2018-02-02

Äta och fika i Malmö en seg och vanlig vecka

Äta och fika i Malmö

Så avrundas ännu en vecka. Inte mig emot denna gång för det har varit en väldigt seg vecka, inget allvarlig men veckan repade sig liksom aldrig. Ibland säger man “imorgon är det säkert bättre” så många gånger att det helt plötsligt hunnit gå en vecka. Det får väl vara okej. Jag har en härlig helg med vänner, middag och hotell inplanerat som jag ser väldigt mycket framemot.

Äta och fika i Malmö

Men med det sagt så har det inte varit en urusel vecka. Kanske för att jag lyssnar lite mer inåt och saktar ner när jag känner att kroppen inte orkar med pga vad det nu kan va. Alla veckor måste inte vara spektakulära. Mysiga veckor är också helt ok. Så jag har ätit och fikat en del. Extra mysigt var när Matilda bjöd mig på frukost på Noir (det är verkligen stans bästa fik!) Vi pratade om frilanslivet, kreativitet och livet i allmänhet. Väldigt skönt att få ha en så gullig person i sitt vardagsliv som annars lätt kan bli lite ensamt när man frilansar. Dessutom är vi båda glada, naiva och nykläckta trädgårdentusiaster. Ingen aning vad vi håller på med, men lika glada för det!

Äta och fika i Malmö

Och så åt jag lunch med mig själv på Kärleksgatan 3. Ett väldigt fint komplement till Malmö alltså – dom har alltid väldigt god lunch! Byter meny titt som tätt, tillför och tar bort men man hittar alltid något gott. Åt sjukt god tofu- nudelsallad denna gång. Fint, charmigt och gott. Bra kombo.

Äta och fika i Malmö Äta och fika i Malmö

Och så har jag ätit middag på Rebell! Rebell är enkelt och inte så märkvärdigt, vilket är väldigt skönt ibland. Oftast god mat (det varierar pyttelite ibland), trevlig miljö, oftast lugnt och så ligger det nära oss. Vår version av en kvartersrestaurang antar jag. Åt med Olivia som jag gjorde företagseventet med i våras. Det var månader sen vi sågs sist, hösten har varit intensiv för oss båda. Vi satt i tre timmar och pratade non-stop om livets stormar.

Äta och fika i Malmö Äta och fika i Malmö

Och så avrundade jag veckan med att äta lunch med Julia – som jag inte heller sett sen innan jul. Hon är full fart med att skriva sin första kokbok. Så mycket kompetenta människor man omger sig med alltså. Vi åt på SMAK som är konsthallens resturang. Också en bra go-to restaurang om man har i närheten av Triangeln i Malmö. Inte lika bra som förr, men bra nog. Extra najs när man är föräldraledig och har en vagn i släptåg.

Äta och fika i Malmö Äta och fika i Malmö

Avrundade med en kaffe på LEVE och en fredagsmunk. Tips till alla fredagar framöver!

0

Kommentera

älskar alla malmö-tips! jag har än inte riktigt fått tummen ur att testa mig fram på fikfronten än, ser så mycket fram emot att göra det.

Christin

Tur att 2018 bara börjat!!! Kram!

Kikat in på kärleksgatan några gånger men aldrig tagit mig längre än så, det ser himla fint ut! Värt ett besök kanske!

Christin

Ja men kärleksgatan är verkligen värt ett besök, känns som det snabbt blivit en självklart del av malmö.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.