Hej, nu är vardagen igång igen. Konstigt, fint och vant på samma sätt. Har inte riktigt förstått det än så jag tänkte prata om något helt annat, nämligen barnkläder. Närmare bestämt dem från Blaou!

Hyfsat nystartat märke där grundarna tidigare jobbade med inköp på Monki men istället ville göra något för barn

Allt är färg och mönster och mina barn (och jag) älskar det. Brita lirkar fram ur djupaste klädhögar och klär på sig själv, om det så blir ut och in

Fläckvänligt är det också = lekvänligt. Två t-shirtar i det här mönstret har tex fått märken som inte går bort men som inte syns i virrvarret.

Jag älskar särskilt tjocktröjorna. Knubbiga och luftiga i modellen och kommer hela tiden i nya färger och tryck

Och!! Imorn släpps deras senaste kollektion som är megafin!

8
  • Just wanna view more of
  • Style

Nu är vi hemma i huset igen. Vilken himla sommar! Vi hade inte så mycket planer inför och pratade om att det skulle bli en Malmösommar. Istället har vi varit överallt. En sommar i kontrast till den förra. Då hade vi en nyfödd bäbis och i samma veva hade vi just insett att Mattias var utbränd. Så det var skakigt på flera sätt. Vi ställde in alla planer och träffade i stort sett ingen på hela sommaren. Tog en sak i taget och ägnade all energi åt det mest nödvändiga. Och att effektivisera inför hösten, eftersom jag skulle fortsätta spela in. Allt ifrån att skala ner garderoberna, för att inte ha så mycket tvätt igång, till att gå runt på få och enkla maträtter. Det tog två veckor av konstanta påminnelser innan vi slutade prata om ”sen när vi har flyttat den där busken i trädgården”, ”tycker inte du den här väggen borde vara mörkare?”, ”tänk om vi skulle ha en dörr här”, ”jag tycker att köksskåpen ska gå hela vägen upp till taket” . Det är farligt det där. Och svårt att hålla sig ifrån. Det är också intressant var man hamnar när man tar bort alla krav. På något sätt minns jag ändå förra sommaren som ganska fin. Med en nöjdhet och ett lugn som inte finns på samma sätt när att-göra-listan är en kilometer lång.

Men tillbaka till i år! Det märks att barnen blivit större under de här månaderna nu när vi är tillbaka i huset igen. Rutiner har ändrats och det finns nya saker att ta hänsyn till. Som att Bodil numera kan ta sig upp på soffbordet till exempel. Det är fint. Att det inte är statiskt. Jag gillar att det ändras. Och att man får hänga med.

Andra relevanta och orelevanta saker:
☼ Vi älskar nu mera att tälta!
☼ Barnen sov till 8 på morgnarna!!!
Stolarna fick mvg ↑
☼ Och det var 27 grader i vattnet vid Böda. 27!
☼ Brita har simpuffbränna
☼ Och det första hon ville göra när vi kom hem var att åka skateboard
☼ Gillar henne
☼ Bodil nyps svinhårt och plockar fram allt vi äger
☼ Gillar henne med
☼ Jag har ställt upp vårt nya matbord, utan att skura golvet innan
☼ Brita och Bodil har flyttat till eget rum!
☼ Jag har offrat min hövding på att hoppa av cykeln och plocka upp ett kvitto
☼ Som Brita kastade ut ur lådcykeln
☼ Kvittot var på totalt 49:-
☼ Det kändes som att få ett slag i huvudet när den fällde ut
☼ Känner mig ändå trygg att den fungerade?
☼ Vi har bestämt vilken ytterdörr vi ska byta till. Nu ska vi bara välja kulör
☼ Det kanske tar ett halvår
☼ Ingen som vet
☼ Jag har börjat gilla jordnötssmör
☼ Det tog 30 år
☼ Mitt favoritnagellack får en äcklig färg av solen
☼ Om 6 dagar börjar jag jobba
☼ Nu ska jag hänga tvätt
☼ Den är färgglad så det är ok

25

Innan vi åkte hemifrån gjorde jag i ordning två stolar till Brita och Bodil som vi ska ha när vi ska tälta (!!) i veckan. Jag är sjukt taggad. Vi får se hur det går. Stolarna är i vilket fall det enklaste någonsin och utgår från IKEAS Antilop

Så kan vi sitta på samma nivå. Funkar lika bra med eller utan bricka. Hoppas att det blir succé

Spelade in en film när jag gjorde en av dem. Filmen är 6 gånger sin hastighet och 17 sekunder lång = det tar 102 sekunder att fixa detta!! Allt man behöver är en barnstol och träskaft från biltema som är 24 mm i diameter, 29.90 kr/st (Art. 14-1602). Jag gjorde benen 40 cm höga vilket gjorde att jag behövde lite mer än ett skaft per stol. Men ändå smidigt/billigt/gulligt/praktiskt!!!

