2017-10-08

Morgonstund i Malmö, bröstchoklad, inspirationskväll, träning och annat som hänt i veckan

Morgonstund i Malmö

Måndag. Jag gick upp först av oss tre. Till det här. Gjorde det verkligen lite lättare. Morgonen och kvällarna är verkligen mörka nu. Men det här var fint. När Malmö vaknar till liv.

Morgonstund i Malmö Morgonstund i Malmö

Såklart att Algot sov extra längre bara för jag skulle upp tidigt. It’s a classic. Eller tvärtom för den delen. Vi hade även testat ta av ena sidan från Algots säng. Gick sådär. Rullade ur med ett duns ett par gånger innan han kröp upp till Anton. Såg så vansinnigt mysigt ut när jag skulle ut i regnet. Typiskt. Nu har vi hur som helst stängt hålet igen och tänker att det var ändå lite tidigt kanske. Vi har typ aldrig tvingat fram något hos Algot. Alltid väntat ut honom, och då har avsluten eller det nya inte känts så dramatiskt. För han har varit redo. Så tänker att det blir så även med en större säng. Det är dags när det är dags helt enkelt. Vi backar inga bandet. No stress.

Morgonstund i Malmö

Gick upp tidigt för att åka till Helsingborg och fixa det sista med företaget. Mest för jag fortfarande har min bankkontakt där. Som lätt är värd en tågtur. Jag lägger mycket tid på dom jag jobbar med eftersom jag valt dom omsorgsfullt. På mig har jag  mina favoritbyxor från Stine Goya. Värd varenda krona. Perfekta byxor att klä upp och ner. Eller som i måndags när man känner sig som en blöt gardin. Då tar jag på dom här och känner mig genast lite mer piffig.

Morgonstund i Malmö

Köpte praliner från Chocolatte. Som också finns i saluhallen i Malmö ju. Så sjukt goda praliner. Favoriten är smörkolan, men lakrits/viol var inte dum heller. Har ni förresten sett deras Rosa-Bandet praliner? Aldrig varit så sugen på bröst som nu.

Morgonstund i Malmö

Det var fullkomligt skitväder i måndags. Har minst sagt svängt en del i veckan. Här har jag hämtat Algot från föris och kände livet storma i kroppen. Kände mig…levande.

Morgonstund i Malmö Morgonstund i Malmö

Tisdag kväll. Kanske? Dagarna har en tendens att smälta samman. Vi var i alla fall ute och rastade hunden en sista gång. Jag menar Algot. Så. Mycket. Energi. Och nu är det inte lika romantiskt att gå ut efter middagen. Pratade om detta med en vän i helgen när jag började babbla om att hösten är den perfekta tiden att få barn – i mitt huvud alltså. Då skulle man slippa sommarhetsen när man ändå bara sitter inne och ammar. Tänkte jag. Tills hon började prata om något att det blir “väldigt mörka promenader på hösten när bebisen inte vill sova”. Hennes barn är nämligen snart precis ett. Sammanfattningen är alltså fortfarande – finns inga bra tidpunkter att få barn.

Morgonstund i Malmö Morgonstund i Malmö

Sen blev det sol igen. Jag sprang en liten runda på lunchen. Med betoning på liten. Jag tränar inte alls mycket längre. Jag hinner inte. Och orkar inte. Mellan allt och livet så har träningen verkligen blivit lidande. Vilket är bra och dumt. Dumt för att min ängsliga sida, den som är full med ångest mår verkligen bra av träningen. Att börja träna var det första jag gjorde för att ta mig ur depressionen efter min pappa gick bort. Men bra för att hetsen har mojnat lite. I efterhand kan jag se att mitt beteende innan Algot kanske inte var helt hälsosamt. Eller nyttigt. Eller vad man vill kalla det. Eller gömma sig bakom. Jag blir ledsen för min skull när jag kollar tillbaka på bilder där jag minns att jag tyckte jag såg tjock ut. Och att jag ville pressa ner mig själv två kilo. Hela tiden. Så dumt. I alla fall. Träning är i alla fall inte lika prioriterat i mitt liv längre. Men det är alltid skönt när jag börjar kuta mot det här trädet. För då är jag klar!

