2018-02-27

Några tips längs vägen: ett (två) fototips, en dokumentär och vikten av att känna

 

Grey Malin photo Grey Malin photo

Foto: Grey Malin

Mmm… fotokonst! Jag älskar det! Jag är inte speciellt bevandrad i konstens värld (till min mors stora besvikelse, hehe) men fotokonst, I love. Skulle kunna fylla hela lägenheten om det inte vore för att foto (äntligen!) faktiskt räknas som just konst. Grey Malin är mest känd för sina strandbilder men nu har han utökat sin samling.  Hade SÅ gärna haft en av dessa hemma hos oss (även om jag tycker strandbilderna är mer tidlösa).

Foto: Jean Hermanson Foto: Jean Hermanson

Foto: Jean Hermanson

Kan verkligen rekommendera den här dokumentären av den Malmöitiska fotografen Jean Hermanson! Jag och Anton såg den igår och jag höll på att trilla av stolen. Så himla himla fantastiska bilder och skildring av arbetarklassen (som man typ aldrig aldrig aldrig ser idag). En otroligt fin dokumentär om fotografi och konsten att både se och möta människor. Hoppas få se hans bilder i fler utställningar någon dag.

Ted Talk tips och inspiration Ted Talk tips och inspiration Ted Talk tips och inspiration Ted Talk tips och inspiration

Och ett Ted Talk jag ramlade över här (se den i sin helhet här) som jag tyckte var himla vettigt och fint. För jag slår ofta på mig själv för att jag “alltid tänker så negativt” och för jag sällan lyckas vända precis allt till något positivt. Ofta med en känsla att jag känner för mycket. Men att känna är viktigt. Och modigt. Men framför allt; högst verkligt.

“Having emotional courage is important. The way we deal with our emotions shapes everything that matters”.

0

Kommentera

åh, dokumentären måste jag se. tack för tips!!

Christin

Do it!! Så himla fin och extra för det hela utspelar sig i Malmö!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.