I söndags åkte vi ut på utflykt, till Häringe slott. Jag hittade ett erbjudande dagen innan när jag kollade runt efter utflykter att göra i sthlm. Slott med pool kändes som den bästa idén på länge, det var det också. Omgivningen runt slottet var så himla fin och poolen var en dröm.


Det känns lite som att vi var på en weekend i Frankrike i två dagar, fast det bara var en liten SL-resa bort. Typiskt bra sommarutflykt!

5

Nu har jag äntligen semester. Men innan var det:

Skriva 25 SEO anpassade kategoritexter,
måttanpassa 40 olika bilder,
skriva 5 nyhetsbrev,
10 facebookinlägg,
och 45 instagraminlägg.

Schemalägga schemalägga schemalägga. Lite så såg min sista jobbvecka ut. Jag överlevde och har tagit tillvara på sommarstockholm så mycket jag orkat sedan jag fick semester för några dagar sedan.

Två kvällar i rad innan jag fått semester var jag på Urban delis takterass. Det var nästan tomt på folk. Stockholm är som allra bäst i Juli tycker jag, ingen är här <3
I onsdags åkte jag ut till stockholmsskärgård, till Runmarö. Hampus moster fyllde jämnt och hade stor fest. Jag har badat, sovit i ett kråkslott och skrämt Hampus systerson så mycket att han fick hicka (ops).


I fredags kom vi hem och sen dess har jag åkt mer båt, cyklat på grusvägar, badat ännu mer, kollat på bronsmatchen på Bleck och gömt mig för solen hemma. Om några timmar ska vi åka ut till Häringe slott för jag fick för mig att man måste bo på slott med pool när det är semester och 30 grader varmt.

8

Jag och Hampus har köpt en sinnessjukt dyr grej, en ipad pro och en apple pen. Jag har velat ha detta så himla länge, egentligen var det såhär jag ville att det skulle vara att rita på ritplatta när jag först köpte en sån typ 2012. Det är så enkelt och kul!

Jag har använt en app som heter procreate, har bara ritat i typ två timmar och testat lite olika funktioner men den känns väldigt användarvänlig. Det är stor rityta, små ikoner och har man använt illustrator/photoshop innan så förstår man enkelt grundfunktionerna i appen. Dock tror jag inte att man kan exportera i vectorgrafik men det går säkert att konvertera någonstans om man nu skulle vilja det. Här kommer lite snabba skisser jag gjort:

Är mycket peppad på att rita och prova olika appar!

15

När vi flyttade in i december var vardagsrummet mitt sämsta rum. Där stod det kartonger i månader och en för liten soffa. TVn balanserade på två pinnstolar och väggarna ekade tomma. Månader senare är det mitt bästa rum, konst har fått flytta upp på väggarna, en banan-neonlampa har flyttat in och jag har fixat ihop en mycket fin tv-bänk (kan vara livet fulaste och svåraste möbel att försöka köpa!?)


Lampan köpte jag i Paris. Julia var där veckan innan och fyndade och tipsade snällt om butiken. Tack för det! Blir glad av den varje dag.


Slår man sig ner i soffan och ser det ut såhär. TV-bänken har jag gjort via en tutorial från Pella Hedeby

Resten av rummet tar vi en annan gång, det finns både en mathörna och en skrivbordshörna kvar att se!

14

För nästan två år sedan fick jag en idé om en tröja som jag ville ha. Istället för att trycka texten ville jag prova att brodera. Självklart kan det bli fel, men då är det ju bara att klippa bort tråden. Ibland skissar jag lite med blyerts innan, men oftast inte. Vill jag börja så vill jag börja direkt. Är otroligt imponerad av alla som skissar och planerar, för ivrig för det.

NAJK! Min första lille tröja jag högg in i. Don’t do it, kanske jag borde lägga till på ryggen eller längs halsen.