Morgonstund i Malmö

Torsdag och jag mötte upp min gulliga vän Sandra i Lund. Jag hade dubbelbokat i vanlig tur och ordning (suck, stresshjärnan). Men hon var så gullig och öppen och följde helt enkelt med mig till min andra grej. Som var en inspirationskväll med Skandia bank i en inredningsbutik. Lite otippat men en annan god vän – Claudia – hade anordnat allt. Och jag ville stötta och heja på min vän. Hon må jobba med ekonomi, men är en av få (som jag stött på) som gör det med själ och hjärta. Hennes kollega var också kul men jag blev “hon som älskar bidrag” när jag påpekade att det kanske är lite omoraliskt att uppmana pensionärer att dra till Portugal för skattelättnader. “Så du menar att man ska utbilda sig i Sverige, uppfostra sina barn i svenska skolor, använda sjukvård och förskola. Föräldraledighet och jag vet inte allt och sen dra till Portugal!?”  Hoho. Bra stämning det blev. Däremot ska jag ändra min livförsäkring. Tror jag. Ja, jag har en sån. Mest på grund av min mamma som skaffade mig en barn-någontingföräkring som sen automatiskt blev en livförsäkring när jag fyllde 24 år. Men dom pratade om någon livförsäkring som sen kan få utbetalt om man har turen att leva efter 65! Lät bra tyckte jag? Jag pensionsparar inte för fem röda ören än. Men detta är ju litegrann?

Morgonstund i Malmö

Hur som helst. Sandra och jag åt middag på Klostergatans Vin & delikatess i Lund. Så sjukt trevlig personal! Sandra som testas för diverse allergi och skulle undvika det ena och det andra var lite nervös för menyn. Men vi frågade innan vi satte oss om dom hade något gultenfritt- laktosfritt-som-inte- är-sallad. Dom var så sjukt tillmötesgående och Sandra fick väldigt god mat! Väldigt god mat i övrigt också. En väldigt härlig kväll. Tips when in Lund.

Morgonstund i Malmö

Sen blev det fredag. Hämtade Algot med hans lilla cykel under armen. Tänkte att han skulle bli skitglad för att cykla hem. Såg framför mig hur vi hade världens mysigaste stund och jag vann pris för årets mamma. Men nja.  Han var trött och ville mest cykla åt andra hållet. Det är mycket sånt nu. Så det slutade med att det blev ett megabråk mellan mig och Algot och inte alls mysigt. Jag var svettig som en gris och Algot skrek som en gris.

Morgonstund i Malmö

Men fint var det i alla fall när det inte fanns ett moln på himlen. Husen i våra kvarter är verkligen så sjukt fina. Anton är ju ordförande i vår styrelse och vill renovera våra hus likadant som dessa. Hade varit strålande fint.

Morgonstund i Malmö

Sen åkte vi till huset och handlade på vägen dit. Middag, frukost, lunch. Man handlar verkligen på ett annat sätt när man är på landet och inte kan springa ner till ICA på fem röda. Vi är skitdåliga på det, helt oförmögna att tänka två dagar fram. Algot fick välja lördagsmys och gick direkt till sin favorithylla. Inga konstigheter. Sen var vi inne hela lördagen, planterade tulpaner idag och satt i 1 timmes bilkö påväg tillbaka till stan igen.

Det var den veckan det!
Vad har ni gjort?

0

Kommentera

Viktoria

Tack för ännu ett fint inlägg. Här i Gbg-trakten har det varit blandat pissväder och fint. Veckan kändes mest som en transport till helgen och helgen har varit precis så avkopplande som den blir med en treåring. Somnat i soffan efter ett glas rött och lite för mkt smågodis. Försöker dock bli bättre på att se det fina i det som är nu. Har inte heller tränat sen innan jag blev gravid, men nu ligger ett nyinköpt träningskort och bränner i plånboken, så snart kanske… Blev lite osamanhängande men som sagt tack igen för dina inlägg och igenkänning.

Christin

Och TACK för din kommentar. Det har verkligen varit blandat här med. Även känslomässigt. Som det lätt blir med en 2,5 åring. Hehe. Men vi kan över i att se det fina i nu tillsammans. Även om jag blivit bättre på det sen Algot faktiskt. Jag drömmer om rivieran och sen kommer han och luktar bajs. Finns inget som kastar en tillbaka till verkligheten som det. Skönt att helgen var bra. Så snabbt det blev måndag igen, tycker du inte?

börja pensionsspara kvinna! =)

Christin

ska ta tag i det 2018! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.