte heter Ted Talks. Och så pratade jag om bundyhajpen och seriemördares golden years.

Programmet finns på Spotify – jag är med från ungefär 20:00.  Eller på t ex PP3s hemsida.

21 friska grader. : – ) : – ) : – )

Min mamma har ju skaffat en valp som är exakt så valpig och svårfotad som man kan förvänta sig. Sam heter han. För hon kunde inte bestämma sig om hennes favorit är Samwise eller Samwell (Sagan om Ringen/Game of Thrones). Igår hade vi minisläktträff och min familj och mina kusiners familj mötte varandra i laserdome. Jag fick serri blodsmak i munnen. Och kom som bäst på sjätte plats av elva med en pricksäkerhet på 16%. : – ) : – ) : – ) : – )

Mina kusiners pappa, aka min … ingifta morbror (?), är förresten med i Sveriges Mästerkock i år. Det är superkul eftersom jag och Josef följde programmet noga under några år. Och nu sitter liksom någon man känner i synken?! Så om ni inte har bestämt vem ni hejar på i år så kan ni ju göra mig sällskap. Min släkting är Daniel som är ambulanssjuksköterskan från Sundsvall och han har en instagram som heter Spiskrooken. Tips!

13

Okej. Jag upptäckte att jag har fotograferat i samma vinkel i örti år nu. Så vi kollar lite på bilderna och hur livet har sett ut. En TBT. För det är torsdag idag alltså.

Mina favoritskor under förra sommaren. Gud, till en början fick jag skavsår VARJE gång jag bar dem. Hade säkert åtta skavsårsplåster samtidigt. Men gav liksom inte upp.

Hösten 2013 köpte jag ”Marc Jacobs”-skor på eBay.

 Och här var sista dagen jag kunde bära mina jeans när jag väntade vår unge året innan.

År 2012 var min högsta skodröm ett par Nike Air Max och det fick jag av Josef i födelsedagspresent.

Året efter? Adidas Stan Smiths mvh ej så lojal brand girl.

Min brunaste brunsommar: 2013. Kolla liksom hur hela jag är en gradient får vitt till brunt.

Julen 2013 och jag är fortfarande exakt likadan fem år senare: tar in granen way 2 early så den är död till julafton.

Stackars arma kropp som har levt i platta conversesulor från tretton-års-ålder (då jag fick ett stipendium från skolan på 500 kronor och fick råd) till t ex 2014 då jag var tjugofyra år.

Och huuuuh. Det här var ett riktigt ångestköp då jag tyckte det var så sjukt dyrt med skor för 800 kronor när jag var arton: ett par Doc Martens. Här ovan har jag hunnit bli en mamma och var på antirasitiskdemo med S. Jag använder kängorna fortfarande flera gånger i veckan såhär tio år senare.

Jag och Josef var på dejt. De här skorna köpte jag till min student. Vid det här laget hade de blivit liiiite slitna kanske.

En tveksam matchning av leopard (?) + leopard.

Här tyckte jag att jag såg ut som en glass. Och marken var gjord av stracciatella.

År 2014 väntade jag baby O.

Då dokumenterade jag alla saker som fastnade på min mage men egentligen borde ha landat på golvet.

Ja….

Jag är förresten en mästare på att hitta fyrklöver. Mitt bästa partytrick. Sedan 1999 har jag hittat minst en varje sommar. Ibland har jag liksom en hel bukett av fyrklövrar. I’m such a lucky girl. Blessed!

Nu har det blivit typ en tvångstanke. Om jag inte hittar en kommer jag få otur ett helt år. Borde gå i terapi. : – ) :- )

Här var jag gravid på övertid och hade S hemma från förskolan. Oooooch vilken bra idé att gå ut och leka i djupsnö. Där barnet sedan parkerade i ett snöhav och vägrade gå därifrån. Så jag fick bära henne. Sedan kom hon på att hon hade glömt en briohund i snöhavet. Så jag fick gå tillbaka IGEN. Och fick 100 liter snö i skon men var alldeles för gravid för att ha en chans att gräva ut det. Bra dag! Minns den mycket väl!

Årets första snö och kängor still going strong.

Min favoritplats i hela världen: mormor och morfars sommarstuga.
Min bästa gräsmatta: KLÖVER OFC.

Och här: bredvid August.

Här hade vi köpt ett radhus och målade barnens rum.

Och här från en dag som fortfarande är en av de finaste i mitt liv. När jag och S tog en dag i blåbärsskogen och hon som nu ska fylla sju hade precis lärt gå.

15