Ett tag senare spontanköpte jag ett linne som visade sig vara helt genomskinligt, tog tag i saken och gjorde blommiga nipple covers.

En liten banan på en tröja har det blivit också, den är dock ganska trasslig och ful för den blev till på en nervös tågresa ner mot gbg. Där bodde nämligen han jag är ihop med nu förut.

Det här är den senaste jag har gjort. Ett klotterpapper på en tröja. Har verkligen bara broderat vad jag känt för samtidigt som jag kollat på serie/film. Jag är ibland lite för rastlös för att sitta still och kolla på saker, brodering löser rastlösheten.

Jag har lärt mig det lilla jag kan genom tutorials på youtube, älskar tutorials och youtube. Här hittar ni en bra tutorial på olika stygn man kan göra.

17

Jag ville börja måla och verkligen göra klart det jag faktiskt började med så runt nyår bestämde jag mig för att minst en illustration i månaden skulle det bli. Det har faktiskt gått väldigt bra hittills, och det jag hoppades skulle hända, att jag skulle måla mer, har skett!


Den här rackaren gjorde jag i januari, lite missnöjd att jag la till strecken i mitten. Men älskar fortfarande färgerna.

I slutet av Januari köpte jag ett litet (nästan) fyrkantigt skissblock. Innan jag lärde mig att fästa sidorna med en pappersklämma förstörde jag alla små skisser. Så det ni ser ovan är en av alla februariillustrationer.

Denna lille bild för avsluta för denna gång, den gjorde jag faktiskt i höstas men skannade in nu under våren. Nästa gång kollar vi resten av februari från det lille blocket!

11

Har fastnat helt i olika appar lately, det finns så sjukt mycket bra! Misstänker att ni inte har missat appen HUJI? Det är en fotoapp som redigerar bilder åt en som en gammal engångskamera, allt slumpas fram! Här kommer ett gäng midsommarbilder fotade med appen!

Midsommarlunch i kohage, cykeltur bland åkrarna, sällskapsspel, grilla allt som går, fritera brieost och göra egna chips är lite av det jag har gjort under midsommar. Alltså ungefär allt klyschigt och idylliskt man kan föreställa sig, älskar det!

15

Visst är min nya header fin? Jag tycker om den väldigt mycket, men jag kan tyvärr inte inte ta åt mig äran, det är nämligen min kille som har gjort den. Jag tänker berätta lite mer om hur vi träffades senare, en hint är att det har lite med hans jobba att göra. Han råkar nämligen vara illustratör och allmänt bra på att skapa saker, vi kollar lite:

Frank <3

Klicka in här för att se mer fint han gjort!

Follow my blog with Bloglovin

22

Jag har inte bloggat på väldigt länge. Kanske är det som att cykla, eller så blir bloggen som alla mina försök till hollandaiesås, en jävla sörja varje gång. Jag har i alla fall lyckats med alla sätt man kan misslyckas med sås. Så det är möjligen vad den här bloggen kommer att bli, livetssås eller ett tappert försök. Antagligen både och.

Nu till det jag skulle prata om. Vad har hänt de 3 senaste åren? 

Snabbversionen: 

Jag har bott på tre olika ställen, jobbat på tre olika ställen. Bott ensam, bott med kompisar. Vart singel i Stockholm och undrat vad i helvete som pågår i hjärnan på alla män. Trott att jag gillat vissa killar fast har sen insett att jag bara gillat tanken på ett förhållande. Blivit så kär att jag undrar om jag ens vart kär förut? Blivit sambo och moster. Fått nya kompisar, gjort slut med kompisar. 

Tänkt, måste det hända så mycket 2018? Låt det bli ett händelselöst år. 

Sendan ändrade sig allt och jag bytte jobb och startade blogg igen och det som skulle vara lugnt och uneventfull blev helt tvärtom.

Hoppas att någon (helst en miljon) är lika peppade som jag på detta med blogg!

 

41