2018-01-24

Några från helgen och lite från nu nuet

De senaste helgerna har varit minst sagt alldagliga. Helt underbart. Jag njuter fortfarande av att Antons exjobb är slut. Att vi inte har det hängandes över oss och smittar allt annat. Och med julen på topp av allt det så är det rätt så läkande att ha helt planfria helger. Även om dom varit betonggrå vädermässigt. Vi får inte snö här i Skåne länge. Vi får betong. En jämngrå massa.

Men någon som är allt annat än jämngrå är den här blixten. Skiner upp även den mörkaste dagen. Även om humöret svänger kraftigt. Lika mycket hos mig som hos honom. Jag var inte beredd på hur dålig jag skulle vara på att tackla hans trots. Är det bara jag som känner mig som om jag slår huvudet mot en vit vägg när han får för sig att det ska vara på ett visst sätt? Hade förresten min första starka typisk-arga-mamma ögonblick på samma plats. Men som var mer kärt än dom tvättäkta ögonblicken av ren förtvivlan och frustration. Då var Algot påväg ut mot vägen och jag sa till tre (sex…ton) gånger att han var tvungen att cykla andra hållet. Slutar med att jag har cykel i ena handen och en hulkande Algot i andra. Och jag går lite för snabbt för att han ska hinna gå i sin egen takt, men han följer ändå med för att han liksom vet att han gjort fel. Tvättäkta mamma-barn-ögonblick. Svindlade på många sätt.

Vi cyklade runt hörnet – till Leve på Östra Rönneholmsvägen. Ett strålande litet bageri! Kan verkligen rekommendera kanelbullar och semlorna.

Få men väldigt mysiga platser. Pyttelite tråkigt att man bara kan beställa vanligt bryggkaffe.Men annars tipp topp.

Gick till en tyg- och tapetbutik för att leta gardintyger. Hoppas de skall vara på plats om någon månad eller så.

Som trött förälder får man välja sina strider. Och skylla sig själv om man drar in ungen i en så tråkig butik som en tygbutik.

Vidare till Algots favoritställe. Korvhuset. Typ alla småbarnsförälders bästa lunchställe, extra plus för man kan beställa chistorras.

Annars då? Jo, är megaförkyld och nog en begynnande PMS. Brukar vara så när irritationen sitter i huden och sociala medier skär i en som glas. Det var väl fan då vad alla har kul, är inbjudna till saker hit och dit och interna skämt till höger och vänster. Ja, ni hör. Lite mer helg vore nog bra.

0

Kommentera

här kommer en stor kram från en annan med pms! häromdagen satt jag och okontrollerat grät (utan att förstå varför) och igår impulsköpte jag en vårjacka (leon från monki i rätt storlek!!) på morgonen. efteråt slog det mig att det nog banne mig är pms som spökar med mitt humör :)) kul..

Christin

Som vi kvinnor krigar alltså! Megakram!!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.