22
  • Just wanna view more of
  • DIY

Åt höger, 20:42, Glumslöv

Åt vänster, 21:26, Laholm

Åt höger, 21:38, Halmstad

Åt höger 21:54, Falkenberg

Åt höger 21:40, Varberg

Åt höger 21:14, Derome

Från åkrar till berg. Vi semestrar vidare i denna evighetssommar. Nu är vi hos mina föräldrar. Och nästan alla i familjen är här. Vi är ju 24 stycken om alla ses samtidigt, så det blir intensivt. Brita är uppslukad av sina kusiner och syns knappt mellan måltiderna. Vi andra njuter av skugga och glass och utsikt över hästhagen. För i förrförrförrförrgår föddes det ett litet fläckigt föl ♡♡♡

16

Vi är hemma i Malmö igen! Så skönt. Men också så skönt det är att vara iväg! Det blir vila på ett helt annat sätt. Att leva i en väska. Enkelt att tänka. Tydlig överblick. Och så fint att få plats med massa vänner och familjemedlemmar på bara några dagar. Vi var tvungna att göra en lista när vi kom hem och konstaterade att vi hann träffa 20 vuxna och 13 barn från 7 olika sammanhang av våra liv <3 Så effektivt?

Vi städade och packade i 3 dagar innan vi åkte för att komma hem till ett fräscht hem. Det höll ungefär en dag. Sen var det som vanligt. Men det var det värt, första dagen hemma var ljuvlig. Istället kraschade vi i tröttdipp och kass kommunikation dag två. Verkar vara svårt att undvika. Men nu är vi tillbaka och har nya syskonbarn på besök, inspirerade av den förra <3 Så vi cyklar runt, badar så mycket vi orkar och är uppe alldeles försent.

PS. HON HAR SLUTAT MED BLÖJA. KOLLA! TROSOR!!!!

26

Hanna och Josefin har åkt hem och Mattias föräldrar och bror + flickvän har anlänt. Och idag åker jag och Mattias vidare mot Jönköping på spontansemster. Vi vet var vi sover i natt men sen får vi se vilka som är hemma och vilka som hinner ses. Gillar när det är spontant. Och gillar inte att gå efter schema när det äntligen är möjligt att vara utan. Vi har haft det så oförskämt bra här och stängt av oss från omvärlden såpass att jag glömmer telefonen hemma när vi lämnar huset. Vilket är skönt men också lite synd för jag gillar att bläddra tillbaka bland mina 15sekunders klipp av hur livet har sett ut det senaste. Det är bara glimtar och ofta det fina som kommer med. När det gäller mitt eget har jag ingenting emot det. Det är det jag vill minnas.

Igår gick vi ut en stund i kvällsljuset och jag passade på att prova Oscars kamera. En Fujifilm X-T2 som alltså inte har några speglar. Det är tydligen det nya. Han älskar den och använder den väl. Jag kände mig inte helt bekväm men antar att det är en vanesak

På tal om de små filmerna jag samlar på, där 20% hamnar på min privata instagram och 2% på min offentliga, så gör dem att jag inte fotar lika mycket. Det gör så mycket att få med ett skratt eller en rörelse i ett minne. Eller en mening som Brita säger 10 gånger om dagen just nu men inte alls om en vecka. Det går ju så fort. På riktigt. Men filmerna blir en film medan bilder kan bli massa olika. En inbjudan, en bok, en utklippt figur, ett inlägg eller en tavla.

Ska jag dra en onödigt lång parallell skulle jag kunna säga att jag har blivit påverkad av mitt jobb. Att rörligt blir något mer, något annat. Det tror jag nog egentligen inte, även om jag är sjukt inspirerad av branschen i allmänhet. Får så mycket idéer att jag blir handlingsförlamad. Jag har hört att nyckeln till framgång ska vara att kunna fokusera och lägga tiden på rätt saker. Tycker det är svårt, vet inte ens om jag vill. Jag gillar så mycket olika.

Det gjorde ändå något att hålla i en annan kamera. Saknade liksom min egna. Kanske får låtsas att den är ny så jag får gräva ner mig i alla funktioner och inställningar igen, tills jag hittar hur jag vill ha det. På nytt. Ibland gör man* lite för mycket på vana. Kram!

*jag

16

Just nu befinner vi oss i den här idyllen med anledning av att Mattias, Hanna och Josefin ska simma Vansbrosimmet imorn! 3 km i kallt vatten! Jag, Brita och Bodil ska heja på

Värmland är magiskt. Älskar skogen. Älskar ljuset. Älskar lugnet. Idag har vi badat i sjön och promenerat genom tallskogarna. Inte så mycket mer. Druckit lite kaffe. Och tur är väl det för nu gav internet upp, sov gott!

