2017-10-29

Vin i Malmö och att vara tillbaka efter klockan fyra på dagen

Vin i Malmö

Kanske är det årstiden. Kanske är det jag. Men den senaste tiden har jag verkligen saknat något. Kommit fram till att det är mina kompisar och ett liv längre än till kl 16. När mina sömnproblem var som värst fick jag till sist avboka allt efter kl fyra typ – för att kroppen skulle hinna ner i varv i rimlig tid. Så jag har längtat efter den här halvan av dygnet.

Vin i Malmö

I onsdags mötte jag upp min kompis Cornelia på Belle Epoque. Inte varit där på flera år. När Anton precis börjat arkitektskolan var vi där stup i kvarten men sen glömde jag liksom bort det. Men trevlig häng fortfarande. Lite mindre uppstyrd restaurang och lite mer lounge känsla. Hög bord och smårätter. Najs och ganska lagom en vanlig onsdag.

Vin i Malmö

Menyn kändes inspirerad av Baskien, vilket var passande eftersom jag varit där med Cornelia mer än någon annan. Vi var ju där i somras! Hur som helst. Kompisar. Känner mig totalt levande när vi sitter och dricker vin medan vi vänder och vrider på livet. Det är ju inte alltid helt lätt. Men väldigt fint att dela det med någon.

Vin i Malmö

I torsdags gick jag och Anton ut och åt! Algots var hos sin farmor och farfar så vi passade på. Gick till Rebell på Friisgatan. Rebell går vi mest till för att det är nära. Tyvärr har maten varit varierande – även om det på sista tiden varit najs.

Vin i Malmö

Speciellt i torsdags! Allt var gott. Inte minst ostronen som dom plockat själv – precis som jag och Anton gjorde för nästan prick ett år sen. Det är ett väldigt fint minne, så kändes lite extra skojsigt.

Vin i Malmö

Rebell har också små-rätters-koncept. Blir ibland lite trött på det eftersom jag tycker det är svårt att beställa in mat. Blir lätt lite för lite eller ja, för mycket. Typiskt. Kan dock verkligen rekommendera Rebells “snusklubba” till efterrätt. Så sjukt god.

Vin i Malmö

Åt kantarelltoast medan Anton åt friterade skagenbollar. Skulle tagit Antons rätt, även om i min var helt ok. Sen gick vi hem. Anton kollade på fotboll och jag gick och la mig. Perfekt.

Vin i Malmö

Fredag jobbade jag hemifrån hela dagen så såg verkligen framemot eftermiddagen när jag skulle möta upp Sandra för en halv spontan AW. Bra intiativ hur som.

Vin i Malmö Vin i Malmö

Vi gick till MJs och det var sjukt fint och stämningsfullt. Väldigt välgenomfört alltihop. Många har ju stora ambitioner men orkar liksom inte hela vägen fram. Antingen tar energin eller budget slut liksom. Men inte denna gång. Sprang och runt hörnet och testade deras “hemliga” bar. Otroligt stämningsfullt och.. coolt. Man känner sig cool där. Eller så är det bara årstiden. Eller jag. Jag vet inte. Men tycker det är kul att vara tillbaka i nattlivet. Eller ja. Nattlivet, hehe. Jag var hemma kl 21 och sov innan halv elva. Men ändå. Tillbaka litegrann i alla fall.
Heja!

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.