2018-03-31

Långfredagen

Hej från ett iskallt hus. Men vackert. Det ligger en del snö kvar på marken, inte så konstigt eftersom den är djupfryst. Går inte ner en spade om man så var desperat (som man så ofta är). Vi har varit här sen torsdag kväll. Inte den varma påsken vi längtade efter. Men ibland blir det bra ändå.

Vi får elda stup i kvarten i båda spisarna. Och vår vattenpump har fryst sönder så vi får hämta in vatten från brunnen. Lite bökigt med tanke på att vårt sommarhus egentligen är ganska så bekvämt av sig med både rinnande vatten, toalett och diskmaskin. Dessutom köpte vi ny diskmaskin och borrade ny brunn förra året. Ironiskt, kan man tycka. Lägg på en fet elräkning på det. Tack våren 2018, hehe.

Men när solen kommer fram glömmer man allt. Och dessutom är man ganska så mycket mer förlåtande här än hemma i stan. Går diskmaskinen sönder där blir det kaos på tre minuter. Det finns mer tålamod här ute eftersom det inte är lika mycket man ska och vill hinna med. Fast man blir rätt svettig när saker går sönder här ute eftersom det äter upp pengar. Hus i allmänhet och kanske sommarhus i synnerhet har så sjukt mycket oväntade kostnader.

Så vi hyr ju ut huset lite i sommar, tänker att det täcker dom oväntade kostnaderna. Folk frågar om vi tycker känns jobbigt att främlingar ska bo här. Vi får väl se. Men i dagsläget känns det mest roligt. Kanske låter konstigt, men jag tycker verkligen att det här huset och tomten är så unik att jag liksom tycker om tanken på att fler ska njuta av det.

Huset ligger ju väldigt privat nere i en liten dal. Så det räcker med att solen kommer fram en liten stund så kan man dricka kaffe på trappen och jobba i trädgården i bara tjocktröja fast det ligger snö på marken.

Tänkte att vi inte skulle vara i trädgården så mycket eftersom jag var så besviken på att man inte kan planera än. Men så gick jag en promenad när Algot och Anton sov och kom på att man kan rensa sly. Låter trist men det är ganska kul eftersom det blir så stor skillnad väldigt snabbt. Och perfekt att göra innan allt slår ut. Och så grillade vi korv när vi eldade upp allt vi sågat och klippt ner.

Vi var ute i tre timmar utan paus och sen kollapsade jag, typ. Har nog inte vara ute så mycket på ett halvår. Plockade in lite snödroppar. Somnade vid tio och vaknade vid åtta till Algot som sa: “lyssna fåglarna mamma”.

<3

0

Kommentera

Fifan vad fint att ha ett ställe som sommarhuset att fly undan till. Bilderna när ni öppnar dörrarna och sitter pä trappan är helt underbara. Och Algots små kommentarer du lyfter fram, de ger sån känsla. Hoppas helgen varit fin för er!

Lol att jag inte ens stavar rätt på mitt eget namn

Christin

Haha <3

Christin

Älskar din kommentar och feedback. Tack söta du! Det ÄR underbart här. En liten paus från verkligheten. KRAM!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.