14

⊙ Vi har det bra!
○ Förrutom Bodil som har herpes och inte har kunnat äta på 4 dagar ):
⊙ Annars har min systerdotter bott hos oss i veckan
○ Och hållit oss sysselsatta!
○ Samtliga var helt slut när vi vinkade av på tåget pga späckat schema
○ Att ens ha en systerdotter som är 14!
○ Och som bäddar sängen gulligt efter sig när hon åker hem <3
⊙ Våran ytterdörr håller på att ge upp så jag googlar alternativ
⊙ Den blev sne i dräneringen och man måste vara vuxen för att ta sig ut
○ Vilket i och för sig är bra
○ Men egentligen gillar jag den
⊙ Och på insidan måste nyckeln sitta i för att man ska kunna låsa
○ Vilket jag verkligen gillar
● pga blir glad varje gång jag ser vår nyckelknippa ↑
● Hade nämligen inget att sätta i den och hittade en ring
⊙ (som jag köpte för att hänga upp en stol i trädgården 2016 som bara fanns i 2-pack)
○ = Älskar när det går jämnt ut
○ Och älskar denna lilla ring
⊙ Trodde f.ö att det hette nyckelknipa ända tills jag träffade Mattias

● Älskar även min lådcykel!!
⊙ Cyklar överallt just nu
○ Förrutom till barnmottagningen med Bodil, då blev det bil
○ Vilket kändes ovant = bra ju
○ Den förtjänar ett eget inlägg

⊙ Sen har jag upptäckt att glaskupan som vi hade i vardagsrummet innan går att använda till annat
○ Som topp på denna fot tex ↑
○ Tavlan ovanför är 1x1m for scale
○ Måste bara komma på ett bra sätt att fästa den
○ Dels för alla vanliga anledningar
○ Men också för att Brita och Bodil är utöver det vanliga?
○ Når överallt och klättrar på allt
○ Britas nya grej är att hoppa från soffbordet ner i soffan och klappa till lampgloben på vägen
○ Blir hälften knäckt och hälften imponerad

● Och på tal om lampor så har jag en ny ↑
⊙ Från Søstrarna Grenes senaste kollektion
○ Gillar den
○ Och allt annat som är böjt, runt eller 70-tal
○ För tillfället
● Som vårt matbord!
○ Fast det fortfarande ligger i källaren
⊙ För jag lovade mig själv att jag skulle skura golvet innan jag fick montera ihop det
○ Så det glider långsamt neråt på att-göra-listan

⊙ Före hamnar tillexempel att städa pysselskåpet!!!
○ Är supertaggad på att fixa så vi kan plocka ut en låda i taget och klippa/måla/skapa/greja/klistra
⊙ Nu rasar allt över den som öppnar
○ Men jag väntar på regnet för att få greja inne
⊙ Är bara ute nu som alla andra
⊙ Idag gjorde vi iordning en sittplats på den skuggigaste platsen i trädgården
○ Det säger väl något om vädret
○ Låt det aldrig ta slut

○ Och låt mina barn aldrig få större fötter
Puss

○ tankar
● ting
⊙ info

26

Rubriken är ovanligt exakt. Det var allt som kom ut ur huvudet. Vi är hemma en sväng i huset igen eftersom jag spelade in sommarlov i går morse. (vi byggde glasskiosk, finns att se här). Det var väldigt kul och alla var sjukt tappra eftersom det tog en evighet pga teknikstrul. Bäst var publiken. + himla mysigt att skriva autografer och ta selfies med söta barn. Det är som att träffa mig själv som liten. Dessutom gick det så himla snabbt att cykla till Beijers park från oss så vi kommer säkert hänga där en del. Brita är ju såld på sommarskuggan och fastnar i skuggslem tusen gånger om dagen. Ni som vet vet. Annars tar jag och barnen det lugnt idag. Har lurat iväg Mattias att hämta ett bord som jag hittade på blocket, lite för långt bort. Kallade det för egentid. Och nu sover barnen som små stockar eftersom Bodil väckte oss i ottan imorse när hon kilat fast knät mellan spjälorna.

