2017-11-24

Att vara less, några bra råd och framtidshallå

Jag dippade lite. Fick nya blåsor på tungan, blev blytungstrött och…less. Så jag la mig på soffan tillsammans med Algot. Han är också trött och hängig och idag var första gången någonsin som han sa “nej förskola” när vi gick in genom grinden. Höll på att vända men tänkte att han skulle få kul med kompisarna. Vilket han nog har eftersom dom inte ringt än. Jag letade också som en idiot efter mina cykelnycklar imorse. Med gråten i halsen fick jag uppgivet ta vagnen till Algot stora besvikelse. Kommer ut och hittar nyckeln i cykeln. Olåst. Ett solklart tecken på att en viss julledighet är nödvändigt efterlängtat. Hur som. Piggade upp mig med blommor. Årets första amaryllis. Fint hur som men har alltid älskat dom lite extra som snittblomma.

Lämnade Algot och gick hem. Till en helt oplanerad dag. Vilket är så otroligt skönt för kreativiteten kvävs av stress. Så fort jag har ledig stund över bubblar den upp. Så jag gjorde en ny backdrop. Jobbar mycket med backdrops i min styling och bilder. Det är ett roligt, billigt och effektivt sätt att utforska sitt bildspråk och hur man använder färg. Oftast är det bara att börja använda. Färg är underbart på det sättet. En gång kommenterade en dåvarande vän en av mina bilder och sa att hon tyckte det var “slarvigt” att man kunde se på bilden att jag målat backgropen. Blev ju ganska ledsen i stunden men har tänkt på det sen dess. Vill uppmana alla kreatörer och vilda själar att släppa perfektionismen. Den skadar oftast mer än vad den hjälper. Inte minst när man är helt ny, precis som jag är. När man fortfarande testar sina vingar. Kör på och lär dig med vägen, säger jag. Personligen har jag kommit skitlångt av mina målade och slarviga backdrops. En gång beskrevs dom i text som “tavlorna har Christin målat“. Se där, lite kartong och gammal färg senare så är man en konstnär. Hehe.

Plockat fram mina gamla kläder jag inte längre kan ha, som dessa!. Från förr som jag inte passar längre eller som helt enkelt inte känns som jag. Eller dom kläder jag köpte när jag var less på att vara gravid och tänkte på tiden efter. Men den blev inte alls som jag trodde och inte kläderna heller. Efter en massa “jaaaa” på Instagram har jag bestämt mig för att starta en Instagram-blooppis. Kanske nästa vecka, men antagligen veckan efter.

Annars ska jag bara hänga med Algot hela helgen. Nästa vecka har Anton deadline och familjen kan andas igen. Förhoppningsvis. Och jag kan ta tag i det där färgglada och jävla anammar projektet jag har i huvudet. Kan blir så jäkla bra. 2018 alltså – håll i hatten!

0

Kommentera

de där dagarna alltså, som bara skaver lite och är luddiga i huvudet. hoppas ni har en fin helg nu i alla fall, det förtjänar ni alla tre <3

ps! tycker den nya backdropen är sjukt fin. så tummen upp för att måla och fixa själv!

Christin

Ellen!! tack för ditt pepp, det betyder mycket och hjälper!! TACK!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.