2018-03-05

Kvicksand och ärlighet

Bildkälla

Jag lyssnar musik på högvolym och dricker ljummet vatten för det mår min mage bra av. Betaldar glömda fakturor och jobbar. Måndag igen. En lättare variant än de senaste par veckorna. Vet egentligen inte varför, men det kanske man inte behöver. Så länge saker rör på sig. Även om det är baklänges eller sidleds eller inte alltid dit man trodde. Mitt värsta är när jag står still. Och då menar jag inte står-still-och-reflekterar. Återhämtning är key som bekant. Utan jag menar när man sitter fast. Sjunker ner i kicksand.

 

Bildkälla

Jag går ju mer eller mindre regelbundet på akupunktur sen mina sömnproblem. Antar att jag behöver någon slags hjälp med att ta mig framåt. Ett rikt känsloliv gör det med en antar jag. Jag gick ju terapi under väldigt många år. Hade nog inte varit där jag är idag utan den vägledningen. Ändå skäms jag ibland fortfarande lite över att jag behöver så mycket hela tiden, även om jag också är stolt över mig själv att jag tar tag i mina problem. Stolhet och skam alltså, sån balansgång. I alla fall. Akupunktur. Där pratar han ofta om vikten av att leva ett ärligt liv. Pratar sällan om att leva ett “lyckligt” liv utan om ett ärligt.  Inte alltid det lättaste, ibland rent av skitläskigt faktiskt och man kan väl lägga vad man själv vill och behöver i det. Men tycker det är väldigt fint och sympatiskt sätt att se på livet.

0

Kommentera

ibland måste man bara få säga saker högt till mågon för att man ska kunna make sense av starka känslor och tusen tankar. Är också sådan. Behöver hela tiden. Behöver samtal. Behöver hjälp att komma vidare – för det finns så mycket scenarion jag kan fastna i, så många magkänslor, hjärnkänslor, hjärtkänslor som behöver redas ut. Det viktigaste är som du säger – att man gör det man måste för att komma vidare och inte fastna.

Christin

Åh vad skönt att få höra någon annans tankar om det. Känner så himla mycket igen mig i kraften att säga saker högt Tycker det kan vara så oerhört förlösande. Älskar konceptet med magkänslor, hjärnkänslor och hjärtkänslor. Har aldrig tänkt på det så konkret innan, men gick rakt in. Fint! Kram Sandra!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.