2018-07-24

Recept: Kladdkaka med apelsin

Recept: Kladdkaka med apelsin | Frk. Kräsen

9-0. Efter VM vet vi att resultat är viktigt den här sommaren. Och 9-0 är en ganska överlägsen seger. Både på och utanför fotbollsplanen. Det var inget lag som kammade hem segern med 9-0 i någon av fotbollsmatcherna i VM, men när jag presenterade gänget på mitt kontor för två hembakade chokladkakor var det precis så resultatet blev.

Först ut var en klassisk svensk kladdkaka.
Den skulle tävla mot min nya chokladkaka – en kladdkaka med apelsin.

Jag har både vunnit nya korridorköks hjärtan och imponerat på diverse arbetsplatser med min kladdkaka. Så även om apelsin-versionen smakar väldigt gott var jag rätt säker på att den klassiska kladdkakan ändå skulle kamma hem segern.

Tji fick jag! När alla hade smakat en bit av varje kaka var det nämligen inte någon tvekan om vilken version som vann. Alla nio som var på kontoret den dagen röstade nämligen på kladdkakan med apelsin. Och kvar stod jag och var överraskad.

Jag litar så klart på kontorkompisarnas goda smak. Men jag föreslår ändå att du bakar båda två och själv avgör vilken du gillar bäst. Och om du testar vill jag väldigt gärna höra vad du kommer fram till.

3 tips till kladdkaka med apelsin
✔ Vill du ha ännu mer apelsinsmak kan du tillsätta mer apelsinskal. Men det är en bra idé att inte tillsätta mer juice, för då blir konsistensen annorlunda.
✔ Hela poängen med en kladdkaka är såklart att den ska vara kladdig. Så var inte deppig om kakan är relativt platt när den kommer ut ur ugnen. Det är ju det som gör den så god.
✔ Kakan smakar gott med färska bär, lite vaniljglass eller en klick grekisk yoghurt.

Recept: Kladdkaka med apelsin | Frk. KräsenRecept: Kladdkaka | Frk. KräsenRecept: Kladdkaka | Frk. KräsenRecept: Kladdkaka | Frk. KräsenRecept: Kladdkaka | Frk. KräsenRecept: Kladdkaka med apelsin | Frk. KräsenRecept: Kladdkaka | Frk. KräsenRecept: Kladdkaka | Frk. KräsenRecept: Kladdkaka med apelsin | Frk. Kräsen

Kladdkaka med apelsin
1 kaka, 45 minuter

2 ägg
3 dl socker
100 g smör
2,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 knivspets vaniljpulver
1 knivspets salt
1 ekologisk apelsin

Smält smöret.
Vispa ägg och socker luftigt.
Häll smöret i blandingen. Rör ihop.
Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och salt. Vispa ner i degen.
Riv apelsinskal och pressa saften. Vispa ner i degen.
Sätt ett bakplåtspapper i en springform (20-25 cm i diameter). Häll i degen i formen.
Baka kakan vid 200 grader i cirka 18-20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Låt kakan stå ett ögonblick innan du serverar den. Pynta till exempel med florsocker eller färska bär.

Andra recept på kakor med choklad:
Klassisk kladdkaka
Danska dammsugare
Tigerkaka

★ Gillar du bloggen kan du följa mig på Bloglovin här

1

Kommentera

Spännande med apelsin i! Aldrig tänkt på, men det lär ju vara en superbra kombo. Min favorit att blanda i annars är turkisk peppar.

Linn

Men mums, det låter ju jättegott med turkisk peppar. Det måste jag testa!

men mums, det här lät så himla gott!

Linn

Tack! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.