2018-01-12

Malmöveckan, fika, lunch, ett varmt hjärta och en vagelunge

Jag gjorde helt tvärtom denna veckan. Inledde veckan med tulpaner och avslutade med inget fredagsmys överhuvudtaget. Helt tvärtom alltså men sannerligen en bra början.

I början av veckan var det dessutom strålande sol och jag hade mitt underbara fönster mellan mens och ägglossning. Kände mig nästan hög. Sen trillade ägget och jag med för den delen. Men innan dess hann jag både jobba och fika på pampiga Hollandia!

Visserligen åt jag en räkmacka (för det var frukost) men mest brukar jag gå dit för att äta stans godaste tårta. Den med passionsfruktmousse och choklad. Vi hade den till och med som bröllopstårta en gång i tiden. Jobbade i alla fall en timme och sen slurpade jag kaffe i en rasande fart med strålande Angelica aka Formfröken.

Gick vidare från den ena trevligheten till den andra. Åt lunch med Lina som inte alls fastande i min kamera men som såg lite ut såhär ur hennes.

Nu kan man ju tro att jag inte gör annat än att äta lunch och dricka kaffe. Men sanningen är att det helt enkelt är det som är roligt att fotografera. I torsdag styrde jag mitt rosa vrålåk mot kärleksgatan och åt lunch med Sanna.

Som var så trevlig och varm att vi förlängde allt till en kaffe på Café Sockerbit också <3

Cyklade hem väldigt glad för mitt lilla malmöliv som äntligen börjar bli, well – mitt liv. Att få hitta sitt folk och sin plats är så himla fint. Jag har bott i Malmö i snart nio år och på grund av livet så tog det väldigt lång tid för mig att göra Malmö till mitt eget. Och inte bara den staden Anton råkade bo i. Så det är med varmt hjärta min kalender ivrigt fylls på.

Men eftersom det är sjukt kallt ute är jag också väldigt glad för min tröja!

Sen vaknade Algot upp och sa “ont i ögat” och resten var bara att kassera. Fick rodda det mest akuta med jobbet som jag inte hunnit klart med högerhanden och sen gick vi och fikade “bulle” på ABsmåland och “glasch” på  7eleven.

Pojken med trånga tårkanaler tydligen. Alla förkylningar sätter sig i ögonen på det lilla barnet och den här gången exploderade kalaset också. Men han blir ju aldrig sjuk när han är sjuk utan har prick lika mycket energi alltid. Så vi spenderade fyra timmar med att cykla runt i Malmö innan den här fredagstrasan (jag alltså) var helt urvriden. Hade glömt hur extremt lite man får gjort med ett barn i hack i häl. Ännu mindre med Algot som kräver det han kräver nuförtiden.

Men vi hann också gå inom Aplace som fått in fina saker i sitt sortiment. Som de här favvisarna från Studio Arhoj. Tröttnar aldrig.

Och om jag ska köpa någon överdrivet dyr tvål så är det väl denna och avsluta veckan så som jag började den- med tulpaner. Men oavsett så avslutas veckan ändå snäppet bättre (fastän kroppen började gå amok) eftersom jag avrundade stadscyklingen med att hämta nycklarna till min nya kontorsplats !!

0

Kommentera

Åh stackars Algot! Hoppas ögat mår bättre snart. Måste säga att jag älskar din stickade tröja i tre färger, ser fantastisk ut.

Christin

Tack fino – för Algot inte minst. Men älskar också min tröja!!!! Den är från HM! Den tjocka alltså!!

vill höra allt om kontorsplatsen sen!! så himla kul!

Christin

Ska bli så h-i-m-l-a skönt att skilja lite mer på “hemma” och “jobb”.

Så underbara färger i det här inlägget, som en injektion av liv.
Och en fråga (kanske jag som är exceptionellt trög eller helt enkelt läst din blogg för kort) – hur är alltså ditt arbete upplagt? Är du frilans? Anställd som kommunikatör? Nåt slags 50/50?

Christin

Det är inte så konstigt att det är otydligt – har inte skrivit så mycket om det (men kanske ett bra tips till inlägg! 😍). Jag är utbildad kommunikatör och jobbar mestadels frilans. Där jag driver mina egna projekt (in the making, wait for it!) men för att kunna gå runt och överleva så konsultar jag också till företag. Hjälper till med innehåll till sociala medier och hjälper till med SEO, influencer marketing osv. En kund jag fick ville hellre anställa mig på halvtid, vilket jag sa ja till. Tog udden av den värsta frilans-skräckenstressen. Så ett kortare svar hade varit ja, 50/50 är rätt. Hehe.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.