2017-10-05

Facebook, att vara (o)genuin och en vecka med Algot

Så blev det redan torsdag och jag hann inte med hälften av inläggen jag hade i åtanke. Försöker känna att det är okej. Men att starta företag tar mycket tid, där bakom kulisserna. Spenderade hela måndagen åt det. Halva tisdagen. Sånt ingen ser. Knappt en själv. Anton påminner mig om att jag inte behöver vara framme bara för jag startar företag. Att resan startar nu. Jag måste lära mig att släppa på kontrollen lite. Allt behöver inte vara perfekt. I mitt huvud måste allt vara klart innan man startar, men Anton har ju rätt. Ett företag är inte målet. Företaget är ju till för att nå detta något diffusa mål. Men brottas med en del prestationsångest. Att vara tillräckligt. Igår skrev jag texten till mitt samarbete som lanseras nästa vecka. En historia jag haft i huvudet länge men som inte hittat sin plats. Förrän nu. Så är det ofta med textarbete för mig. Kan finnas i huvudet i flera år. Sitter långt inne och kommer aldrig ner på papper. Men när det är rätt så skriver den sig plötsligt själv. Hoppas ni ska tycka om det. Jag SKA berätta mer om allt. Bara några saker som ska vara klara 100% först. På tal om att släppa kontrollen. Jag har alltid haft svårt att lyfta på locket innan allt är klart. Helt tvärtom vad som är meningen man ska göra när man säljer sig själv. Men såhär har jag jobbat hela mitt liv. Det ändrar man inte på en handvändning.

Anledningen till att jag tvekat så länge med att göra Midis till ett företag är för att jag varit så otroligt rädd att tappa skaparglädjen. Genuiniteten. Som är lätt hänt när personliga bloggar helt plötsligt blir varumärken.Skrev om det här en gång.  Det här är ju min ventil. Och ni har blivit en del av min trygghet. Utan ert stöd, pepp och input hade jag inte vågat hälften. Så var så otroligt rädd ni skulle tappa förtroende för mig, tycka att jag är falsk eller något i den stilen för att jag helt plötsligt har ett AB bakom namnet. Att man ska vara en bedragerska eller osann är ju för det mesta härskartekniker. Men fastnar lätt i bakhuvudet om man en gång blivit anklagad. I alla fall. Jag spelade in en video idag. En vlogg antar jag. Helt nytt för mig. Läskigt såklart. Men tänker att det kanske är kul? Som sagt. En fot framför den andra. Fortsätta framåt är det bästa man kan göra när man får käppar i hjulet.

Jag har i alla fall skaffat Facebook nu. En sida åt Midis. Min lillebror har tjatat på mig i en evighet. Men jag har bromast på grund av allt ovanstående. Men när ett företag skrev att dom letat efter mig där men inte hittat mig tänkte jag att, okej det är dags. Har inte riktigt bestämt vad jag ska göra där än. Men blir glad om ni följer med där också. Gilla kan man göra här. Om man vill. Och med allt det här sagt har jag bara en halv arbetsdag kvar. Innan jag ska vara med Algot en vecka. Han ska ju operera öronen på tisdag. Få rör i öronen, så ingen allvarligt, men ändå. Lite oroligt. Och när jag hittade broschyren till operationen och insåg att jag inte ens ögat igenom den än och mest kände mig stressad att det hela skulle ta tid fick jag mentalt ge mig själv en lavett. Så lätt att bara springa på och tro att jobb och prestation är viktigast. Men min unge är allt. Så vi tar veckan ledigt. Ska kramas, äta kanelbullar, köpa leksaker och titta mycket på TV.

Vi hörs ju säkert ändå. Här och där. Det här stället har ju nästan blivit en del av min dagliga rutin. Som att borsta tänderna.
AB or no AB.

 

Puss

 

0

Kommentera

Åh, känner igen det där med att inte hinna allt en planerat, framförallt när det gäller bloggen… Ligger redan ett inlägg back i min planering, men får ge efter för att jag knappt påbörjat min hemtenta än, fast den ska in imorgon. Har bara sån ångest över att jag inte ska få till texten, att det inte har gått att börja. Usch alltså. Tror du kommer klara detta med företag strålande!! Pepp och kramar! <3

Christin

Tack Beatrice!! Ja men shit maj gad vad det är mycket man ska producera. Inte klokt. Så det är okej att man inte hinner. Det måste få vara det. Hoppas din tenta gick bra till slut??!! Kram!!!

Åh Christin! Känner igen mig så mycket i hela uppstartstankarna, speciellt det där om att “allt ska vara färdigt före”. Men det löser sig under tiden, lovar det. Jag ska göra min momsredovisning för tredje gången och har återigen glömt av hur man räknar, men det finns alltid människor runt om som kan hjälpa till. Och startups är en positiv grej, du har grunden du behöver – något att fakturera med, och sen kan du bygga på. Men det kommer gå som en berg-och-dalbana där du ena sekunden känner dig säker och andra osäker, och det är jobbigt för oss som vill kontrollera allt men du kommer greja det.

<33333

Christin

Oh behöver verkligen höra detta!! Så tack min fina vän!!! Nyårslöfte 2018 får bli ett företagsmöte mellan oss två (alltså fika vi tar på företaget, hehe 🤓🤔😎🤗). Tack för du delar med dig. Alla erfarenheter är värdefulla!! Kram!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.