Men åter till Abbekås ↑ Kolla in detta lilla semesterfejset. Brita och Bodil blev som tokiga när vi kom fram första kvällen och rulla runt i sängarna som om de kände av att det var exakt nu som sommaren började. Och jag blev lite tagen av att dem upplever sin barndom. Att det vi gör tillsammans nu är det de kommer tänka tillbaka på sen. Det är ju självklart, men det blev så tydligt när de hoppade runt där och startade sina egna traditioner

Huset ligger så fint med utsikt över havet och rakt ner finns en stenstrand där man kan samla fina stenar, som är ett gemensamt intresse för 3/4 av familjen

Och åker man några minuter bort kan man hänga på sand. Britas tröja är förresten från Blaou. Jag fick ett stort paket från dem när de var nystartade och det är på riktigt det enda mina barn går i. Brita sa tillexempel att hon älskade sin Blaouklänning innan hon sa att hon älskade mig, så det är true love. Men mer om det i ett annat inlägg

Kvällarna ägnade vi åt promenader

Och smygtittande av hus. Det är ju så mysigt att se hur folk har det. Det byggs ganska mycket och fult i Abbekås vilket såklart är tråkigt. Men det finns också fina exempel, som det här. Blir så tydligt när det är någon som har tänkt. Tyvärr dog kameran precis här så jag fick ingen bild framifrån, men det är alltså ett litet eternithus som byggts till av ett stort växthus. Och istället för att byta ut fasaden på det ursprungliga huset har de fäst en gles fasad av ribbor utanpå, vilket ger ett helt annat intryck. Smart och billigt. Och fint!

Nu ska jag koka pasta
kram&hej

28

Vi fick semester och åkte vi raka vägen till Mattias familjs sommarstuga. Och det var skönt skönt skönt och exakt vad vi behövde. Vi går långsamma promenader, spelar spel och handlar bara lite mat i taget

Och Brita snackar så mycket nu, vilket är magiskt. Hon berättar små historier om olika djur som heter Lea och har precis kommit på att hon kan säga ’vet du?’ med världens gulligaste tonfall <3

Bodil säger bara ’mamma!’ om någon rapar och ’akta dig’ om hon får en puss

Bilderna är gjorda med finger + telefon + a design kit = bra semestersyssla aka ny hobby

21

Hej och fy 17 vilken vecka. Jag (och Mattias) var ganska slitna redan innan veckan började, så vi kände att den behövde gå smidigt. Men så blev det inte. Bodil började med att inte sova på natten till måndagen och det visade sig bero på magsjuka (våran sjunde för i år?!?). Sen vaknade Brita med feber på tisdagen och jag kände mig allmänt kass, men hade inget val pga inspelning. Onsdagen började klockan 04 med att Mattias var tvungen att springa och spy och sen var han helt utslagen så jag fick ringa dit hans bror och Fredrika för att hänga med barnen (evigt tacksam!! + tacksam för den som införde röd dag så att de var lediga) På torsdagen var Mattias spyfri men helt slut och underhöll barnen så gott det gick och på fredagen var vi friska fram tills kvällen då Bodil fick feber. Så tack och hej vecka 23, jag gillar alla andra bättre än dig

Men! Julias rum blev fint ↑ och jag ser verkligen fram emot att se programmet för det kändes som vi hade så många fina/mysiga/roliga scener. Vi har burit tunga möbler, kört över bestick med bil och gjort upp eld. Och Julia var en klippa. Så rolig och smart <3 + Att det var det sista rummet innan sommaren så snart är jag ledig!

Sen fick jag brev av polisen att någon lämnat in min plånbok med både körkort och telefon i vilket var himla oväntat. Tack tack. Och på måndag ska vi ha sticklingbytardag på SVT som Fixa Rummet ordnar. Hoppas så jag får med mig någon oväntad variant hem. Så veckan avslutas ändå i hopp om mänskligheten och i tro på framtiden. Sov gott

34

Kvällsljus och en ny glob. Vi köpte en likadan till ett rum som vi spelade in för några veckor sedan. Och det fanns två. Så jag cyklade tillbaka i veckan och tog med mig den andra hem. Den är enorm! När jag betalat kom jag på att jag inte hade något att lägga den på i lådcykeln och det fanns ingen papp, så jag fick lov att ta ett plagg från klädbordet istället. Jag letade efter det fulaste och mest oanvändbara jag kunde hitta för att jag enkelt skulle kunna slänga det direkt när jag kom hem. Alltså i soptunnan utanför, innan jag gick in. Är nämligen inne i en period av total trötthet av saker och prylar som inte behövs eller används och har ägnat senaste året åt att rensa upp vårt berg i källaren (ej klart). Men (!) är samlare i blodet så behövde tydlig plan

Och hon har samma blod. För jag hann inte parkera cykeln innan Brita klättrat upp i lådan och virat in sig i sjalen. Hon hade precis sprungit i vattenspridaren och gjorde om den till handduk. Så det fulaste jag kunde tänka mig blev en hamam och hon älskar den så att jag gillar den <3

Ps. Tvättade det lila kuddfodralet (i förra inlägget) i 60 garder innan jag fortsatte med färgningen så nu är det mörkt och flammigt istället? Inte nöjd än

Ps2. Extra hej till er som hittat hit från Sandra Beijer <3 Välkomna

30